Bu sabah İstanbul saatiyle 09:24’te Koç burcunun 11.derecesinde Merkür ve Chiron kavuşumuyla birlikte bir Yeniay gerçekleşti. Yeniay anında ufukta İkizler burcunun yükselmesi de Merkür temasına vurgu yapıyor. Yani yeni, taze fikirler, iletişim, karşılıklı görüşmeler, ticaret ve eğitim vurgusu bu Yeniay'da hakimiyet kazanmış durumda. Diğer yandan Koç temasının getirdiği hız ihtiyacı, sebep-sonuç bağlantılarını kurmaktaki acelecilik, iletişim kazalarının olabileceğine de işaret ediyor. Dolayısıyla düşünerek konuşmak, planlayarak harekete geçmek, karar ve hareketlerin olası neticelerini hesaplamak için kendimize zaman tanımak çok kıymetli olacaktır.

Diğer yandan Chiron’un da haritadaki hakimiyeti dikkat çekici. Maddi-manevi iyileşmeyen yaralar, şifa bulmak ve vermekle bağlantılı bu asteroidin ön plana çıkması çok anlamlı. Chiron’un sembolizmasına baktığımız zaman, iyileşmenin ancak başkalarını şifalandırarak geldiğini görürüz. Dolayısıyla hazır Ramazan ayı da gelmişken, ihtiyacı olanların yaralarını sararak, el uzatarak, şifa bulmalarına yardım ederek, şifalanacağımızı, yaralarımızı saracağımızı da işaret ediyor.

Koç burcunun yönetici gezegeni Mars haritanın en üst noktasında, Kova burcunda Venüs ve Satürn ile birlikte bulunuyor. Birkaç gün sonra kesinleşecek Mars-Satürn kavuşumu özellikle toplumsal seviyede insan hareketliliğine, yeni bir düzen yaratmak için mücadelelere, teknolojik ve ekonomik düzlemde zorluklara işaret ediyor. Uzun zamandır olduğu gibi gezegenlerin yine birbirine çok yakın konumda olması, özellikle kollektif burçlarda yoğunlaşma geniş ölçekli olayların hayatlarımızda büyük belirleyiciliğe sahip olduğunu ifadesi.

Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının X.Evinde gerçekleşecek. Yönetim ve yöneticilerle bağlantılı olan bu alan aynı zamanda ülkemizin dış dünyadaki imajı ile de bağlantılı. Koç burcu liderlikle de yakından bağlantılıdır. Bu Yeniay ülkemizin bu dönemde siyasi platformda öncülük görevinde olacağını, Chiron ile yaptığı kavuşum yaraları sarmak için önayak olacağını ifade ediyor.

Finansal konuları, vergi ve resmî yükümlülükleri anlatan 8.Eve düşen Tepe Noktası bu konularda yeni kararların ve uygulamaların geleceğinin de ifadesi. Yurtdışı bağlantıları sembolize eden 9.Evdeki Venüs-Mars-Satürn stelyumu karşılıklı görüşmelerin ve yeni anlaşmaların devrede olabileceğinin ifadesi. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar