Sabit nitelikte ve Toprak elementinde olan Boğa değişime en az ihtiyaç duyan ve kendi inisiyatifi dışında gelişen değişikliklere reaksiyon gösterebilen burçtur. Dolayısıyla Boğa ebeveyn olarak, eskiye bağlılığıyla, çocuklarının canını biraz sıkabilir.

Risk almayı sevmeyen Boğa insanı, çocuğunu da olası risklere ve tehlikelere karşı korumak amacıyla, fazla tutucu, koruyucu ve hatta baskıcı bir tavır içerisinde olabilir. Bu durum erken yaşlarda bile çocuğun özgürlüğünü kısıtlayabileceği için, anlaşmazlıkların çıkması da normal olacaktır.

Duygusal ve duyusal yanı oldukça kuvvetli olan Boğa insanları, anne-baba rolünü üstlendiklerinde de bedensel yakınlaşmaları, duygularını ifade edebilmeleri ve sakınmadan paylaşabilmeleri nedeniyle, çocuklarına kolayca ve başarılı bir şekilde sevmeyi, sevgiyi ve duyguları ifade etmeyi öğretebilirler.

Sorumluluklarına uymakta hiç zorlanmayan Boğa ebeveyn çocuğundan da benzer beklentiler içerisindedir. Programlı olmayı ve düzeni seven Boğa, çocuğunun düzen içerisinde yaşaması gerektiğine inanır. Bu durum küçüklerin bunalmasına ve kimi zaman isyan bayraklarını açmasına neden olabilir.

Bu düzen ve program arayışı ebeveyn tarafından kontrol altına alınmazsa, gereksiz bir otoritenin, hatta despotizmin ortaya çıkmasına, anne-baba ve çocuk arasındaki gerginliklerin ve anlaşmazlıkların uzlaşılamayan noktalara ulaşmasına da neden olabilir.

Son derece dikkatli ve duyarlı olan Boğa anne-baba, çocuklarının her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarını kolayca anlar ve pratiklikleriyle bunları karşılamakta gecikmez. Ama ufak ve basit şeylerle mutlu olmayı becerebilen Boğa’nın çocuklarının istekleri, beklentileri karşısında anlayışlı olmakta ya da cevap vermekte zorlanması da olağandır. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar