Aslan’ın, yönetici gezegeni Güneş’in sistemin merkezinde oluşu gibi, merkezde olmaya ve parlamaya ihtiyacı vardır. Egoyla özdeşleşen Güneş’in, sağlıklı özsaygı ve güven geliştirmek, kendi özgünlük ve özelliğini görmek, kendi kahramanlık macerasını yaşama aktarabilmek gibi bir misyonu herkes için vardır.

Aslan çocuğu yaratıcıdır, özgünlüğünü dokunduğu her şeye aktardığı gibi, erken yaşlardan her hareketi için mutlaka onaylanma ve takdir edilme ihtiyacındadır.  Aslan çocuğunun beğenilmek, gururlanmak ihtiyacı, etrafından reaksiyon alamadığında kendini değersiz, önemsiz hissetmesine nedendir. Yani küçük Aslan'ın özgüvenini geliştirmesi, yaratıcılığını kullanması için özgür kalması önemlidir.

En iyiye ulaşması gerektiğini düşünen, en önde olmaya isteyen ve bunu hak ettiğini düşünen küçük Aslan, özgün tarzını erken yaşlardan itibaren hayatına geçirmeye, yansıtmaya başlar. Aslanın ormanların kralı olması gibi, küçük Aslan da bulunduğu topluluğun lideri olmayı hedefler, arkadaşlarının ayrıcalığını fark etmesini ve saygı duymasını bekler. Erken yaşlardayken bile pohpohlanmayı, takdir edilmeyi önemsediği için, diğer insanları da nasıl memnun edeceğini iyi bilir. Sıcakkanlı, samimi ve sevecen yapısıyla, erişkinlikte de, bulunduğu ortamlarda Güneş’in sıcaklığını yaşatır.

Aslan çocuğu hak ettiğine inandığı ilginin eksildiğini düşünürse, anne-babasının yeniden ilgi odağı olabilmek için elinden geleni yapar. Yani O’na verdiğiniz değeri ve önemi, sevginizi ve ilginizi süregelen şekilde hissettirmeniz önemlidir.

Küçük Aslan bir kral ya da kraliçe olmak üzere dünyaya gelir. Normal şartlarda idaresi kolay olan Aslan çocuğu, sıradan hissetmesine neden olan bir olayla karşılaştığında, ya da sıradan insanların gördüğü muameleyi gördüğüne inandığında, ciddi bir moral bozukluğu, yaşama karşı isteksizlik hissedebilir.

Yaşamsal gücü ve yaratıcılığı kuvvetli olan Aslan’ın kendi macerasını yaşaması için gerekli ortam ve şartların temini, Aslan’ın ebeveynlerinin temel görevi olarak düşünülmelidir. Ebeveynlerin unutmaması gereken diğer önemli bir nokta da, bu küçüğün yaşamı boyunca ailenin “baştacı” olarak kabul edilmeye ihtiyacı olduğudur.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar