Başak burcunun temel amacı bireysel yeteneklerin keşfi ve bunları yararlı ve üretken biçimde kullanılmayı öğrenir. Bu nedenle Başak hizmet burcu olarak tanınır. Pek çok Başak, eğitim, sağlık, hizmet sektörü gibi alanlardaki mesleklerle başarılı ve tatmin olur.

Başak insanlara hizmet ederken olduğu gibi, ebeveyn sorumluluğunu aldığında da fedakardır. Detaylara verdiği önemle, çocuğuyla ilişkisinde ve büyütürken çizdiği yolda da mükemmeliyeti arar. Bu özellik çocuğuna kazandırdığı değerlerle alakalı endişe duymasına, kendini sürekli analiz etmesine nedendir. Çocuğun erken yaşlarında bu yaklaşım içerisinde olan Başak anne-baba, büyümesi, kişilik kazanması ve karar mekanizmalarının kuvvetlenmesiyle birlikte, eleştirileri ve analizlerini bu defa ona yönlendirmeye başlar. Bu yaklaşım doğal olarak ebeveyn-çocuk ilişkisinde ergenlik yaşıyla beraber büyük gerginliklerin doğmasına, çocuğun asileşmesine yol açabilir.

Başak burcunun adaptasyon gücü yüksektir. Yaşamda büyük bir avantaj olan bu özellik, insan ilişkileriyle Başak’ta deformasyonlara neden olabilir. Başak içgüdüsel olarak diğer insanların ihtiyaç ve isteklerine duyarlıdır. Kendi durum ve ihtiyaçlarını göz ardı ederek, diğerlerinkini ön plana alma eğilimi, Başak’ı kendi gerçeğinden uzaklaştırabilir. Bu özellik anne-baba olmakla birlikte son raddeye ulaştığında Başak ebeveynin kendine ayıracak ne maddi ne de manevi gücünün kalmaması da olasıdır.

Yöneticisi Merkür’ün etkisiyle Başak’ın hayatında iletişim oldukça önemlidir ama, genelde Başak burcu insanları çok konuşkan değildir. Başak kitaplara, dergilere ve yazı yazmaya meraklıdır. Başka bir deyişle, yalnızken de yapılabilecek faaliyetler, Başak’ın hayatında önemli yer tutar. Organize etme yeteneği, eleştirel bakışı, skolastik tarzı ve detaylara verdiği önem ile iyi araştırmacı ve akademisyen olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar