Zodyak’da ebeveyn rolünü en mükemmel şekilde üstlenecek ilk burç Yengeç’tir. Yengeç burcu, annelikle, doğurganlıkla özdeşleştirilen Ay tarafından yönetilir. İçgüdüleri çok kuvvetli olan Yengeç, doğuştan itibaren kendine bir aile kurmak, üremek, bakmak, büyütmek ve beslemek üzere programlıdır. Yani çocuk sahibi olmak için sabırsızlanır ve anne-baba olduğu zaman yaşamının gerçek anlamına kavuşmuş ve hayatının macerasına başlamış olur.

Yengeç ebeveyn her küçük çocuğun ihtiyacı olan, sevgi, şefkat ve güvenin karşılanmasında bir ustadır. Empatik yanı ve sezgileri çok kuvvetli olduğu için hiçbir talep olmadan, çocuğun her ihtiyacının, ihtiyaç ortaya çıkmadan karşılanması bu ilişkide olağandır.

Endişeli bir yapıya sahip olan Yengeç ebeveyn, duygularının gereksiz veya anlamsız olduğunu bilse bile, çocuğuna yansıtmakta kendini engelleyemez. Bu ilişkide evhamın ve endişelerin kontrol altına alınamaması, çocuğun bazı baskılara maruz kalmasına neden olabilir.

Kendisi içedönük bir yapıya ve aileye bağımlı bir davranış şekline sahip olan Yengeç anne-baba, kendini kontrol etmezse, çocuğun ihtiyacı olan sosyalleşmenin gecikmesine ya da tamamlanmamasına neden olabilir. Bu şartlarla yetişen küçük, erişkinlikte yaşayabileceği problemlerin kaynağı olarak Yengeç ebeveyni rahatlıkla suçlayabilir.

Ayrıca aile kavramına verdiği değer neticesinde, Yengeç ebeveyn belli bir yaşa gelen çocuğunun yuvadan uçmasına engel olmak, ya da duygusal sömürüleriyle ona ket vurmak isteyebilecektir.

Bunun yanı sıra her durum ve şart altında çocuğun ihtiyacı olan duygusal desteği ve onayı verebilen bir anne-baba olan Yengeç, çocuklarının kendilerini ifade etmesine büyük katkıda bulunurlar. Yengeç burcunun bu karakteristiği çocuğun duygusal hayatının ve kişiliğinin zenginleşmesinde yapıcı bir etkiye sahiptir.

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar