Bu sabah erken saatlerde her Dolunay’da olduğu gibi yine ilişkilerin, yanı sıra çok kuvvetli bir şekilde, paranın, değerlerimizin ve sağlık konularının hakim olduğu bir Dolunay yaşadık. Akrep burcunda meydana gelen bu Dolunay’ın ana teması bireysel ve ortak maddi kaynaklarla alakalı dengenin yaratılabilmesi için gerekli değişim ve dönüşümlerin yapılması. Bize sorulan soru ise, bu dengeyi yaratmak, daha kalıcı bir sistem oluşturmak için farklı ne yapabilirsin. Bu Dolunay’ın etkilerini 11 Mayıs tarihinde meydana gelecek Yeniay’a kadar hissedeceğiz. Özellikle Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burç ve yükselen burçlarının toleransı yüksek tutmalarının çok faydalı olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Maddi konulara yaklaşımlarımızı, değerlerimizi bir kez daha gözden geçirmemiz gereğini bize hatırlatan bu Dolunay’ın her birinize iyilikle gelmesini dilerim. Burç ve Yükselen burçlara göre bu Dolunay’ın etkilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Koç

Akrep Dolunayı ile birlikte eşiniz ya da iş ortağınızla beraber sahiplendiğiniz yatırımlara ve beraber yapılan bütçelere, harcamalara odaklanmanız gerekebilir. Bu alandaki bireysel istekleriniz konusunda biraz daha ölçülü olmalısınız. Tek başınıza kullanacağınız inisiyatifler ilişkilerinizde sıkıntılar yaşamanıza neden olabilir. Hayata bakışınız, idealleriniz, hayalleriniz ve hatta arkadaşlık ilişkileriniz gündeme gelebilir. Bu alandaki hedeflerinizi bir kez daha gözden geçirmeli ve daha gerçekçi bir platformda tutmaya gayret etmelisiniz. Bu Dolunay sizin için maddi konuların çok önemli hale gelmesine neden olacaktır. Ani harcamalara ve dürtüsel kararlara da dikkat etmelisiniz.

 

Boğa

Karşıt burcunuzda meydana gelen bu Dolunay’da ikinci baş rol oyuncusu sizsiniz. Bu günlerde, partnerinizle veya iş ortağınızla ilişkiniz ve paylaşımlarınız üzerine düşünmeniz ve bazı kararlara varmanız gerekebilir. Bu kararlar ve uygulamalar sayesinde biraz fedakârlık gerekse bile ilişkinizin farklı bir boyuta taşınması ve aradaki bağın kuvvetlenmesi söz konusu olacaktır. Özellikle kariyer alanında ilerlemeye yönelik hedeflerinizi bir kez daha ele almak, gözden geçirmek ve gerçekçi bir seviyeye getirmek çok faydalı olacaktır. Bu durum gerginliğinizin azalmasına, enerjinizin yükselmesine ve ilişkilerinizde daha yapıcı bir davranış biçimi geliştirmenizde etkili olacaktır.

 

İkizler

Günlük hayattaki rutinlerinizi, çalışma sisteminizi gözden geçirmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Bu alanda bırakacağınız bazı alışkanlıklarınız ve düzeltmeler bedensel ve ruhsal olarak kendinizi çok daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu yenilikleri yaparken, partnerinizin ya da iş ortağınızın kaynaklarından destek alabilirsiniz. Ayrıca bu konularda biraz araştırma yapmak, teknolojiyi kullanmak da yardımcı olacaktır. Gerek akut gerekse kronik hastalıklarla alakalı, olumlu gelişmeler yaşanabilir. Yapacağınız düzenleme ve uygulamalarla bedeninizi, ruhunuzu daha iyi bir seviyeye taşıma şansını yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, ani harcamalara çok yatkın olduğunuz bir döneme girdiğiniz için bu alanda da dikkatli olmalısınız.

 

Yengeç

Akrep Dolunay’ının sizin hayatınızdaki gündemi çocuklar, yaratıcılık ve aşk. Çocuklarla alakalı bazı konularda yeni düzenlemeler yaparak çözümler yaratmanız bu dönemde kuvvetli bir olasılık. Onlar için üreteceğiniz çözümler sizin de günlük yaşantınızın, çalışma akışınızın daha iyi bir noktaya gelmesini sağlayacaktır. Bu olumlu değişimlerden faydalanarak, biraz daha sanata, eğlenceye ve yaratıcılığa vakit ayırıp, bu alanda faal olabilirsiniz. Dostluklarınızı, sosyal bağlantılarınızı gözden geçirmenizi gerektirecek ufak tefek deneyimler yaşamanız bu Dolunay etkisi altında mümkün. Ancak her zamankinden daha çabuk sinirlenmeye yatkınlığınız, tartışmalara da neden olabilir.  

 

Aslan

Akrep Dolunayı’nda ev yaşamı, aile, ebeveynlerle alakalı konular gündeminizi alabilir. Evde bir dönemdir devam eden aksaklıkları gidermek, ebeveynlerle alakalı konuları sonuçlandırmak için oldukça uygun bir dönemdesiniz. Ancak bu kararlarınıza partnerinizi ya da eşinizi dahil etmeyerek bireysel hareket ederseniz, sorunlar yaşanabilir. Herhangi bir taşınma ya da mülk edinme kararı için de biraz beklemek daha akıllıca olacaktır. Sağlık konusunda da biraz daha dikkatli olmanız gereken günler söz konusu. Kronik rahatsızlıkların atak yapabileceği bir dönem olduğu için, beslenmenize, günlük rutininizin düzgün olmasına önem vermeniz gerekiyor.

 

Başak

Akrep Dolunayı kardeşleriniz, kuzenleriniz ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde bazı yargılara varmanıza, kafanızdaki sorulara cevap bularak, son değerlendirmeleri yapmanıza yardımcı olacak bir enerji getiriyor. Sosyal gruplar ve arkadaşlarla alakalı bazı gelişmelerin yaşanması, ufak tefek tartışmaların olması mümkün. Yeni bir şeyler öğrenmek, bazı eğitimler almak ya da seyahat planlarını sonuçlandırmak size çok iyi gelecektir. Ayrıca bu dönemde yurt dışı bağlantılarınız varsa, bu konularla alakalı bazı neticelere de ulaşmanız mümkün. Kanuni alandaki bazı konuların da sonuca doğru ilerlemesi, rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

 

Terazi

Akrep Dolunayı’nda gündeminiz maddi konular, kazandığınız para ve harcama alanlarınız olacaktır. Bu alanda bazı kararlar almanız, lüzumsuz gördüğünüz kalemleri çıkartmanız ve bütçenizi yeniden yapılandırmanız gerekebilir. Eşiniz veya ortağınız ile ortak karar almak, birlikte hareket etmek, sorunların daha kolay çözülmesinde önemli olacaktır. Bu kararlarda üzerinize düşen fedakârlıkları yapmaktan çekinmemelisiniz. Kariyer alanında ve toplumsal hayatta çok aktif, heyecanlı ve atak yapmayı gerektiren bir dönem söz konusu. Bu dönemde yapacağınız mesleki girişimlerde planlı ve stratejik ilerlemeye daha fazla dikkat etmelisiniz.

 

Akrep

Bu Dolunay’ın baş rol oyuncusu sizsiniz. Burcunuzda meydana gelen Dolunay, bireysel ihtiyaç ve isteklerinizle, ilişkilerin gereksinimleri arasında bir denge yaratmak için sizi zorlayacaktır. Denge yaratmak isterken, kendinizden fazla vermediğinizden, gereğinden çok fedakârlık yapmadığınızdan da emin olmalısınız. Ailevi konularda, ebeveynlerle bağlantılarda ve ev yaşamıyla alakalı alanlarda, yoğun baskı hissetmeniz ve dengesiz durumlar yaşamanız mümkün. Ancak partnerinizden alacağınız destek ve birlikte oluşturacağınız hareket planı, bu alandaki sorunların çözülmesinde çok etkili olacaktır. Bu dönemde duygusal yanınızı denetlemeli ve kendinizi aşağı çekmediğinizden emin olmalısınız.

 

Yay

Akrep Dolunayı içe kapanma, kendinize dönme ihtiyacınızın artmasına neden olabilir. Uyku düzeninizde yenilikler yapabilir, daha sağlıklı olmak için kronikleşmiş alışkanlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Sakin, meditasyona zaman ayırabileceğiniz, ruhunuzu yenileyip huzura ereceğiniz bir dönemdesiniz. Yine de buna çok ihtiyaç hissetseniz bile fazlaca kendinize dönerek günlük rutininizi de ihmal etmemeyi dikkate almanız gerekiyor. Günlük yaşamda ve iş akışında yapacağınız değişimler, düzenlemeler, kendinize, okumaya ve yakın çevrenizle ilişkilerinize daha fazla zaman ve enerji ayırabilmenize yardımcı olacaktır.

 

Oğlak

Akrep Dolunayı ile birlikte sosyal hayatınıza, arkadaşlık ilişkilerinize yeni bir yön verebilirsiniz. Bu alanda rahatsız olduğunuz konular varsa, yeniden yapılandırmak, çözüm üretmek için son derece uygun bir dönem. Bu doğrultuda kendinizi sosyal paylaşımlara biraz kapatmak, insanlardan uzak tutmak gibi kararlarınız da olabilir. Ama sosyal yaşantıyı, toplum içinde olmayı sevdiğiniz için, sizin bu olmadığınızı da kabul etmeniz gerekiyor. Bu Dolunay’da çocuklarınızla alakalı ideallerinizi, fikirlerinizi tekrardan gözden geçirerek, bazı toleranslar tanımanız da olası. İkili ilişkilerde ve ortaklıklarda çabuk kararlara varmamak, hızlı hareket etmemek için kendinizi denetlemeniz gereken bir dönemdesiniz.  

 

Kova

Akrep Dolunayı ile birlikte toplumsal yaşamınız ve kariyerinizle alakalı bazı kararlara varabilir, sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu alanda gereğinden fazla fedakârlıkta bulunmadığınızdan emin olmanız gerekli. Günlük yaşamda ve çalışma hayatında hızlı olmanız gereken bir dönemdesiniz. Ancak aynı zamanda bu alanda toleransınız da daha düşük. Dolayısıyla dikkatli olmanız önemli. Bu dönemde bol bol taze gıda ile bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz faydalı olacaktır. Bu arada sosyal yaşamın zorunluluklarından da biraz bunaldıysanız, kendinize zaman tanımanız faydalı olabilir. Evinizle ilgilenmek ve ailenizle zaman geçirmek kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

 

Balık

Akrep Dolunayı ile birlikte yurt dışı bağlantılarınızda gelişmelerin yaşanması, belli sonuçlara ulaşmanız mümkün olacaktır. Yanı sıra, yeni eğitim olanaklarını değerlendirmek, ya da bu alandaki çalışmalarınızı sonuçlandırmak için son derece uygun bir zamandasınız. Hukuki problemleriniz varsa bazı sonuçlar alabilirsiniz ama gereğinden fazla feragatte bulunmadığınızdan emin olmalısınız. Gerek eğitim gerekse hukuki alandaki gelişme ve kararlar kariyerinizin ve toplumsal yaşantınızın da etkilenmesine neden olacaktır. Ayrıca bu dönemde çocuklarınıza, sanata ve yaratıcılık gerektiren konulara ayıracağınız zaman ve enerji de çok rahatlatıcı olabilir. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar