Yay burcunun yöneticisi Jüpiter sonunda bu sabah 07:10 itibariyle Kova’daki hareketini tamamlayarak, Balık burcuna geçti. Bizlere Yeni Yıl Hediyesi gibi olan bu değişimde, dev gezegen 11 Mayıs’a kadar buradaki hareketine devam edecek sonra Koç burcuna geçecek. 28 Temmuz’a kadar Koç’ta direkt hareket ettikten sonra, Retro seyrine başlayacak ve 28 Ekim 2022 tarihinde Balık burcuna geri dönmüş olacak. 20 Aralık 2022 tarihinde de Balık’taki yolculuğunu 12 sene sonra tekrarlamak üzere ayrılarak, yeniden Koç burcuna geçecek.

Bu senenin Mayıs ayı ortalarından Temmuz sonlarına kadar Balık burcunda bulunan Jüpiter, Neptün’ün keşfinden evvel Balık burcunun da yöneticisiydi. Yani bu dev gezegenin Balık burcundaki konumu klasik astrolojide çok olumlu, çok faydalı olarak kabul edilir.

Jüpiter deneyimlerin sentezlenmesinden sorumludur, ayrıca öğretilerin, bilginin, anlayışın gelişmesiyle de bağlantılıdır. Sistem içindeki bu en büyük gezegen “Büyük Şans” gezegeni olarak kabul edilir. Dokunduğu, temas ettiği her şeyi çoğaltması, iyileştirmesi, geliştirmesiyle tanınır. İyimserlik, iyilik, bonkörlük ve zenginlik en genel özellikleri arasındadır.

Bireysel seviyede, günlük ufkun aşılmasından, maddi, manevi, kültürel gelişmeden, farkındalığımızın yükselmesinden, deneyimlerden elde edilen kazançlardan sorumludur. Haritada bulunduğu evde, konumlandığı burcun davranış biçimine bürünerek, diğer gezegenlerle yaptığı açılarla, bizi korur, kollar, iyimserlik verir, inayet gösterir.

Jüpiter Balık burcundayken, bu burcun özelliklerinin dünyamızda ve hayatlarımızda daha fazla öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Balık burcu maddi dünyadan uzaklaşması, zengin hayal gücü, yaratıcılığı, yardımseverliği, anti maddeciliği, şefkati, merhameti sembolize eder. Bunun yanı sıra, konsantrasyon bozukluğu, sorumluluklardan rahatça uzaklaşabilme, dağınıklık, kendini kandırma gibi bazı zorlayıcı özelliklere de sahiptir.

Dolayısıyla Balık burcunda bulunan Jüpiter değdiği her şeyi logaritmik olarak büyüttüğü için, yukarıda belirttiğim tüm bu özellikleri bir anda hayatlarımızda hissetmemiz söz konusu olacaktır. Ayrıca Jüpiter’in bu konumu, tüm dünyada iyilik hareketlerinin artmasına, yardımlaşmanın, el vermenin daha sık ve kolayca görülmesine neden olacaktır.

Jüpiter’in buradaki konumundan şüphesiz ki önce Balık burcu ve yükseleni Balık olanlar fevkalade olumlu etkilenecekler. Arkasından doğal olarak diğer Su elementinden burç ve yükselen burçlar, Yengeç ve Akrep için son derece olumlu. Yine İkizler, Başak ve Yay burçları için de hayatlarının ilişkiler, kişisel gelişim, aile ve ev hayatı yanı sıra kariyer alanında olumlu gelişmelerin, iyicil deneyimlerin yaşanması söz konusu.

Koç, Aslan, Terazi ve Kova burç ve yükselen burçlarının bireysel ve ortak finansal konularda gelişmeler yaşaması, günlük yaşamlarında işlerinin biraz artması, ama bunun yanı sıra sağlıklarının da çok iyiye gitmesi, hatta kronik rahatsızlıklarında bile hafiflemelerin yaşanması mümkün olacaktır.

Boğa ve Oğlak burçlarının sosyal hayatlarının canlanması, yeni şeyler ve kısa seyahatler yapmak için fırsatlar bulmaları söz konusudur. Yeni dostluklar kurulması, var olanların gelişmesi, kardeşlerle iyicil bağlantılar bu dönemin genel karakteristiğidir.

Jüpiter’in hayatlarınızdaki negatif olana hiç dokunmadan hep pozitifi çoğaltmasını dilerim.


Yorumlar

Popüler Yayınlar