Bugün sabaha karşı 03:49’da Oğlak burcunda Güneş ve Venüs arasında yeni bir döngüyü başlatan bir kavuşum açısı gerçekleşti. Değerlerimizi, değerlendirme kapasitemizi ve yöntemlerimizi, değer verdiğimiz şeylerle ve insanlarla bağ kurma ve alakalı hisleri yaratabilme yeteneğimizi anlatan Venüs, bildiğiniz gibi 19 Aralık tarihinden bu yana Oğlak burcunda geri hareket halinde. Venüs her insandaki harekete geçirici (Mars) değerler bütününü, eylemlere anlam ve değer katmayı sembolize eder.

Yani bu yeni kavuşumla beraber gerek büyük ölçekli alanda gerekse bireysel haritalarımızda duygusal ilişkilerde, evliliklerde, ortaklıklarda, maddi alanda yeni bazı oluşumların şekillenmesi, değişimlere gidilmesi söz konusu olacaktır. Bu kavuşumu Oğlak burcunda yaşayacağımız için, siyasi alanda, finansal konularda, yönetim biçimlerinde yeni değerler yaratılması, uygulamaların katma değerinin daha yakından ölçülmesi, detaylara eğilinmesi söz konusu olacaktır.

Venüs’ün geri hareketi döneminde başlayan her yeni döngü, değerlerin, bu değerlerle bağlantılı duyguların yeniden yapılandırılmasına hizmet eder. Geçmişe ait değerlerin değişime uğraması, arkada bırakılması, yeni değerlerin ve bağlı duyguların yerleşmeye başlamasını sağlar. Ancak bu döngü başlangıcının bir iç kavuşum ile gerçekleşmesi, yani Venüs'ün görünür olmaması bu değişimlerin, yeni atılması gereken adımların net görülmesine engeldir. Gezegenin geri hareketinin bitmesi bir miktar aydınlatıcı olurken, aslında yeni değerler bütününün ve duygusal kavramların net olarak görülmesi aşaması Güneş-Venüs arasında Terazi burcundaki dış kavuşumda yani Ekim ayında daha net anlaşılacaktır.

Bu kavuşum bireysel hayatlarımızda da etkisini gösterecektir. Oğlak burcuyla beraber, Koç, Yengeç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının birincil hayat alanlarında, ilişkiler, ortaklıklar, kişisel gelişim, dış görünüş, davranış biçimleri, aile ve yaşantısı, ebeveynlerle ilişkiler, kariyer hedefleri ve gelişimi, toplumsal hayat konularında bazı değer değişimlerine gidilmesi, yeni değerlerin yaratılması söz konusu olacaktır.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının kardeşlerle ilişkiler, iletişim, temel ve yüksek eğitim, herhangi bir konuda uzmanlık geliştirmek, hukuki konular, dış ülkelerdeki ilişkiler, medya bağlantıları alanında yeni değerlendirmelere gitmeleri, bu alanda yeni değerler yaratmak için deneyimlere açık olmaları mümkündür.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi kaynaklar, sahiplikler, emek karşılığı elde edilen kazançlar, eşten ya da ortaklardan gelen finansal destekler, miras yoluyla intikal eden menkul ve gayrimenkul konularında, yeni değerler sistemi yaratmalarına neden olacak deneyimlere açıklığı söz konusudur.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının günlük çalışma hayatı, iş arkadaşlarıyla ve personelle ilişkiler, bedensel sağlık ve akut sağlık problemleriyle alakalı yeni değerler yaratması olasıdır.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının çocuklar, yaratıcılık, aşk ilişkileri, sanat, spekülatif kaynaklar, dostluklar, arkadaşlıklar, sosyal grup ve organizasyonlar, kariyerden elde edile kaynaklar hayatlarına yeni bir değer bütünlüğü getirmesi söz konusu olabilir.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar