Bu sabah Koç burcunda Merkür ve Chiron ile kavuşum yaparak gerçekleşen Yeniay hepimiz için, tazelenmenin, canlılığın, hız kazanmanın ve yeni fikirlerin, zihinsel paylaşımların ön planda olacağı başlangıçlar yapmamızda etkili olacaktır. Yaraya merhem olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayacağımız bir döneme giriyoruz.

Hayata katılımda bulunmak, yenilenmek, bireyselliğimizi korurken empati yeteneğimizi geliştirmek ve kullanmak için hem Chiron’un varlığı hem de Jüpiter-Neptün kavuşumu bizlere fırsatlar getirecektir.

Bu Yeniay en yoğun şekilde Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının ortalarında doğanları, yükselen burçları ya da herhangi bir astrolojik ögeleri 9-13 derece bu burçlarda olanları daha fazla etkileyecektir. Yeni adımlar atmak, tazelenmek, başkalarını düşünmeyi öğrenmek önemli olacaktır.

Burçlara ve yükselen burçlara göre etkileri aşağıda bulabilirsiniz. 

Koç ve yükselen Koç bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Yeniay’ın açıları yeni düşüncelerin ve eylem planlarının şekillenmeye başladığını gösteriyor. Detayları atlamadığınızdan akılcı davrandığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim. Özellikle bedensel sağlığınıza ve görünümünüze özen göstermeniz gereken günlerdesiniz. Yakın çevre ilişkilerinizin, kardeşlerinizle bağlarınızın kuvvetleneceği bir dönemdir. Ayrıca sosyalleşmek, yeni insanlar tanımak ve organizasyonlara dahil olmak için de fırsatlar bulabilirsiniz. Kronik sağlık problemleriniz varsa olumlu yönde gelişmelerin olması, çözümlerin bulunması da olasıdır.

Boğa ve yükselen Boğa için rutin sağlık kontrollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara çözüm ya da bir miktar rahatlama sağlanabilecek bir dönemdir. Mesleki alandaki hareketlilik ve değişimler her zamankinden daha fazla çalışmanızı, mücadele etmenizi ve yeni sistemlere uyum sağlamanızı gerektirebilir. Otorite figürleriyle ilişkilerinize özellikle dikkat etmeli, çatışmaya girmemek için gayret göstermelisiniz. Sosyal ilişkilerinizden, arkadaşlıklarınızdan maddi-manevi çok faydalanabileceğiniz, tatmin elde edeceğiniz günlerdesiniz. Parayla alakalı çözümler de rahatlatıcı olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler için gündemde sosyal bağlantılar, arkadaşlıklar, gruplar, hayaller ve planlar var. Yeni dostluklar oluşturma, farklı gruplara girme potansiyeliniz bu dönemde çok kuvvetli ama mesleki ve toplumsal yaşamdaki değişimler ve gelişmeler de çok heyecan verici olabilir. Bu konularda gerçeklerden uzaklaşmamanız, ayaklarınızın yere basması çok faydalı olacaktır. kanuni alanda, yurtdışı bağlantılarında ve akademik konularda mücadele gerektiren işleriniz varsa, dikkatli ve planlı ilerlemek, strateji kurmak sizi sonuca götürebilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç için toplumsal yaşam, kariyer ve meslek hayatında bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Özellikle yabancı ülkelerle bağlantılar ya da hukuki meseleler söz konusuysa bu alanda hızlanmalar da yaşayabilirsiniz. Ortak maddi kaynaklar, vergi, kredi, borç meselelerinde mücadele gerektiren, yeniden denge yaratmaya yönelik çabalarınız olabilir. Maddi konulardaki kararlarınızda ve eylemlerinizde resmî gereksinimlere dikkat ettiğinizden, kurallara uygun davrandığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim.

Aslan ve yükselen Aslan için yüksek öğrenim, dış ticaret, seyahatler, hukuki konularla alakalı yeniliklere adım atma zamanı. Bu konularla alakalı beklenmedik fırsatlar yakalayabilir, olumlu neticeler elde edebilirsiniz. Bu dönemde kendinize zaman ayırmaya, daha sağlıklı olmak için adım atmaya çok uygun bir dönemdesiniz. Ayrıca evde vakit geçirmek, yaşam alanınızı güzelleştirmek için de fırsatlar bulabilirsiniz. Partnerinizle beraber finansal konularda alacağınız kararlar da gündeminizi alacaktır. Ayrıca ilişkinizi tazelemek, yeni bir başlangıç yapmak da ruhen iyi gelecektir.

