Bugün Akrep burcunda meydana gelen Yeniay hayatlarımızda 19 Kasım tarihinde Boğa burcunda oluşacak bir Ay Tutulmasıyla birlikte meydana gelecek Dolunay’a kadar etkilerini sürdürecek. Bu Yeniay, ailevi bağlar, ikili ilişkiler, ilişkilerdeki maddi ve cinsel değerler, toprak bütünlüğü, büyük ölçekli şirketler ve finans kuruluşlarıyla ilgili yeni bir faza geçişe işaret ederken, kaynakları doğru kullanmanın, korumanın ve elastikiyetin önemine vurgu yapıyor.

Bu Yeniay en yoğun şekilde Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının ortalarında doğanları, yükselen burçları ya da herhangi bir astrolojik ögeleri 10-14 derece bu burçlarda olanları daha fazla etkileyecektir. Esnek olmaya çalışmak, sahip olduklarımızı koruyarak, yenilenmek, kıskanç tavırlarımızı kontrol altına almak, rasyonel düşünmek ve akılcı kararlar almak bu Yeniay fazı için çok önemli olacaktır.

Burçlara ve yükselen burçlara göre etkileri aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz. 

Koç ve yükselen Koç için özellikle ortak maddi kaynaklarla alakalı yeniliklerin olması, bazı adımların atılması söz konusu olabilir. Bu konularda karar alırken eşiniz ya da ortağınızla birlikte hareket etmeye, işlerin kanuni boyutuna dikkat etmeye çalışmalısınız. Yeni bir bütçe yapmak, harcamaları gözden geçirmek ve maddi alanda disiplinli hareket etmeye başlamak için gereksinim hissedebilirsiniz. Hızlı hareket etmemeye çalışmak, para yüzünden yaşanabilecek anlaşmazlıklarda yapıcı olmak da yararlı olacaktır. Yüksek öğrenim, hukuki konular ve yolculuklar alanında umulmadık sevindirici haberler alabilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. Akrep’te meydana gelen Yeniay sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızı aktive ederek, yeni bir faza geçiş yapmanızda etkili olacaktır. Ancak var olan ilişkilerde de yeni başlangıçlarda da akılcı davranmak, diplomatik olmak ve karar alırken biraz beklemek çok yararlı olacaktır. İlişkilerdeki huzursuzlukları kişisel seviyede eski yaralarla ilişkilendirmek enerjinizin iyice düşmesine ve öfke kontrolünün zorlaşmasına da neden olabilir. Ayrıca ortak maddi konulardaki zorluklara bireysel bakış açınızı değiştirerek yaklaşmak da çözüm getirebilir.

İkizler ve yükselen İkizler için günlük akış, çalışma ortamı ve sağlık alanında bazı yeni adımların atılması başlangıçların yaşanması olasıdır. Çalışma hayatında yüksek enerji gerektiren bazı planların yapılması, adımların atılması, bedensel sağlığınıza da özen göstermeniz gereğini bir kez daha önünüze getirebilir. Çalışma arkadaşlarınızla yaşayabileceğiniz anlaşmazlıklarda diplomasiden uzaklaşmamaya, adil olmaya ve rasyonel şekilde muhakeme etmeye dikkat etmeniz çok kıymetli olacaktır. Yurt dışı bağlantılı ya da kanuni alandaki konularda biraz daha zamana ihtiyacınız olabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Çocuklarınız varsa, onlarla iletişiminizde öfkenizi kontrol ettiğinizden, şiddetten kaçındığınızdan emin olmanızı tavsiye etmek isterim. Ebeveynlerle maddi konularda konuşabilir bazı sorunların giderilmesi için kararlar alabilirsiniz. Çalışma hayatınızda gelişebilecek beklenmedik değişimler, biraz bocalamanıza neden olsa da uyum sağlamakta gecikmeyeceksiniz. Bu dönemde, eğlenceli bir şeyler yapmak, dostlarla, arkadaşlarla vakit geçirmek istemeniz doğaldır.

Aslan ve yükselen Aslan için ebeveynler, aile bağları ve ev yaşantısında yeni bir dönem söz konusu. Yaşadığınız alanla ilgili yeni adımlar atmak, kararlar vermek isteyebilirsiniz. Bu hayat alanlarıyla alakalı bazı gerginliklerin, beklenmediklerin olması programlarınızın kaymasına neden olabilir, dolayısıyla esneklik çok faydalı olacaktır. Ne olursa olsun ani kararlardan ve hareketlerden uzak kalmanız, düşünerek harekete geçmenizin ve duygudan çok mantık tarafında kalmanızın ileride ne kadar yararlı olduğunu anlayabilirsiniz. Partnerinizle birlikte hareket etmek, maddi alanda da onun desteğini almak sorunların çözülmesinde etkili olacaktır.

Başak ve yükselen Başak için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, yolculuklar, eğitim ve ticari konularda yeniliklerin olması, enerjik başlangıçların yapılması söz konusu. Önünüze çıkan olasılıkları değerlendirirken, acele etmemek, evdeki ve ailedeki gereksinimleri de hesaplamak daha rahat hareket etmenize yardımcı olacaktır. Çalışma hayatındaki sorunların kurallara uygun şekilde çözülmesi için de yeni fırsatların gelmesi, bu konuda farklı fikirler üretmeniz olasıdır. Ebeveynler ya da sahip olduğunuz mülklerle alakalı kanuni yükümlülükleri de göz ardı etmemeniz gerek bir dönemde olduğunuzu hatırlatmak isterim.

Terazi ve yükselen Terazi için kazanç kapasitesini arttırmak, kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek için yeniliğe gitme zamanı. Bu Yeniay’da kendi yeteneklerinize güvenmeniz, hareket planlarınızı kendinize göre yapmanız daha iyi olabilir. Ama bu alandaki tüm girişimlerinizde hiç acele etmeden, adım adım, stratejik bir şekilde ilerlemek için plan yapmanız çok kıymetli olacaktır. Emeğinizin karşılığını alamadığınızı düşündüğünüz zamanlar olabilir. Ama geniş bir perspektiften bakmak, konuyla ilgili öfkeyi, kızgınlıkları yönetmek uzun vadede daha iyi sonuçlar elde etmenize neden olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Yeniay’ın zorlayıcı açıları yüksek enerjiniz, patlamaya hazır öfkenizi, taşan sabrınızı sıkı bir kontrol altına almanız ve diplomasiden, nezaketten ayrılmamanız gereğine işaret ediyor. Yoğun enerjiyi kariyere, çalışma hayatına yönlendirmek iyi olacaktır ama otorite figürleriyle ilişkilerinizde sakinliğinizi ve mesafenizi korumanızı da tavsiye etmek isterim. Ayrıca maddi konularda yaşanabilecek gelişmeler de kendinizi sıkışmış hissetmenize, hareket kabiliyetinizin azalmasına ve daha zor karar vermenize yardımcı olacaktır.

Yay ve yükselen Yay için aileyle birlikte rutin sağlık kontrollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara daha fazla önem verilmesi gereken bir dönem. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeniz, bedensel ve ruhsal sağlık için duyarlı davranmanız faydalı olacaktır. Düşünsel ve duygusal olarak çok aktif, yeniliklere açık bir dönemden geçiyorsunuz. Sizden gizlenmiş, özellikle maddi kaynaklarla ve cinsel paylaşımlarla alakalı bazı şeylerin açığa çıkması, bunları duymanız ya da tanıklık etmeniz, sinirlerinizin gerilmesine neden olabilir. Küçük bir tatil dinginleşmenize katkı sağlayacaktır.

Oğlak ve yükselen Oğlak için gündemde sosyal bağlantılar, arkadaşlıklar, gruplar, hayaller ve planlar var. Yeni dostluklar oluşturma, farklı gruplara girme potansiyeliniz bu dönemde çok kuvvetli ama arkadaşlarla, dostlarla problemler yaşamanız, anlaşmazlıkların ortaya çıkması da bir kadar olası. Özellikle otorite figürleriyle iletişiminizde diplomatik davranmanız faydalı olacaktır. İş hayatında sizi rahatsız edebilecek, gizli kalmış konular açığa çıksa bile esnek davranmanız, sabır göstermeniz ve akılcı açıklamaları beklemeniz değerlerinizi korumanız açısından çok faydalı olacaktır. Ayrıca maddi konularda da esneklik önemli.

Kova ve yükselen Kova için toplumsal yaşam, kariyer ve meslek hayatında bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Yoğun çaba ve enerji gerektiren kariyer planları, iş değişiklikleri için atılan adımlar canlanmanıza yardımcı olacaktır. Ancak yine de yeni teklifler ve olasılıklar konusunda tedbirli olmalı, tüm boyutlarıyla ölçüp-biçip-tartmadan son karara varmamalısınız. Bu alandaki gelişmeler ve yeni ihtimaller maddi konulardaki sorunların da çözülmesinde etkili olacaktır. Arkadaşlar arasında çıkabilecek tartışmalarda taraf olmamayı tercih ederseniz, sonradan canınız sıkılmaz, başınız ağrımaz. 

Balık ve yükselen Balık için yüksek öğrenim, dış ticaret, seyahatler, hukuki konularla alakalı yeniliklere adım atma zamanı. Bu konularla alakalı detaylara, planlamaya her zamankinden fazla önem vermeli ama çabuk karar almamak konusunda da kontrollü olmalısınız. Bu alanlarda çıkabilecek sorunlara ya da yaşanan anlaşmazlıklara akılcı çözümler üretmek, öfkeyi kontrol altında tutmak, kanuni boşluklara ve ihmallere dikkat etmek her zamankinden çok daha kıymetli olacaktır. Toplumsal yaşam ve kariyer planlarıyla alakalı yeni fikirler oluşturabilir, konuyla alakalı iletişime geçebilir ve amaçlarınıza da ulaşabilirsiniz. Görüşmelerinizde stratejik ve diplomatik davranmak yararınıza olacaktır. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar