Bugün İstanbul saatiyle 19:56’da Aslan burcunun 27°59’ noktasında bir Dolunay meydana gelecek. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta Başak burcu yükseliyor. Güneş-Ay karşıtlığına Boğa-Akrep ekseninde bulunan Ay Düğümleri eşlik ediyor ve gökyüzünde bir Büyük Kare meydana geliyor. Bu Dolunay 19 Kasım tarihinde yaşadığımız zorlayıcı ve değişimlerin en önemli tetikçisi olarak kabul edilen Güneş Tutulması derecelerinin hareketlenmesine neden olacak. Bu Dolunayı o tarihten bu yana yaşadığımız ekonomik değişim süreciyle alakalı, bireysel ve kolektif platformda bir “ara sonuç” alma döneminin göstergeleri olarak kabul edebiliriz.

Aslan burcu, lüks tüketim, yaratıcılık, risk alabilme, hayatı tüm değerleri, ihtişamı ve güzellikleriyle yaşayabilme, liderlik, hükmetme, dominant davranışlar ve özgüven ile bağlantılı temaları anlatır. Bu Dolunayda Boğa-Akrep eksenindeki Ay Düğümlerinden gelen kareler, bu konulardaki davranış biçimlerimize bakmamız gerektiğine, hayatımızda azaltabileceğimiz, küçültebileceğimiz yanları törpülememiz gerektiğine işaret ediyor.

Hayat biçimlerini, tüketim alışkanlıklarını gözden geçirerek yardımlaşma (Jüpiter – Balık) için ayırabileceklerimize bakmak, çok kıymetli olacaktır. Ay Düğümlerinin bu Dolunayda bu kadar aktif bir rol alması, karmik borçların ödenmesi için fırsatlar yaratırken, diğer yandan halihazırda oluşturmakta olduğumuz pozitif-negatif karma için de dikkatimizi çekiyor. Dolayısıyla özellikle bu Dolunay döneminde, elinizden gelen yardımı yapmanın, yapacağınız fedakârlıklarla, sisteme dolayısıyla da kendinize olan inancınızı ve güveninizi yükseltmenin çok faydalı olacağını belirtmek isterim. Aslan teması bonkörlük, hamilik, koruyuculuk ve inayeti de anlatır.

Haritanın 12.Evinde konumlanan Ay, içe dönmenin, maneviyatı kuvvetlendirmenin önemine işaret etmekte. Diğer yandan Dolunay anının yükselen noktasında Başak burcunun bulunması; çalışma hayatını, emeği, üretimi, mükemmeli yakalamak için bıkmadan usanmadan çaba sarf etmeyi ifade etmeyi anlatan 6.Evdeki doluluk ise, teslimiyet ve sisteme güvenle birlikte, çalışmaya, emek vermeye devam etmenin çok kıymetli olacağını ifade ediyor. Sanki harita “kader çabaya aşıktır” sözünü vurguluyor.

Haritanın genelinde Sabit burçlar çok hâkim olsa bile, ana akslarda Değişkenlerin yerleşmiş olması, çeşitlendirmenin, elastikiyetin, farklı ve toleranslı yaklaşımların, gerekenlerin bırakılmasında, köklenmiş alışkanlıkların yerine yenilerinin konulabilmesinde şans bulunabileceğinin de ifadesi. Dönemin genel teması, erki elinde tutan, yönetici, devlet adamı, siyasetçi gibi önemli figürlerle; sanat dünyasının tanınmış isimleriyle; değerli madenlerle ve borsa hareketleriyle; genel finansal piyasalarla alakalı değişimlerin netlik kazanacağına, görünür olacağına işaret ediyor.

Bu Dolunay’ın etkilerini 2 Mart 2022 tarihinde Balık burcunda gerçekleşecek olan güzel Yeniaya kadar hissediyor olacağız. Her Dolunay fazında olduğu gibi bu sefer de yine ikili ilişkiler, hayatın çeşitli alanlarında sonlanmalar, karanlıkta kalan konuların ve detayların tüm çıplaklığıyla görülmesi, bize “ayna”lık yapacak deneyimlerin yaşanması söz konusu.

Bu Dolunay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının iletişim, ticaret, eğitim ve öğretim, ulaşım gibi konuları yöneten 3.Evine düşüyor. Dolayısıyla bu konularla alakalı gereksinimlerin, kararların görünür olması muhtemeldir. Bunun yanında TC Ay’ı ile altmışlık bir açı yapıyor olması, halkın nispeten destek alabileceğini göstermekte. Ancak en ilginci, transit Jüpiter’in Güney Ay Düğümü; transit Güney Ay Düğümünün ise Jüpiter üzerinde kavuşum yapıyor olması. Jüpiter TC haritasında yönetim, idarecilik, liderler gibi sembolleri olan Tepe Noktası Balık’ın yöneticisi. Dolayısıyla kaderi ve karmayı sembolize eden Güney Ay Düğümünün bu transitleri, önemli ve kadersel değişimlerin olabileceğine de işaret etmekte. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar