Boğa çocukları erişkinleri gibi, düzenin getirdiği güvene ve stabiliteye ihtiyaç duyar. Boğa’nın huzurlu, mutlu ve güzel bir çocukluk geçirebilmesi için, beklenmedik değişimlerden uzak, kavgasız, gürültüsüz ve sakin bir yaşama gereksinimi vardır. Temel ihtiyacı güven olan Boğa çocuğu, aradığını bulduğunda aile içinde ve diğer ortamlarda bir mutluluk ve huzur kaynağı haline gelebilir.

Dayanıklılığı ve sabrıyla ünlü olan Boğa, çocukken bile, kendisine zor gelen şartlara, durumlara tahammül etmeye otomatik başlar. Yani, anne-baba olarak, küçük Boğa’nın gerçek duygularını ve reaksiyonlarını anlamaya çalışmak, istemediği durumlara katlanmasına engel olmak, kişilik gelişimi açısından faydalıdır.

Venüs tarafından yönetilen Boğa burcu, durağanlığa, statikliğe yatkın, değişikliğe dirençlidir. Bu özelikler duygusal bağlantılarda, eğitim hayatında ve diğer sosyal ilişkilerde de kendini gösterir.

Küçük Boğa eğitim yaşamı boyunca sorumluluklarının bilincinde olarak, konsantrasyon problemleri yaşamadan üzerine düşenleri yerine getirmekte zorlanmaz. Ancak tam tersi bir şekilde, sevmediği konular üzerinde de yoğunlaşmasını, zaman harcamasını beklemek yanlış olacaktır.

Somut değerlere verdiği önemle tanınan Boğa burcu, duygusal değerlendirmelerinde, yargılarında da çok az değişim gösterir. Yani erken yaşlardaki tercihleriyle, erişkinliktekiler arasında hemen hiç farklılık olmaz. Bu özellik vefa duygusunun büyük gücü ve sadakat olarak kendini gösterir. Yani Boğa çocuğuyla erken yaşlarda gönül bağı kurmuş herkesin dostluğunun çok uzun yıllar devam etmesi büyük olasılıktır.

Boğa bedenini iyi kullanan ve vücuduyla alakalı en yüksek farkındalığa sahip burçtur. Çok erken yaşlardan itibaren dokunmak ve dokunulmak yaşamının temel ihtiyaçlarındandır. Dolayısıyla okşanmak, öpülmek, sarılmak küçük Boğalar için önde gelen bir beklentidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar