Bu sabah İstanbul saatine göre 06:31’de Akrep burcunda belki de senenin en sarsıcı Dolunaylarından bir tanesi gerçekleşti. Güneş’in Boğa, Ay’ın Akrep burcunda olduğu bu karşılaşmada ufukta Boğa burcu ve Güneş ile birlikte, Merkür, Venüs ve Uranüs de yükseliyordu. Diğer yandan Kova burcundaki Satürn de bu topluluğa “dur” demek için aynı derecelerde konumlanmış vaziyette. Yani yine oldukça kalabalık bir sahnedeyiz. Tepe Noktası’na sıkı bir kavuşum yapan Pluto ise, tüm bu topluluğu yerinden kıpırdamadan, hakimiyet aslında kimde göreceğiz diyerek seyreder gibi.

Dolunay’ın enerjisi, bitişlerle, sona varılmasıyla, bir şeylerin elle tutulur gözle görülür hale gelmesiyle bağlantılıdır. Yalın anlamıyla karşıtlık içerdiği için her zaman ilişkilerle alakalı olarak kabul edilir. Ancak bu Dolunay’da ana temalar oldukça fazla. Sadece ilişkiler değil, maddi değerler, gizli kalmış, yer altına saklanmış bazı olaylar ve tabii sağlık.

Ayrıca her ne kadar kesinleşmemiş olsa da bu kalabalığın içinde anarşiyi ve beklenmedik başkaldırıları sembolize eden Uranüs ve düzeni, statükoyu sembolize eden Satürn’ün arasındaki karenin de tetiklenmesi söz konusu. Bu açının kesinleşmiş halini Şubat ortasında ilk kez yaşadık ve Haziran ayının ortasında bir kez daha yaşayacağız.

Bu Dolunay en fazla maddi alanda getirdiği neticelerle etkili olacak. Genel olarak ekonomik ve kritik yönetim kararlarının, belki geri dönüşü olmayan bazı önemli finansal yaptırımların gelişebileceğinin habercisi. Bireysel düzlemde de maddi konularda Dolunay zamanında ve takip eden 2 hafta boyunca önemli kararlar almamak, hareket etmemek, en azından var olanı korumak daha akıllıca olacaktır. Maddi alanda beklenmeyen ama radikal olabilecek hareketlilik, dalgalanmalar, değerlerde sapmaların yaşanması, yıkıcı sonuçlara yol açabilir.

Toprak ve Su vurgusunun yanı sıra Hava elementinin de çok yoğun olduğu bu Dolunay haritasında Ateş elementinde hiçbir gezegen ya da astrolojik nokta bulunmuyor. Bu durum toprak ve su hareketlerinin olabileceğine, yağışların ve afetlerin beklenmedik bir şekilde artabileceğine, genel olarak da yaşam gücümüzün biraz düşük olduğuna işaret ediyor.

Bunun yanı sıra Akrep burcundaki Ay’ın haritanın 6.Evinde, Güneş ve Uranüs’ün ise 12.Evde yerleşmiş olması sağlık konusunun çok önemli bir noktaya geldiğinin işaretçisi. Uranüs-Güneş kavuşumu hastane bakımının ve uzun süren tedavi gereksinimin çok artabileceğine, Satürn karesi ise, bu gereksinimin yönetiminde ve karşılanmasında sıkıntılar olabileceğine işaret ediyor. Güneş-Ay karşıtlığı ise bulunduğu evler nedeniyle, durumun bazı halk hareketlerine de neden olabileceğinin göstergesi.

Bu Dolunay ülkemizin doğum haritasındaki Güneş’i çok dar bir açı ile tetikliyor. Bu evler genel olarak halkın hareketliliği, umutları, idealleri, çocuklar, borsa olarak özetlenebilir. Bu zorlayıcı enerjilerin etkisiyle, genel anlamda moralsizliğin hakimiyeti, çocuklarla alakalı sıkıntılı durumlar ve borsada hiç de istenmeyen gelişmelerin yaşanması söz konusu olabilir. Ayrıca Dolunay haritasının Tepe Noktası, TC haritasının 7.Evine düştüğü için, diğer ülkelerle bazı anlaşmazlıklar, düşmanlıklar üzerinde çok durulacağına da işaret ediyor. Buna rağmen 11.Ev aynı zamanda bir ülkenin müttefiklerini de ifade ettiği ve Güneş-Ay ikilisinin TC’nin yükselen burcuna yaptığı olumlu açıyı göz önüne alarak, yeni anlaşmaların yapılması, ittifakların oluşturulması da söz konusu olabilir.

Bu Dolunay’ın en zorlayacağı burçlar maalesef Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burç ve yükselen burçları olacak. Bu burçların özellikle ilk ve ikinci haftasında doğanlar, Yükselen Burçları ya da Tepe Noktaları 5-15 derece arasında olanların daha hazırlıklı ve dikkatli olmalarında fayda var.

Yorumlar

Popüler Yayınlar