Bugün sabah İstanbul saatiyle 07:35’de İkizler burcunun 27°28’ noktasında Dolunay meydana geldi. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta da geride bıraktığımız Güneş Tutulması noktasına çok yakın derecede Yay burcu yükseliyor. Güneş-Ay karşıtlığına Neptün’ün uzaktan yaptığı kare ve Ay'ın Oğlak burcundaki Venüs'e yaptığı 150 derecelik açı dikkat çekici. İkizler burcunun yöneticisi olan Merkür’ün Chiron ve Tepe Noktası ile yaptığı T-Kare, Uranüs ile yaptığı üçgen de belirleyiciliğe sahip. 24 Aralık’da kesinleşecek Satürn-Uranüs karesi iyice kapanırken, durağan haldeki Venüs de bugün öğlen saatleriyle beraber geri hareketine başlayacak.

İkizler-Yay ekseni iletişim, temel ve yüksek eğitim, iç ve dış ticaret, medya, hukuk, turizm ve yolculuklar, göçler ile bağlantılıdır. Diğer yandan Güneş’in tam Galaktik Merkez Noktasında bulunması ve Jüpiter’den aldığı açı her türlü bilimsel verinin, bilginin akışkanlığına işaret etmekte. Ancak Neptün karesinin etkisiyle bu alanlarda bazı yanılgılara götürebilecek kararlara varılması, gevezeliğin ve yanlış bilgilerin fazlasıyla yayılmasının da olası olduğunu göz önüne almak gerekir.

Haritanın finansal alanında meydana gelen yoğunlaşma, burada bulunan gezegenlerin karakteristikleri, maddi konuların yine gündemi tutacağını, başlayacak olan Venüs retrosunun enflasyonu daha da tetikleyebileceğini, kesinleşen Satürn-Uranüs karesi ise finansal sistemlerde değişim, dönüşüm ve beklenmedik yıkımların yaşanabileceğini ifade etmekte. Hemen arkasından Ocak ayında Ay düğümlerinin de Boğa-Akrep eksenindeki hareketine başlayacak olması, Venüs retrosu devam ederken Merkür’ün geri hareketinin de devreye girmesi, maddi konularda tedbirli, dikkatli ve hazırlıklı olmamız gereğini ifade etmekte. Venüs ve Pluto arasındaki süregelen kavuşum ve Oğlak burcunun öne çıkması, finansal alanda manipülasyona, yönlendirilmelere, temel ihtiyaçlara sahip olmak için bile değerinin çok üstünde bedeller ödemek zorunda kalmaya işaret ediyor.

Dolunay an haritasında Yükselen Burcun Yay olması, Mars’ın Yay burcunda hareketine başlaması ve bulunduğu alan, özellikle gizli operasyonlara, askeri müdahalelere, dış politikada hareketliliğe işaret ediyor. Bunun yanı sıra, fanatik yaklaşımlarla eyleme geçme, aşırı güç kullanma, harekete geçerken ya da mücadele ederken fazla iyimserlik içinde olmak gibi durumlara da dikkat etmek çok önemli olacaktır.

Bu Dolunay’ın etkilerini 2 Ocak 2023 tarihinde Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Yeniay’a kadar hissediyor olacağız. Her Dolunay fazında olduğu gibi bu sefer de yine ikili ilişkiler, hayatın çeşitli alanlarında sonlanmalar, karanlıkta kalan konuların ve detayların tüm çıplaklığıyla görülmesi, bize “ayna”lık yapacak deneyimlerin yaşanması söz konusu. Bunun yanı sıra Dolunay esnasında meydana gelen T-Kare yönetim seviyesinde, bazı zorlanmaların olabileceğine, bu alanda iletişimin, haberlerin alınabileceğine de işaret ediyor. Venüs'ün Yeniay’da olduğu gibi bu Dolunay’da da başrolde bulunması ve Pluto ile devem eden kavuşumları, kadınlarla ilgili, şiddet, tahakküm, zorlama ve manipülasyon gibi kavramların gündemi alabileceğinin de işareti.

Bu Ay Tutulması Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 12.Evinde ve tam Ay'ın üzerinde meydana geldi. Merkür ise TC Yükselenine karşıt açıda, yönetimi ifade eden 10.Evdeki Chiron ve içişleriyle alakalı 4.Evdeki Mars ile karşıt yapmakta. Dolayısıyla gizli kalmış bazı konuların açıklığa kavuşması, görünür olması, iç ve dış işler, askeri kanat, yönetimdeki sorunlar gibi alanlarda zorlayıcı, belki biraz da üzücü bazı açıklamaların olabileceğine işaret etmekte. Bu haritada sağlık konuları çok ön planda. Gerek pandemi gerekse genel olarak sağlık konusunda konuşmaların çok artması ve gündemi tutması söz konusu. Dolunay’ın Tepe Noktası ve TC Mars’ı arasında meydana gelen kavuşum, yönetimin istikrarı korumak adına kolluk gücünü kullanmayı tercih edebileceğine de işaret etmekte.


Yorumlar

Popüler Yayınlar