Bu akşam İstanbul saatiyle 21:33’te Oğlak burcunun 12.derecesinde Yeniay meydana gelecek. Bu Yeniay’da Güneş-Ay kavuşumunun yanı sıra geri hareket halindeki Venüs ve kavuşum yaptığı Pluto da Oğlak burcunda bulunuyor. Yeniay an haritasının Yükselen Burcu Aslan ve Güneş ve Ay ile birlikte Venüs ve Pluto da Aslan’ın doğal hakimiyet alanı 5.Evde bulunuyor.

Oğlak burcu yürütme organı, idare, yönetim, kural koyucular ve uygulayıcılar, otorite figürleriyle bağlantılıdır. Keza benzer bir sembolizma Aslan burcu için de geçerlidir. Ancak Aslan burcu ve 5.Ev aynı zamanda spekülasyonlarla da alakalıdır. Pluto ve Venüs de burada olduğu bu Yeniay haritası önümüzdeki dönemde değerler, para, borsa hareketlerinde manipülasyona çok açık, son derece dalgalı bir dönemin içine girdiğimizi ifade etmekte. Ancak Venüs-Pluto kavuşumunun Tepe Noktasına yaptığı olumlu açı finansal konularda resmi müdahalelerin devam edeceğinin ve negatif sürprizleri engelleyebileceğinin göstergesi. 5.Evdeki bu yoğunluk ve yerleşimler, Tepe Noktasının Boğa olması spekülasyonlar, finansal kuruluşlar, bankalarla alakalı yeni kararların alınabileceğine işaret etmekte.

Yay burcunda ve 4.Evde bulunan Mars, gereksiz iyimser yaklaşımların, kanuni yükümlülüklerin, eğitim sorunlarının ve yolculuk kararlarının aile içinde çatışmalara neden olabileceğini gösteriyor. Kova burcunun ilk derecesinde ve 6.Evde bulunan Merkür ile Balık burcunun ilk derecesinde ve 7.Evde bulunan Jüpiter önemli parametreler olarak kendini gösteriyor. İşçiler ve memurlar, halkın genel sağlığı ve hayvanlar konusunda beklenmedik kararların alınması ama yine de Satürn’ün burada olması nedeniyle kifayetli bir çözümün bulunarak, rahatlamanın sağlanması, baskı hissinin azaltılması mümkün değil. Jüpiter etkisiyle maddi konularda ortak kararlarla yeni uygulamalara gidilmesi, birlikte çözüm bulunması söz konusu olabilir. Geniş ölçekte ise dışarıdan sağlanan maddi kaynaklar çözüm olarak kullanılabilir.

Yeniay derecesi Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 7.Evine düşüyor. Burası diplomatik ilişkileri, başka devletlerle bağlantıları ve açık düşmanlıkları sembolize eden bir alandır. Bu alandaki doluluk ve Venüs-Pluto kavuşumunun burada bulunması finansal alanda dış güçlerin manipülasyonlarının belirleyiciliğe sahip olacağını göstermekte. Haritanın 6.Evine düşen Mars ise çalışanlarla ve halkın genel sağlığıyla alakalı, hızlı, abartılı, ama yanılgılara neden olabilecek bazı eylem kararlarının alınabileceğinin göstergesi. Kova’nın ilk derecelerindeki Merkür'ün yanı sıra Satürn’ün de 8.Evde konumlanması, yine maddi konularda özellikle krediler, borçlar ve vergilerle bağlantılı beklenmedik, zorlayıcı kararlar alınabileceğine işaret etmekte. 9.Evde yerleşmiş Jüpiter ise, göçler, dış ilişkiler, turizm alanında önemli iyileştirici kararların alınabileceğini göstermekte.


Yorumlar

Popüler Yayınlar