Dün gece İstanbul saatiyle 00:14’te Akrep burcunun 13.derecesinde bir Yeniay meydana geldi. Bu Yeniay’da Güneş-Ay kavuşumuna Satürn bir kare, Uranüs bir karşıt açıyla eşlik ediyor. Ayrıca Yeniay derecesi de haritanın Yükselen Burcuyla kare yapıyor. Yani zorlayıcı olarak kabul edilen bir Büyük Kare meydana gelmiş durumda.

Yeniay esnasında ufukta Aslan burcu yükselirken, topraklar, aile ve ilişkiler, ev hayatı, ebeveynler, geldiğimiz kökler ve atalarla alakalı 4.Evde doluluk söz konusu. Yeniay haritasının Tepe Noktası da Boğa burcunda. Sabit burçların ana aksları tutmuş olması, Güneş ve Ay'ın yine bir Sabit burç olan Akrep’te bulunması ve yeni sıra Uranüs karşıtlığı değişime direnç, inat, yeniyi karşılamaktaki isteksizliğin yaratabileceği problemlere işaret etmekte.

Yeniay haritasının geneline baktığımız zaman Değişken nitelikte sadece Neptün’ün bulunması ve Sabit nitelikteki Büyük Kare elastikiyet eksikliğine işaret etmekte. Uyum sağlama yeteneğinin çok kıymetli olacağı bu dönemde toleransı yüksek tutmak, yenilikleri iradeyle hayata almaya karar vermek, “zorunda kalmamak” kurban psikolojisinden de kurtulmayı sağlayacaktır.

Diğer taraftan bu enerjiler, sahiplikler alanında da önemli göstergelere sahip. Yükselen Aslan, sahip olduğumuz erki, Tepe Noktası Boğa ise sahip olduğumuz kaynakları korumanın önemine işaret etmekte. Yani sahip olduklarımızı koruyarak yenilenmeyi, dönüştürmeyi kabullenmek çok kıymetli olacaktır. Çaresizlik hissiyatından uzaklaşmak, alternatifleri akılcı bir yolla değerlendirmek hepimiz için fayda getirecektir.

Önümüzde finansal zorlukların daha yoğunlaşacağı günleri (Satürn-Uranüs karesi ve Oğlak’taki Venüs Retrosu – Aralık ayı) düşündüğümüzde, bu Yeniay gerçekten tedbirli olmak, özellikle aileyle birlikte yeni ortak kaynaklar oluşturmak, harcamalara yeni bir düzen getirmek, daha tutumlu ve istikrarlı davranışlar geliştirmek için uyarı niteliğinde alınabilir. Uranüs karşıtlığı ve Mars'ın da Akrep burcundaki yakınlığı, ani reaksiyonların oluşabileceğine, yapıcı olmak yerine beklenmedik kopmaların, bırakmaların tercih edilebileceğine dikkat çekiyor. Aslında genel anlamıyla bu Yeniay aile değerlerinin, kaynaklarının, ilişkilerinin yeni bir yapılandırmaya sokulması gereğini de ifade ediyor.

Yay burcundaki Venüs'ün son derecelerde bulunması da değerlerle ilgili kavramlarda beklenmedik değişimler yaşanabileceğini göstermekte. Genişlemeci Yay burcundaki bu konum, enflasyonun aşkın seviyelerde deneyimlenebileceğini, ihtiyaçlara erişmek için ederinin çok üstünde bedeller ödenebileceğini ifade etmekte. Yeniay haritasındaki Mars'ın Tepe Noktasıyla yaptığı karşıtlık da oldukça dikkat çekici. Yaşadığımız alanlardaki güvenliğe önem vermeyi sembolize eden bu açı, finansal kurumlardan, güçlü şirketlerden yönetime baskı gelebileceğinin de ifadesi.

Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 5.Evine ve neredeyse Güneş’in üstüne düşerken, Mars ise Güneş ile çok yakın bir kavuşum gerçekleştirmekte. Askeri hareketliliğe işaret eden bu açının yanında, tüm para alanlarına düşen Büyük Kare formasyonu ekonomik anlamda önemli dalgalanmaların yaşanabileceğine işaret etmekte. Kaynak bulma çabalarının artması, finansal alanda yapılması beklenmeyen girişimlere gidilmek zorunda kalınması da söz konusu olabilir. Borsa, spekülatif kaynaklar gibi konuları sembolize eden 5.Evdeki bu yoğunlaşma, Mars etkisi ve Venüs'ün anaretik derecede olması nedeniyle ciddi iniş-çıkışlara açık olduğumuzun göstergesi.

Ayrıca 6.Evde Yay burcundaki Venüs'ün TC Ay’ı ile yaptığı karşıtlık da sağlık, çalışanlar ve çalışma hayatı, hizmet sektörü, halk ile alakalı yeni ve beklenmedik, biraz da zorlayıcı kararlara işaret etmekte.


Yorumlar

Popüler Yayınlar