Bir önceki paylaşımda da söylediğim gibi en yalın anlamıyla aşk gezegeni Venüs hemen hemen tüm Şubat ayını Kova burcunda geçirecek. Hali hazırda Kova’da bu kadar yoğunlaşma varken, bir de Venüs’ün burada olması sanki tüm sabit burçların (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) hayatına bir renk daha katacak. Acaba sizin Venüs nerede?

Venüs aşkı sembolize ettiği gibi, romantizmi, sanatı, güzellikleri, yaratıcılığı, parayı, sosyalleşmeyi, fiziksel cazibeyi ve güzelliği de anlatır. Kova’daki Venüs hepimizin hayatında ilişkilerde yaşadığımız baskılardan özgürleşme ihtiyacını gündeme alacaktır. Bu dönemde birlikteliklerin ve ortaklıkların daha eşit, daha demokratik ve paylaşımcı bir hale evrilmesi mümkündür. Ancak özellikle buraya geçişinden sonraki ilk bir hafta mümkünse bu girişimleri ertelemek, Satürn ile kavuşum yaptıktan sonra konuları ortaya dökmek faydalı olur. Aksi halde Boğa’daki Mars’ın da etkisiyle tartışmaların, kavgaların yaşanması, varılması istenen sonuçtan çok daha uzak bir noktaya gidilmesi söz konusu olabilir.

Bu dönemde ilişkilerde sosyal ve düşünsel paylaşımların artması da olasıdır. Ayrıca her hangi bir estetik değişiklik ya da girişim için 9-16 Şubat arasını ya da 24 Şubat’tan sonrasını programlamak daha uygun olacaktır.

Venüs Kova’da özgür aşkların, soyut sanatın, paylaşılan ve toplum-arkadaşlar için harcanan paranın, sıra dışı bir giyim tarzının sıkça görülebileceğinin ifadesidir.

Sevgiyle, 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar