Bugün İstanbul saatiyle 02:48’de Yengeç burcunda bir Dolunay gerçekleşti. Yengeç – Oğlak ekseninin aktif olması ailevi konular, gayrimenkul konuları, yiyecek-içecek ve beslenme, yönetim, yöneticiler, siyaset gibi konuları ön plana çıkarıyor. Dolunay haritasında Ay'ın Pluto ile yaptığı karşıt açı, söz konusu konularda gerçeklerin tüm çıplaklığıyla görülerek, değişim-dönüşüm süreçlerini başlatmanın kaçınılmaz olduğunu idrak edeceğimizi gösteriyor.

Ay'ın kavuşum halinde bulunduğu Arapçadaki adıyla “Rümeysa” olarak bilinen Procyon sabit yıldızı ise, haritada aktif olan iletişim alanlarını bir kez daha işaret ederek, sert söylemlerin, medya savaşlarının ve beklenmedik üzücü haberlerin göstergesi olarak kabul edilebilir.

Bu Dolunay Öncü nitelikte meydana geldiği için doğal olarak başta Yengeç olmak üzere, Koç, Terazi ve Oğlak burçlarının son haftasında doğanları, ya da herhangi bir astrolojik noktası 25-29 derece bu burçlarda bulunanları daha yoğun olarak etkileyecektir.

Dolunay’ın her birinize iyilikle gelmesini, ihtiyacınız olanı görünür kılmasını dilerim. Burç ve Yükselen Burçlara göre bu Dolunay’ın etkilerini çoklu gönderide bulabilirsiniz.

Koç

Yengeç Dolunayından yoğun etkilenen burçlardan birisi olarak, aile, ebeveynler, ev hayatı, kariyer toplumsal yaşantınızda sorunların çözülmesi, projelerin tamamlanması, attığınız adımlardan olumlu neticeler almanız rahatlamanızda etkili olacaktır. Bu konularla ilgili ortaya çıkabilecek maddi gereksinimleri karşılamak için ortağınızdan ya da hayat arkadaşınızdan destek alabilirsiniz. Mesleki konularda ve yurt dışı konularında hızlı karar almak sonradan tekrar gözden geçirme ihtiyacının doğmasına neden olabilir. Özellikle kariyer hedeflerinizle alakalı konuları Şubat ayı ortalarına kadar askıya almanız daha sağlıklı kararlar alabilmenize yardımcı olacaktır.

 

Boğa

Yengeç Dolunayında ticari konularda, eğitim meselelerinde, kardeşlerinizle ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde sonuçlara ulaşmanız, neticeler almanız mümkün olabilecek. Özellikle ticari ve eğitimle alakalı konularda sizi manevi olarak da tatmin edebilecek yaklaşımlar ve bağlantılar çok daha verimli olacaktır. Yurt dışı ilişkilerde, akademik konularda ve kanuni meselelerdeki aksaklıklar enerjinizin ve motivasyonunuzun düşmesine neden olabilir. Şubat ayı ortalarından itibaren bu konularda hızlanma ve rahatlama yaşanabilecektir. Her türlü problemde, sıkıntılı zamanlarda ve konularda eşinizle zaman geçirmek, onun manevi desteğinden faydalanmak, kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olur.

 

İkizler

Yengeç Dolunayında maddi konular, para kazanma ve harcama davranışlarınızla alakalı sorunların daha görünür olması sizi yeni kararlara götürebilir. Bütçeye tekrardan bakmak, düzeltmeler yapmak, olası finansal kaynakları değerlendirmeye almak için son derece uygun bir dönemdesiniz. Bu dönemde eşlinizle ya da ortağınızla finansal konularda kararlarınızı biraz askıya almanız, değerlendirmelerinize bir kez daha bakmak için kendinize zaman tanımanız daha iyi olacaktır. Eğitim, yurtdışı seyahatleri ve hukuki konularda iletişim problemleri, aksaklıklar, gecikmeler yaşamanız da olasıdır. Problemlerin Şubat ayı ortasıyla beraber daha kolay çözüleceğini görebilirsiniz.  

 

Yengeç

Bu Dolunayda başrol oyuncusu sizsiniz. Burcunuzun son derecelerine gerçekleşen Dolunay’da ilişkilerinizi ve ortaklıklarınızı gözden geçirmeniz ve kararları uygulamaya koymanızın zamanı. Kendi ihtiyaçlarınız ve beklentilerinizle ilişkilerin gereksinimleri arasında bir denge yaratırken adil ve empati kurarak davrandığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim. Ortaklığınızı ya da duygusal beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde değerlendirmek, detaylara ve ilişkinin dip toplamına bakmak zorunda kalabilirsiniz. Endişelerinizi ve olası değişikliğin getirdiği korkuları kontrol altına almanızı, yeniye adım atabilmek için hareket etmekten çekinmemenizi tavsiye etmek isterim.

 

Aslan

Yengeç Dolunayında her zamankinden daha fazla içe dönmeye, psikolojinizi ve ruh halinizi gözden geçirmeye ihtiyacınız olabilir. Kronikleşmiş sağlık sorunlarınız varsa, bu alandaki bazı yeni yaklaşımlar ya da sizin eksik bıraktıklarınız daha net anlaşılabilir. Uykunuza dikkat etmeniz, günlük akışa bir yenilik getirmeniz kendinizi daha iyi hissetmenize çok yardımcı olacaktır. Bu dönemde duygusal ilişkilerinizde yanlış anlaşılmalar, iletişim kopuklukları olabilir. Kendinizi net ifade ettiğinizden emin olmalısınız. Ayrıca çocuklarınız varsa, yaşamlarındaki hareketlilik ve onlarla geçireceğiniz zamanlar yaşama daha umutla bakmanıza da yardımcı olacaktır.

 

Başak

Yengeç Dolunayı sosyal hayat, arkadaşlık ilişkileriyle alakalı alanınızda gerçekleşiyor. Yeni idealler için yer açacak sonuçlar elde edebilir, eski dostluklarla alakalı değerlendirmeler yapabilirsiniz. Arkadaşlarınız ve dostlarınızla maddi alış-verişlere girmemek, bu alanda çıkabilecek sorunları baştan kontrol altına almak faydalı olacaktır. Venüs’ün ve Merkür'ün geri hareketi çalışma hayatınızı sembolize eden alanda olduğu için bazı gecikmeler, uyum ve denge sorunları yaşanabilir. Bu dönemde iş arkadaşlarınız, personeliniz ya da çalışma ortamının fiziksel koşullarıyla alakalı değerlerinizi belirlemelisiniz. Yarım kalmış diyetlere ya da spora tekrar başlamak, sağlıkla ilgili ihmalleri gidermek için çok uygun bir dönemdesiniz.

 

Terazi

Yengeç Dolunayı ile toplumsal yaşamınız ve kariyerinizle bağlantılı gelişmeler ve sonuçlar elde edebilirsiniz. Ailevi gereksinimlerle toplumsal ve mesleki yaşama katılım ihtiyaçları arasında bir denge yaratmaya çalışmanız kıymetli katkılar sağlayabilir. Bu konularda her zamankinden daha aktif olmanız ve odaklanmanız gerekebilir. Yine de bu konularda değerlerinize bir kez daha bakmanızı, doğru ve etkili bir iletişim içinde olduğunuzdan emin olmanızı tavsiye ederim. Günlük iş yükünüzün artması, ama bunun yanında iş ortamında ve iş arkadaşlarınızla ilişkilerde iyileşmelerin olması da söz konusudur. Yeni personel alımları için de uygun zamanlardır.

 

Akrep

Yengeç burcunda meydana gelen Dolunayı en rahat geçiren burçlardan birisi olarak, yurt dışı bağlantılarınızda, yasal konularda ve akademik alanda pozitif gelişmelerin yaşanması, olumlu sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Bu alanda yaratıcılığınızı kullanarak ilerleyebilirsiniz. Maddi alandaki hareketlilik, ani harcamalar söz konusu olabilir. Yaşam alanı, ev hayatı ve aile bağlarıyla alakalı konulardaki kararlarınızı biraz bekletmenizi, finali Şubat ortasından sonra yapmanızı tavsiye ederim. Çocuklarınızla alakalı konularda rahatlamaların ve gelişmelerin olması huzur bulmanızda yardımcı olacaktır. Ayrıca yeni bir uğraş edinmek, farklı eğlenceler yaratmak için de uygun dönemlerdesiniz.

 

Yay

Yengeç Dolunayında da eşiniz ya da iş ortağınızla beraber sahiplendiğiniz yatırımlara ve beraber yapılan bütçelere, harcamalara odaklanmanız, buradaki detayları daha yakından incelemeniz söz konusu. Kardeşlerinizle kuracağınız iletişimin net olduğundan, düşüncelerinizi açıkça ifade ettiğinizden emin olmanızı tavsiye ederim. Ayrıca ailevi konularla ve ev hayatıyla alakalı rahatlama dönemine girmiş olduğunuz da söylenebilir. Yeni bir ev almak ya da kiralamak için, araştırma yapmak, ama son kararları Şubat ayı ortalarına bırakmak için çok uygun dönemdesiniz. Uykunuzu düzene sokmak, ibadet ve meditasyon özellikle bu dönemde size çok iyi gelecektir.

 

Oğlak

Karşıt burcunuz Yengeç’te meydana gelen bu Dolunayda ikinci baş rol oyuncusu sizsiniz. Bu günlerde, partnerinizle veya iş ortağınızla ilişkinizi maddi konuları ele almanız, birlikteliğin yarattığı toplam değere yakından bakmanız gerekebilir. Yine de son kararları Şubat ortasından sonrasına saklamak, daha sağlıklı sonuçlar elde etmek açısından yararlı olacaktır. Maddi konularda da dikkatli olmanız gereken bir dönemden geçiyorsunuz. Borçlar, krediler ya da büyük alış-verişler söz konusu ise, detayları tekrar tekrar gözden geçirmeyi, resmi yükümlülükleri atlamadığınızdan emin olmayı çok önemsemelisiniz. Nedensiz öfkenize hâkim olmak da her türlü ilişki ve ruh sağlığı açısından fayda sağlayacaktır.

 

Kova

Yengeç Dolunayı size yeniden günlük rutininizi, çalışma düzeninizi değerlendirmeniz gereğini hatırlatmakta. Hayatınızın her alanında değerlendirmeler yaparken, daha yakından bakmaya, detayları görmeye eğilimli bir dönemdesiniz. Aldığınız kararları uygulamaya sokmak için Şubat ayının ortalarına kadar beklemenizi tavsiye ederim. Bu dönemde sizden gizlenmiş bazı konuların açığa çıkması da söz konusu olabilir. Ayrıca iş hayatındaki gelişmeler maddi olarak da rahatlamanıza, kendinizi güvende hissetmenize yardımcı olacaktır. Günlük yaşam akışında, sağlık konularında olumlu neticeler verecek değişimlere gitmek, kararlara varmak için de uygun zamandasınız.

 

Balık

Yengeç Dolunayının hayatınızdaki gündemi çocuklar, yaratıcılık ve aşk. Şu sıralarda uyum ve denge yaratma yeteneğiniz her zamankinden daha kuvvetli olduğu için, bu konulardaki kararları uygulamaya koymanız da pozitif sonuçlar doğuracaktır. Arkadaşlarla ve sosyal bağlantılarınızla alakalı değerlendirmeler yapmanız bazı ilişkileri sonlandırmaya karar vermeniz de olasıdır. Yine de kararlarınızı uygulamak için Şubat ayının ortalarını beklemenizi tavsiye ederim. Kariyerinizi ilgilendiren hızlı değişimler, mesleki hayattaki hareketlilik ve bazen daha fazla mücadele etmeniz gereği sizi yormuş olabilir. Yaza hazırlık tatil planları bile daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar