Bu akşam İstanbul saatine göre 21:39’da Oğlak burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Oğlak-Yengeç ekseninin 3.derecesinde gerçekleşen bu Dolunay’ın Yükselen Burcu da Oğlak ve Tepe Noktası ise Akrep burcu.

Ay haritanın 12.Evinde konumlanırken, Güneş ise 6.Evde yerleşmiş durumda. Her Dolunay’da olduğu gibi, bir şeylerin sona ermesi, Ay'ın aldığı tam ışık ile iyice görünür hale gelmesi, anlaşılması, karara bağlanması söz konusu. Yanı sıra her zaman olduğu gibi Güneş-Ay karşıtlığı ve bu Dolunay haritasında ilaveten gelen Venüs-Pluto ve Mars-Satürn karşıtlıklarının da yoğunlaştırdığı ikili ilişkiler, evlilikler ve ortaklıklarda değerlendirme, yargıya varma teması söz konusu.

Uzun zamandır arka arkaya yaşadığımız Yeniay ve Dolunaylarda 6.-12.Ev ekseni gündemimizi çokça aldı. Maalesef hastalıklar, hastaneler, hapishaneler, bakımevleri, gizli düşmanlıklar, gizli kalmış, üstü örtülmüş konular, çalışanlar, hizmet sektörü konuları bir kez daha gündemimizi alıyor. Üstelik bu defa Oğlak vurgusunun yoğunluğu bu konularda katı, kuralcı, hiyerarşiye önem veren ve inatla hedefine ulaşmak isteyen bir yaklaşıma işaret ediyor. Neyse ki her ne kadar geri hareket halinde olsa da Balık burcundaki Jüpiter’in bu oluşuma yaptığı pozitif katkılar, bazı şansların yakalanabileceğine, maneviyatın ve yardımlaşmanın artacağına, katı ve kuralcı olan bu değerlendirmelerin günün sonunda bütünün hayrına olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca Jüpiter etkisi, iyicil yaklaşımların, kayırılmanın, şifanın da habercisi. Diğer yandan pandemi başlamadan hemen önceki Yeniay derecesi (26 Aralık 2019 - 4°Oğlak) bu Dolunay’da hem Güneş-Ay ikilisi, hem de Jüpiter tarafından tetikleniyor. Dolayısıyla bu konuda da yeni bir faza geçmiş olmamız mümkün.

Tepe Noktasındaki Akrep, Uranüs’ün bu noktaya yaptığı sıkı karşıt açı ve etkisini henüz yitirmemiş olan Satürn-Uranüs karesi, ayrıca Venüs-Pluto karşıtlığı, ekonomik zorlukların yoğun şekilde gündemi alabileceğini, önemli büyük şirketlerin ve finans endüstrisindeki kuruluşların ciddi zorlanmalarla, keskin kararlar alabileceğinin ifadesi.

Bireysel seviyede ise, aile, ailenin güvenliği, korumacılık, ortaklık kuralları, kaynakların elde edilmesi ve korunması alanındaki görüş ayrılıkları, ortakları ve eşleri karşı karşıya getirebilir. Sahip olunan mücadele gücünün uygun seviyelerde kullanılamaması, manipülatif yaklaşımlar, ölçüsüz baskılar ve kısıtlamalar, öfke krizlerine, ego savaşlarına ve doğal olarak tatsız neticelere de yol açabilir.

Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasında ise 6.-12.Ev ekseni aktive olurken, yukarıda belirttiğim alanlar (sağlık, çalışanlar, gizlilik, vs.) yine gündemde. Ayrıca 2.-8.Ev aksında karşıt konumda bulunan Mars-Satürn ve Uranüs’ün meydana getirdiği T-Kare, maddi konuların, zorlayıcı ekonomik kararların, umut kırıcı, negatif uygulamaların hayata geçirilebileceğine işaret ediyor. Bu açı kalıbı aynı zamanda kaynağını özellikle ekonomik zorluklardan alan, halk hareketlenmelerinin de ifadesi olabilir.

Üniversite sınavından hemen önce gerçekleşen bu Dolunay etkileri altında, sınavın genel olarak iyi geçeceğini (Jüpiter – 9.Ev TC) umuyor ve tüm gençlerimize yürekten başarılar diliyorum.

Bireysel düzlemdeki Dolunay etkilerini bir sonraki gönderide burçlara ve Yükselen burçlara göre bulabilirsiniz.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar