Bugün İstanbul saatiyle sabaha karşı 02:48’de Yengeç burcunun 27°50’ noktasında bir Dolunay meydana geldi. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta Akrep burcu yükseliyor. Güneş-Ay karşıtlığına Güneş-Pluto karşıtlığı eşlik ediyor ve anın tüm enerjisini yoğun şekilde etkiliyor. Aile birliği, gelenekler, koruma, siyaset, yönetim ve yöneticiler gibi konuların yanı sıra iletişim, eğitim, ticaret, medya, dış ilişkiler, göçler, inançlar gibi konularla alakalı meselelerin görünür olması söz konusu.

Bu Dolunay’ın etkilerini 1 Şubat 2022 tarihinde Kova burcunda gerçekleşecek olan Yeniay’a kadar hissediyor olacağız. Her Dolunay fazında olduğu gibi bu sefer de yine ikili ilişkiler, hayatın çeşitli alanlarında sonlanmalar, karanlıkta kalan konuların ve detayların tüm çıplaklığıyla görülmesi, bize “ayna”lık yapacak deneyimlerin yaşanması söz konusu.

An haritasının Yükselen yöneticisi Mars'ın Yay burcunda ve 2.Evde konumlanması, geri hareket halindeki Venüs'ün de burada olması, asıl konunun maddi mücadeleler olduğunun ifadesi. Ancak Mars ve Neptün arasındaki zorlayıcı açı, bu konuda özellikle çalışan kesimin illüzyonlara, yanıltıcı durumlara ve yanlış değerlendirmelere açık olduğunu gösteriyor. Çalışarak elde edilen kaynakların ve kullanma biçimlerinin başka bir pencereden bakılarak değerlendirilmesi, gerçeklerle yüzleşmek için cesaret göstermek gerekli olacaktır.

Haritanın en dikkat çekici karşılaşması Ay-Pluto arasındaki zorlayıcı açı. Bu açı aile bağlarının, yaşam tarzının, beslenme alışkanlıklarının değişmesi gereğini fark edeceğimiz anlamına geliyor. Otoritenin, kararların ve yönetim uygulamalarının ortaya çıkaracağı bu durum, duygusal krizlere, aile kavramında değişimlere neden olabilir. Dolunay konumlanması itibariyle medyanın da bu süreçte aktif rol alması mümkündür. Duygusal ve ruhsal seviyede ciddi baskı unsuru olan, tahakküm altına girdiğinizi düşündüren, yüzleşmekten, kabul etmekten çekindiğimiz durumlarla karşılaşmak olasıdır. Özellikle aileyi ilgilendiren, ev hayatımızı ve yaşam koşullarını değiştirmemize neden olacak kararların alınması, köklü alışkanlıkların değiştirilmesi, sonlandırmalara gidilmesi olasıdır.

Dolunay'dan hemen sonra Ay Düğümlerinin eksen değiştirmesi, Uranüs’ün direkt seyrine başlaması maddi konularda, finansal kararlarda hayatın hızlanacağının, değişim-dönüşüm süreçlerinin kaçınılmaz olacağının göstergesi. Özellikle beslenme, barınma, korunma ve temel duygusal paylaşımları sembolize eden Yengeç burcundaki Dolunay ile birlikte bu alandaki farkındalıkların artması mümkün olacaktır. Venüs geri hareketini tamamladıktan sonra (30 Ocak) ve Merkür retrosu da sonra erince (4 Şubat) yönetim, yanıltıcı politik kararlar ve uygulamalar, finansal manipülasyonlar daha net görülür olup, halkın tepkileri de daha hissedilir olacaktır.

Bu Dolunay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının maddi kaynakları, kaynakların elde edilmessini ve kullanımını ifade eden 2.Evinde meydana geldi. Vergiler, borçlar, krediler, bankacılık, finansal kurumları sembolize eden 8.Evdeki doluluk da yine gündemin maddi konular olduğunu göstermekte. Geri hareket halindeki Venüs'ün ve Pluto’nun 7.Evde olması, dış ilişkilerde zorlayıcı, düşmanlık içeren ve manipülasyon teması taşıyan temalara işaret etmekte. Diğer yandan halkın sağlığını, çalışanları sembolize eden 6.Evdeki Mars ve Neptün arasındaki kare sağlık konularında alınabilecek yanlış kararlara ve zorlayıcı durumlara, çalışma hayatındaki kopmalara ve işten çıkartmalara da işaret ediyor. Ayrıca 3.Eve düşen ve Neptün ile kavuşum yapan Tepe Noktası, ulusal ve sosyal medya, eğitim, yolculuklar gibi konularda yeni karar ve uygulamaların gelebileceğini de düşündürmekte.


Yorumlar

Popüler Yayınlar