Başak ve yükselen Başak için özellikle ortak maddi kaynaklarla alakalı yeniliklerin olması, bazı olumlu adımların atılması söz konusu olabilir. Bu konularda karar alırken eşiniz ya da ortağınızla birlikte ciddi planlar yapmaya, gereksinimleri gerçekçi bir yaklaşımla değerlendirmeyi tercih etmelisiniz. Sosyal ilişkileriniz, arkadaşlıklarınız da bu günlerde daha fazla önem kazanacaktır. Arkadaşlarınızla birlikte olmak, grupların içinde bulunmak sizin de kendinizi iyi hissetmenizde önemli rol oynayabilir. Ortak maddi konularda, resmî finansal yükümlülüklerde dikkatli olmanızı ve gerçekçi kararlar almanızı tavsiye ederim.

Terazi ve yükselen Terazi bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. Koç burcunda meydana gelen Yeniay sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızı aktive ederek, yeni bir faza olumlu bir geçiş yapmanızda etkili olacaktır. İlişkilerde önemli kararlar alabileceğiniz gibi, partnerinizle ya da ortağınızla maddi ve kanuni konularda yeni kararlar alabilirsiniz. Çalışma hayatınızdaki hareketlilik, yeni planların ya da uygulamaların entegrasyonu her zamankinden biraz daha fazla enerji gerektirebilir. Her ne karar alırsanız alın ne yaparsanız yapın ortalamada kaldığınızdan, aşırı uçlarda dolaşmadığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim.

Akrep ve yükselen Akrep için günlük akış, çalışma ortamı ve sağlık alanında bazı yeni adımların atılması başlangıçların yaşanması olasıdır. Çalışma hayatında yüksek potansiyel vaat eden bazı planların yapılması, adımların atılması, bedensel sağlığınıza da özen göstermeniz gereğini bir kez daha önünüze getirebilir. Ailevi bağlantılarda, ev hayatıyla alakalı konularda disiplinli, sabırlı olmak, yenilikleri entegre ederken itidalli davranmak çok kıymetli olacaktır. Bu konularda sahip olduğunuz kişisel özelliklerinize güvenmek, yeteneklerinizi kullanmak için de adım atmaktan çekinmemelisiniz. Ortak sahipliklerde ve kaynaklarda da yeni fırsatlar yakalanabilir.

Yay ve yükselen Yay için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Çocuklarınızla alakalı yeni planlar yapmak, hedefler koymak için oldukça uygun bir dönemdesiniz. Ayrıca hobi edinmek, yaratıcı faaliyetlere zaman ayırmak için de uygun zamanlar. Ev hayatının ya da ebeveynlerin gereksinimleriyle alakalı bazı önemli kararlar da alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu alanda kardeşlerinizden ya da yakın çevrenizden alacağınız desteklerle daha kolay ilerleyebilirsiniz. Birlikte plan yapmak ve mücadele etmek başarıya götürecektir.

Oğlak ve yükselen Oğlak için ebeveynler, aile bağları ve ev yaşantısında yeni ve olumlu bir dönem söz konusu. Yaşadığınız alanla ilgili yeni adımlar atmak, kararlar vermek isteyebilirsiniz. Bu hayat alanlarıyla alakalı kararlarınızda yakın çevrenin ya da kardeşlerinizle çokça iletişim kurmanız ve birlikte karar almanız da gerekebilir. Kararların maddi boyutunu çok iyi planlamalı farklı alternatifleri de değerlendirmelisiniz. Yenilikleri entegre ederken, değişim planları yaparken, aşırıya kaçmadığınızdan, gerçekçi adımlar attığınızdan emin olmanızı çok tavsiye ederim.

Kova ve yükselen Kova için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, yolculuklar, eğitim ve ticari konularda yeniliklerin olması, enerjik ve netice verecek başlangıçların yapılması söz konusu. Önünüze çıkan olasılıkları değerlendirirken, acele etmemek, maddi gereksinimleri de hesaplamak daha rahat hareket etmenize yardımcı olacaktır. Maddi alanda karar değişikliklerine gitmeniz, bütçenizi daha gerçekçi değerlendirmeniz gerekebilir. Aşırı iyimserlikten korunmalı ve ayaklarınızı yere basmalısınız. Bu konularda ve kardeşlerin, ya da yakın çevreden dostlarınızın katkıları ve yardımları da olabilir.

Balık ve yükselen Balık için kazanç kapasitesini arttırmak, kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek için yeniliğe gitme zamanı. Bu Yeniayda kendi yeteneklerinize güvenmeniz, hareket planlarınızı kendinize göre yapmanız ve disiplinli davranmanız iyi olacaktır. Ama bu alandaki tüm girişimlerinizde hiç acele etmeden, adım adım, stratejik bir şekilde ilerlemek için planlamanız çok kıymetli olacaktır. Emeğinizin karşılığını alamadığınızı düşündüğünüz zamanlar olduysa şimdi dengeleri oturtmak, hak ettiğinizi elde etmek için girişimde bulunmak zamanı. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar