Bugün İstanbul saatiyle 23:28’de Boğa burcunun 10.derecesinde, senenin ilk Güneş Tutulmasını yaşayacağız. Uranüs’ün yakın kavuşumuyla gelen bu tutulmada "beklenmeyeni beklemek" ana tema olacaktır. Ayrıca geceyarısı kesinleşen, Neptün eşliğindeki Venüs-Jüpiter kavuşumu da Venüs'ün tutulmanın yöneticisi olması nedeniyle beklentilerin büyümesinde ve vaatlerin çoğalmasında etkili.

Yeniaylarda gerçekleşen Güneş Tutulmasında, Güneş-Ay ikilisi Ay Düğümlerinden biriyle maksimum 18 derece uzaktadır. Güneş'in konumuna göre Güney ya da Kuzey Ay Düğümü ile hizalanır. Tutulmada aktif olan Düğüm, bu fenomenin karakteristiğini anlamamıza yardımcıdır.

Bu tutulma Kuzey Düğüm tarafında gerçekleşecek. Bu yönde meydana gelen tutulmalar, yenilikler, geleceği inşa eden başlangıçlar (belki de bitişler), yepyeni durumlar ve kaderin yönünü değiştirebilecek deneyimlerle alakalıdır. Bizleri konfor alanımızın dışına çıkaran, bilinmedikleri deneyimlemeye yönlendiren bu kuzey tutulması, hazır olanlar için fırsatları getirirken, oluşturmakta ya da yaratmakta olduğumuz “karma” üzerinde çok etkilidir.

Her tutulmada olduğu gibi, bu tutulmanın etkilerini de en az 6 aylık bir süreç içinde hissediyor olacağız. Bu senenin Ekim ayında yaşayacağımız bir sonraki Güneş Tutulmasına kadar, sonrasında “dönüm noktası” olarak tanımlayabileceğimiz, yeni döngülerin, başlangıçların, kadersel değişimlerin ve beklenmediklerin tohumlarının atılması söz konusu.

Tutulmaya eşlik eden Uranüs, anlayışın bir anda değişmesinde ve yükselmesinde, özellikle güvenlik, gıda, para, sürdürülebilirlik, tarım ve finansal konularda temel değerlerin farklı, özgürleştirici bir bakışla ele alınmasında etkili olacaktır. Haritalarımızda tutulmanın gerçekleştiği alanlarda perspektif değişikliği, birdenbire gelen aydınlanma, “herşeye rağmen değişim” gereksinimini fark etmek söz konusu olacaktır. Eğer hayat amacımızdan uzaklaşmamız, rotamızla uyumsuz bir yönde ilerlememiz söz konusu ise, Uranüs etkisi, şok edici, zorlayıcı ve yıkım nedeni olarak da kendini hissettirebilir. Uranüs etkisi belki çok hızlı ya da çok erken ya da çok sürprizli olabilir. Ama hayatlarımızda bir farklılık, özgünlük yaratmak, işlemeyen, köhnemiş sistemlerden, davranışlardan, alışkanlıklardan ya da bağlardan kurtulmak için bir “tetikçi” görevi üstlenecektir.

Balık burcundaki Mars'ın Güneş-Ay-Uranüs kavuşumuna verdiği destek, mücadelelerin “kansız”, daha yumuşak gerçekleştirilebileceğine işaret ediyor. Duygusallığı kaybetmeden, yüksek bir enerji ve kuvvetli bir motivasyonla harekete geçebilme fırsatı da bu tutulmanın pozitif göstergelerinden.

Bu tutulma dönemsel olarak (Metonik Döngü) incelendiğinde, 1 Mayıs 2003 ve 30 Nisan 1984 tarihlerindeki tutulmalarda yaşanan deneyimlere benzer etkileri getirecektir. Haritalarımızda aynı alanlar tetiklendiği için bu dönemlerle paralellik gösteren tecrübeler, yenilikler hızla hayatımızda kendini gösterebilir.

Diğer bir teknikle incelendiğinde ise, yani bu tutulmanın seceresine (Saros Döngüsü) bakıldığında 19 Nisan 2004 ve 9 Nisan 1986 tarihleri önümüze çıkıyor. Söz konusu dönemlerde yaşananlara ya da hayatlarımızda bıraktığı izlere benzer deneyimlerin yaşanması söz konusu olacaktır. Bu tutulma ailesinin başlangıcında kavuşumla rol alan Jüpiter, sonrasında gelen tüm tutulmaların, gelişme ve iyimserlik temalarını taşımasında etkili olmuştur.

Tutulmada son derece aktif olan Boğa burcunun yönetici gezegeni Venüs ise Balık burcunun her iki yöneticisi Jüpiter ve Neptün ile kavuşum halinde ve en rahat ettiği, 27.derecede. Birkaç gün önce yaşadığımız Jüpiter-Neptün kavuşumunun değerini daha net algılamamız, kişisel seviyeye indirgeyebilmemiz, maneviyatın, iyiliğin, inayetin, korunmanın ve şansın değerini kavramamız, bağ kurabilmemiz için önemli bir fırsat olarak kabul edebiliriz. Hayallerin, ideallerin, aradığımız değerlerin hayatımıza entegre olabilmesi için kıymetli bir destek sağlayacaktır.

Herbirinizin bu Güneş Tutulmasında harika gelişme fırsatları yakalamanızı, sizi olumlu değişimlere götürecek yeni bakış açıları kazanmanızı, “bolluk bilinci” yaratacak deneyimler yaşamanızı dilerim. Bireysel düzlemdeki tutulma etkilerini bir sonraki gönderide burçlara ve yükselen burçlara göre bulabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar