Ufukta Kova burcu yükselirken doğanlar son derece kendine özgün, orijinal, herkesten farklı bir intiba yaratır. Yükselen Kova burcu ömrü boyunca bireyselliğini korumaya, özgün  ve özgür kalmaya gayret eder. Entelektüel olarak çok kuvvetli, zeki ve bilim, teknoloji gibi alanlarda yeteneklidir.

İlk bakışta, mesafeli, serin hatta soğuk bir insan intibaı yaratan yükselen Kova pek çok zaman “ukala” etiketine maruz kalmıştır. Oysaki, insan sevgisi çok derindir. Başkalarının haklarına, ihtiyaçlarına, eşitliğe ve demokrasiye son derece duyarlıdır. Ama sabit bir burç olması nedeniyle insanlara ve durumlara kolayca uyum sağlayamaz.

Dostluğa ve arkadaşlığa çok değer veren yükselen Kova’da hayvan sevgisi de çok yoğundur. Arkadaşlıklarında vefa, zihinsel paylaşımlar, uzun entelektüel sohbetler, birlikte katıldığı toplumsal faaliyetler çok önemlidir.

Bazen yalnız kalmak ve özgürlük ihtiyacının baskınlığı ile kendini kapatabilir. Bu yaklaşım anlaşılmadığı zaman, iş yaşamında, aile bağlarında ve özel ilişkilerde sorunlar yaşaması mümkündür.

Yükselen Kova insanı zihinsel olarak fazlasıyla aktif olduğu için duygusal olarak bazen zayıf kalabilir. Romantik ilişkilerde özgünlüğünü değiştirmeye yeltenmeyecek, kendisini özgür bırakacak ama zihinsel yapısıyla dikkat çeken bir partner arayışı vardır. Aradığını bulduğu zaman partnerine kral-kraliçe gibi davranır ve sadakatini esirgemez.

Yükselen Kova toplumsal normları zorlayan, sıra dışı giyim tarzlarını sever. Saçında ya da kıyafetinde bir egzantiriklik olması, kendisini iyi hissetmesine nedendir. Takım elbise, resmi kıyafetler giymekten hiç hoşlanmaz. Kova burcu bedende alt bacaklar ve kan dolaşımı ile çok alakalıdır. Dolayısıyla varisler ve benzeri rahatsızlıklar Kova yükselenin en eğilimli olduğu hastalıklardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar