Dizinin bir önceki paylaşımında sizler için hazırladığım tablolar yardımıyla umarım doğum gününüzdeki Ay Düğümlerinin konumlarını öğrenmişsinizdir. Detaylara devam edeceğim ama, bugün Düğümler ve Düğüm Ekseni hakkında biraz daha bilgi paylaşmak istiyorum.

Hint, Tibet ya da İslam Astrolojisinde farklı isimlere sahip olan Ay Düğümleri, Güneş ve Ay Tutulmalarında oyuncu olarak sahnede bulunurlar. Her tutulmanın olabilmesi için Güneş ve Ay’ın düğümlerden maksimum 18 derece uzaklıkta olması gerekir. Dolayısıyla tutulma esnasında Güneş ya da Ay'ın gökyüzünden belli bir süre yok olması, ilkel insanları gökyüzünde bir ejder olduğu inancına sürüklemiştir. Bu nedenle Kuzey Ay Düğümü “Ejderin Başı” Güney Düğüm ise “Ejderin Kuyruğu olarak da bilinir. Hint Astrolojisinde ise “Rahu” ve “Ketu” isimleri verilmiştir.

Zodyak’ta karşıt burçlar her zaman birbirini tamamlar. Karşılıklı burçlar birbirine benzeyen özellikleri, karakteristikleri ve davranış biçimlerini sergiler. Aslında denge kurulduğu takdirde son derece kıymetli bir gelişim aracı olarak kullanılabilir. Özellikle Ay Düğümleri ekseni olduğu zaman bu durum iyice kendini gösterir.

Kuzey Düğüm her zaman bu hayatın amacı olarak tanımlanırken, Güney Düğüm geçmişten getirdiklerimiz, aşina olduklarımız, karmik etkiler olarak kabul edilir. Dolayısıyla temel yönünü anlamak, bu bedenle hayat deneyimini geçirirken gerçek tekâmülü tamamlamak için gerekli olanları sembolize eder. Bu enkarnasyondaki süreci başarıyla tamamlamak, deneyimlerden gerekli dersi, anlayışı elde etmek ve gelişimi sağlamak için Kuzey Ay Düğümünün bulunduğu burcun pozitif davranış şekillerinin benimsenmesi, bulunduğu evin yani hayat alanının faaliyetlerine önem verilmesi, bunlar yapılırken de, tam karşısında bulunan ve benzer özellikleri olan Güney Ay Düğümü burcunun pozitif özelliklerinde, karakteristiklerinden faydalanılması gerekir.

Kolektifle yani toplumsal süreçlerle de çok yakından bağı olan bu eksen, bireyin kendisi kadar içinde yaşadığı toplum için yapması gerekenleri anlatır. Doğumla beraber getirdiğimiz bu yükümlülükleri hakkıyla yerine getirdikçe geçmiş yaşamlardan gelen negatif yüklerin yani karmanın temizlenmesi, tekamülün hızlanması söz konusu olacaktır. Kuzey Ay Düğümünün önümüze koyduğu planı gerçekleştirirken de burcun ve evin hatta bu noktanın yaptığı açıların negatif etkilerini kontrol altında tutmak, yeni karmik yükümlülükler yaratmamak için önemli olacaktır. Gelecek paylaşımlarda görüşmek üzere…


Yorumlar

Popüler Yayınlar