Bugün 17:30 itibariyle aşkın, ilişkilerin iki başrol oyuncusu, Venüs ve Mars Oğlak burcundaki kavuşumlarını kesinleştirecekler. Bugün yaşayacağımız tam kavuşum muhakkak ki, gezegenlerin sembolizması dahilinde yeni tohumların atılmasında, başlangıçların yapılmasında etkili olacaktır. Ancak zaten bir süredir (8 Şubat’tan bu yana) birbirlerine çok yakın konumda bulunan bu gezegenler, 6 Mart günü Kova burcuna birkaç dakika arayla geçecekler ve hemen arkasından burada da bir kavuşum yapacaklar. Birlikte ya da “baş başa” da denilebilir hareketlerini 20 Mart hatta Nisan ayının ilk haftasına kadar da devam ettirecekler.

Karşı durma, savaş, dirayet, cinsellik ve tutku temel sembolizmalarının içinde bulunan Mars eril prensiptir. Dişil prensibi sembolize eden Venüs ise değer yaratmak, bu doğrultuda bağ kurmak ve hissedilen duygularla alakalıdır. Dolayısıyla aşk, sevgi, güzellik gibi kavramlar da Venüs prensipleri içindedir.

Dolayısıyla kadın-erkek ilişkileriyle, aşkla bağlantılı bu iki gezegenin kavuşumu öncelikler ilişkiler açısından etkili olacaktır. Ancak mitolojik olarak Mars ve Venüs arasındaki bağ bir “yasak aşk”tır. Dolayısıyla bu dönemde tabuların yıkılması, zaaflara yenilme, ihtiras, tutku, cinsel cazibe karşısında baştan çıkma gibi pek çok durumu deneyimlemek, bunlara tanıklık etmek de olasıdır.

Oğlak burcunda meydana gelen bu kavuşum, politika, finansal sektörler, gayrimenkul ve inşaat sektörü alanlarında da etkilerini gösterecektir. Denge ve değer yaratmak isterken, yeni bir mücadelenin içinde kalmak, yaratılan değerlerin yıkıma uğrayışını görmek de olasılıklar arasında kabul edilecektir. Diğer yandan bu kavuşumla beraber Mart ayının sonuna kadar borsalarda yüksek bir hareketliliğin ve işlem hacminin olabileceğini de belirtmek gerekir.

Bu kavuşumdan doğal olarak Oğlak burç ve yükselen burçları en fazla etkilenecekler. Özdeğer duygusunu geliştirmek için girişimlerde bulunmak, ilişkilerde daha aktif olmak isteği, fiziksel görünüşle alakalı değişimlere gitme isteği bu dönemin tezahürleri arasında kabul edilebilir.

Diğer Öncü niteliktekiler, Koç, Yengeç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının önemli hayat alanlarında yeni değerler yaratmak, bir şeylere ihtirasla sahip olmak isteği, tutkulu değişimler için inisiyatif kullanmak söz konusu olabilecektir. Mesleki ve sosyal yaşam, toplumsal hayat; ev yaşamı, aile bağları ve gayrimenkuller; ikili ilişkiler, evlilikler ve ortaklıklar alanında önemli tohumların atılması olasıdır.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının yurtdışı bağlantılarında canlanma, hukuk ve öğrenim alanında yeni başlangıçlar, iletişimde yoğunlaşma, kardeşlerle ilişkilerde denge yaratma çabası gibi durumlarla karşılaşması olasıdır.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının bireysel ve ortak maddi kaynaklarda dengeli bir duruma ulaşabilmek için yeni yöntemler bulmaları, cinsel hayatlarında sıra dışı bir hareketliliğin yaşanması olasıdır.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının sağlık konusunda yeni girişimlerde bulunması, çalışma hayatlarındaki mücadeleli konulara yeni yaklaşımlar geliştirmeleri söz konusu olacaktır. Gizli kalmış bazı konuların ortaya çıkması, yeni değerler yaratılmasını da gerektirebilir.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının sosyal hayatlarında ciddi anlamda bir canlanma olasıdır. Diğer yandan aşk ihtiyacının yükselmesi, bunu tatmin etme isteğinin yoğunluğuyla bazı risklerin alınabilmesi de muhtemeldir. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar