Balık burcunun yönetici gezegeni Neptün bu akşam 22:23 itibariyle geri hareket etmeye başlayacak. 2012 yılından beri Balık’da bulunan Neptün’ün geri hareketi 1 Aralık 2021 gününe kadar devam edecek. Dış gezegenlerin ikincisi olan bu dev gaz ve toz bulutu her sene 5 aya yakın geri hareket halinde bulunduğu için, pek çok çoğumuzun doğum haritalarında da Retro konumdadır.

Genel anlamıyla bakıldığı zaman Neptün’ün geri hareketi, kendi ruhsallığımızla karşılaşmamız, “kutsal” olarak nitelendirdiğimiz değerlerimize daha yakından bakmamızla bağlantılıdır. Neptün’ün geri hareketi sırasında belki de en önemli idealimizin, rüyamızın ya da “mucize” olarak nitelendirdiğimiz beklentilerimizin gerçek hayatımızla, kişiliğimizle ve ihtiyaçlarımızla hangi seviyede örtüştüğüne bir kere daha bakmamız gerekebilir.

Bu dev gezegen çok ağır hareket ettiği ve kitlesel olaylarla gelen etkileri de anlattığı için, bu dönemde dış dünyanızda gezegenin sembolizması ile bağlantılı somut olaylar yaşamayabilirsiniz. Bu dönem içsel seviyede derinleşmeyi, sezgilerimize, inançlarımıza yönelik güven testlerini önümüze getirebilir. Yine de mantıklı düşünmeye ve davranmaya daha fazla dikkat etmemiz, muhakeme kapasitemizi güçlü tutmaya çalışmamız gereken bir dönem olduğunu hatırlatmak isterim.

Ancak toplumsal seviyede, kimyasallar, ilaçlar, aşılar da dahil, petrol, denizler, deniz taşımacılığı ve yolculukları, sinema endüstrisi, fotoğrafçılık, spiritüalite gibi alanlarda yakın zamanda yaşanmış gelişmelerin, değişimlerin, gözden geçirilmesi, kullanıma daha uygun hale getirilmesi söz konusu olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar