Değerlerimiz ve bu değerlerden kaynağını alan duygularımızla bağlantılı Venüs bugün 13:45 itibariyle Yay burcundaki yolculuğunu tamamlayarak Oğlak burcuna geçiyor. Venüs'ün Oğlak burcundaki yolculuğu 6 Mart 2022’de sonlanacak, yani normalden çok uzun sürecek. Aşkın gezegeni çok da rahat etmediği bu burçta 19 Aralık günü geri hareket etmeye başlayacak ve 29 Ocak 2022 tarihinde direkt seyrine dönerek, yolculuğunu tamamlamak için hızlanmaya başlayacak. Venüs retrosunun etkilerine ayrıca zamanı geldiği zaman birlikte bakarız.

Satürn yönetimindeki Oğlak burcu kuralları, maddeyle olan en üst seviyedeki ilişkileri, kısıtlamaları, prestij merakını sembolize eder. Toprak elementinden ve Öncü nitelikte olan bu burç, biraz serin, kodlarla hareket etmeyi tercih eden, tedbiri elden bırakmak istemediği için kendini de sınırların içine sokan yapıdadır.

Dolayısıyla Venüs'ün buradaki hareketi sırasında kendini daha dünyevi değerlere ve hedeflere odaklanmış hissetmesi, duyguların olduğunca bırakılamaması, hesabi ilişkilerin yaşanması söz konusu olabilecektir.

Venüs Oğlak burcunda finansal alanda da etkili olacaktır. İş dünyasında yeni anlaşmalar ve ortaklıklar yapılması olasıdır. Ancak geri hareket dönemi olduğu için tekrardan gözden geçirme, yenileme ihtiyacı da doğabilir. Özellikle Aralık ayının son günlerinde iş dünyasında finansal zorluk, dalgalanma ve kayıp haberlerini sıkça duymaya hazır olmalıyız.

Venüs’ün bu konumu en fazla Oğlak burç ve yükselen burcunun etkilenmesinde önemli rol oynayacak. Yeni ilişkilere adım atmak, var olan ilişkinin daha güvenilir ve tatminkâr bir hale gelmesi gibi iyicil etkiler görmek mümkün. Fiziksel görünüşte yenilikler yapmak, gardıropta ilaveler, farklı saç kesimi için uygun zamanlar.

Diğer Öncüler, Koç, Yengeç ve Terazi burç ve yükselen burçları için, mesleki yaşamda ve aile hayatında, ayrıca ilişki ve ortaklıklarda gelişmelerin ve sevindirici değişimlerin yaşanması olası. Dengenin yaratılması ve şansın yakalanması mümkündür.

Boğa, Başak, Akrep ve Balık burç ve yükselen burçlarının ise, yaşamlarında, sosyal hayatlarında canlanma olması söz konusu. Bu burçlar için yeni sanatsal ve yaratıcı faaliyetlerin başlaması, çocuklarla alakalı iyi gelişmeler, farklı ve tatmin edici dostlukların kurulması Venüs-Yay döneminin en belirgin tezahürleridir.

Koç, İkizler, Yay ve Kova burçlarının da hayatında maddi konularda, ortaklı mallarda ve sağlık konularında güzellikler olacaktır. “Küçük Şans” gezegeni olarak bilinen Venüs bu alanda yapılacak düzeltmeler ve düzenlemeler için olanakların bulunmasına yardımcı olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar