Merkür dün gece yarısından sonra 01:24’te Boğa’daki hareketini tamamlayarak İkizler burcuna geçti. Güneş’e en yakın olması ve küçüklüğünün yanı sıra hızlı hareketiyle bilinen Merkür, İkizler burcunun yönetici gezegenidir ve burada fonksiyonlarını çok rahat yerine getirir. Boğa burcunda biraz tutuk kalan bu küçük gezegen için şimdi ivme kazanma zamanı.

Ancak geri hareketiyle kendinden çok söz ettiren bu gezegen bu defa da kendi burcunda, gerileyecek. Geri hareketi 10 Mayıs ile 3 Haziran arasında sürecek ve 5 Temmuz tarihine kadar İkizler burcunda kalarak, sonrasında Yengeç burcuna geçecek. Merkür geri hareketine zamanı geldiğinde birlikte bakarız. Fakat İkizler’de hızlanma getirse bile yine de 4 Mayıs itibariyle yavaşlayamaya başlayacağını, üstelik bu durağan günlerinin geri hareketinden daha fazla negatif etki yaratabileceğini de hatırlatmak isterim. Dolayısıyla olumlu Merkür-İkizler etkilerinin sadece 2-3 günlük bir süreçte geçerli olduğunu aklınızda tutmanızı, herhangi bir teknolojik ihtiyacınız, proje başlangıcınız, anlaşmanız, imzanız, büyük satın almalarınız ve başvurularınız varsa bu tarihten öncesine planlamanızı tavsiye etmek isterim.

Muhakeme etme şeklimizi, düşüncelerimizi yapılandırma şeklimizi ve iletişim kurma biçimimizi sembolize eden Merkür, İkizler burcunda en iyi halindedir. Rasyonel, realist düşüncelerin doğmasına yardımcı olur. İletişim çok artacağı için, gereksiz bazı konuşmalara ve hatta dedikodulara da zemin hazırlar. Yine de bu dönemde ticarette yükselme, hız kazanma, teknolojik aletlerin ve motorlu araçların satışında artış, eğitim alanında yeni adımlar daha rahat olur.

Burcu ve yükselen burcu İkizler olanlar yeni başlangıçlar yapabilir, farklı konularda öğrenmeye, teknolojik aletlere, kısa yolculuklara zaman, kaynak ve enerji ayırabilirler. Diğer Değişken burç ve yükselen burçlar Başak, Yay ve Balık için temel hayat alanlarında hareketlilik söz konusu olacaktır. İlişkiler, evlilik, aile, ev yaşantısı ve kariyer gibi alanlarda bazı anlaşmaların yapılması, imzaların atılması, düşünsel boyutta bile olsa hareketlilik söz konusu olacaktır.

Koç, Aslan, Yay ve Kova yükselen burç ve burçları için sosyal olarak hareketli, eğlenceli bir dönem söz konusu. İkizler’deki Merkür burada kaldığı sürece yeni arkadaşlıklar ve dostluklar oluşturmaları, öğrenmeye isteklilikleri, çocuklarının yaşantısında olan olumlu gelişmeler ve seyahat planları gündemlerinde olacak.

Boğa, Yengeç, Akrep ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının maddi konularla alakalı ve sağlık alanında bazı eksikleri gidermek, telafiler yapmak için şansları olabilir. Günlük yaşamlarındaki hareketlenme ve yoğun trafik biraz yorucu olabileceği için, dinlenmeye ve rutin sağlık gereksinimlerine daha fazla önem vermelerini tavsiye etmek isterim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar