Dün gece 02:38’de Yengeç burcundaki Venüs ile Oğlak burcundaki Pluto arasında bir karşıt açı kesinleşti. Açı bu Dolunay gününde Yengeç-Oğlak sembolizmasının fragmanını vermek istercesine gün içinde yoğun, yarın ise azalarak etkili olacak.

Bu açının başlangıcı aslında bu senenin Ocak ayının son günleri. Neredeyse sabit kalan Pluto ile Venüs arasındaki etkileşim, Venüs burç değiştirdikçe farklı açılar oluşturarak evrildi ve şimdi çok önemli bir faz olarak kabul edilen karşıt aşamasına gerdi. Karşıt açılar olgunlaşma süreçlerinin arkasında ortaya çıkan, kendini açıkça yansıtan, ve reaksiyonlara neden olan etkileşimlerdir.

Bu açı ilişkilerde birikmiş kızgınlıkların, negatif duyguların patlamalı bir şekilde yüzeye çıkmasına, koruma arzusu ile hareket ederken, ölçüyü kaçırarak, değerli bulduklarımızı ablukaya almaya neden olabilir.

Aile içerisinde, otorite figürleriyle, hiyerarşik sistem içerisinde üst pozisyondakilerle, genel olarak ileri yaştakilerle “değerler” üzerinden çatışmaların yaşanması olasıdır. Şüphecilik, güvensizlik, kontrol arzusu tolere edilebilir seviyeleri aşarak problemlere neden olabilir. Taraflardan birinin hükmetme arzusu diğerinde büyük bir baskı yaratacağı için yoğun duygusal reaksiyonlarla cevap vermesi mümkündür.

Bu Dolunay gününde önemle kontrol edilmesi gereken bu etki özellikle Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının son günlerinde doğanlarını; aynı zamanda bu burçların 24-28 derecelerinde yükselen burç, Ay ya da herhangi bir astrolojik noktaları olanları daha yoğun şekilde etkileyecektir.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar