Bugün İstanbul saatiyle 07:35’de İkizler burcunda bir Dolunay gerçekleşti. İkizler-Yay ekseninin aktif olması iletişim, medya ve eğitim gibi konuları ön plana çıkarıyor. Dolunay’ın kavuşum halinde bulunduğu Betelgeuse sabit yıldızı da bu temayı bir kez daha vurguluyor. Diğer yandan Dolunay haritasında Pluto ile yaptığı kavuşum, durağan hali ve bugün içinde başladığı geri hareketi ile dikkatleri çeken Venüs’ün değerler, duygular, sahiplikler sembolizmasının negatif yanlarını daha da belirginleştirmek istercesine Polaris sabit yıldızı da ön planda.

İkizler burcundaki bu Dolunay’ın burcun sembolize ettiği eller, parmaklar ve solunum sistemiyle alakalı bazı problemlerin görünür olmasında etkili olabileceğini söylemek gerekir. Diğer yandan her Dolunay Güneş-Ay karşıtlığı nedeniyle ikili ilişkilerle alakalıdır. Ancak bu seferki 1. ve 7.Evleri içine aldığı için ve yine Venüs’ün geri hareketiyle beraber geldiği için daha fazla bu hayat alanlarında etkili olabilecektir. Ama Jüpiter ile Güneş-Ay arasında meydana gelen olumlu açıları, Ay’ın yapacağı ilk açının yine Jüpiter ile olmasını göz önüne alarak, eğer doğru mantık kullanarak, aklımızı ön plana alırsak, iletişim yoluyla ilişkilerdeki problemleri çözmek için fırsatlarımız olduğunu da söylemek gerekir.

Bu Dolunay Değişken nitelikte meydana geldiği için doğal olarak başta İkizler olmak üzere, Başak, Yay ve Balık burçlarının son haftasında doğanları, ya da herhangi bir astrolojik noktası 25-29 derece bu burçlarda bulunanları daha yoğun olarak etkileyecektir.

Dolunay’ın her birinize iyilikle gelmesini, ihtiyacınız olanı görünür kılmasını dilerim. Burç ve Yükselen Burçlara göre bu Dolunay’ın etkilerini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz.

Koç

İkizler Dolunayı’nda da ticari konularda, eğitim meselelerinde, kardeşlerinizle ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde sonuçlara ulaşmanız, neticeler almanız mümkün olabilecek. Özellikle ticari ve eğitimle alakalı konularda sizi manevi olarak da tatmin edebilecek yaklaşımlar ve bağlantılar çok daha verimli olacaktır. Sosyal ve toplumsal yaşamdaki hareketlilik, fazladan enerji gerektirebilir. Akademik alanda, hukuki konularda ve yurt dışı bağlantılarında mücadele ve odaklanma gerektiren bazı deneyimlerin de yaşanması olasıdır. Meslek ve kariyer yaşamınız ve hedeflerinizle alakalı kararlarınızda acele etmemeli, gerçek değerleri daha net görebilmek için biraz beklemelisiniz.

 

Boğa

İkizler Dolunayı’nda maddi konular, para kazanma ve harcama davranışlarınızla alakalı sorunların daha görünür olması sizi yeni kararlara götürebilir. Bütçeye tekrardan bakmak, düzeltmeler yapmak, olası finansal kaynakları değerlendirmeye almak için son derece uygun bir dönemdesiniz. Bu dönemde gerçekçi olmak, ani karar vermemek, kararlarda ve eylemlerde partnerle birlikte olmak rahat ettirecektir. Mesleki alandaki finansal değişimler, kazançlarınızın da olumlu yönde etkilenmesinde rol oynayacaktır. Eğitim, yurtdışı seyahatleri ve hukuki konularda acele kararlar vermeyin, gerçek değerleri görmeye gayret edin.

 

İkizler

Bu Dolunay’da başrol oyuncusu sizsiniz. Burcunuzun son derecelerine gerçekleşen Dolunay’da ilişkilerinizi ve ortaklıklarınızı gözden geçirmeniz ve kararları uygulamaya koymanızın zamanı. Kendi ihtiyaçlarınız ve beklentilerinizle ilişkilerin gereksinimleri arasında bir denge yaratırken adil ve empati kurarak davrandığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim. Eşiniz ya da ortağınızla birlikte oluşturduğunuz kaynaklarla ilgili bazı farklılıkların olması mümkündür. Ortak kazanç ve harcamalarda tahakküm uygulamadığınızdan ya da tahakküme maruz kalmadığınızdan emin olmanız faydalı olacaktır. Eğitim, yolculuklar, yurtdışı bağlantıları ve hukuki konularda işlerinizin yolunda girmesi de rahatlatacaktır.

 

Yengeç

İkizler Dolunay'ında her zamankinden daha fazla içe dönmeye, psikolojinizi ve ruh halinizi gözden geçirmeye ihtiyacınız olabilir. Kronikleşmiş sağlık sorunlarınız varsa, bu alandaki bazı yeni yaklaşımlar ya da sizin eksik bıraktıklarınız daha net anlaşılabilir. Uykunuza dikkat etmeniz, günlük akışa bir yenilik getirmeniz kendinizi daha iyi hissetmenize çok yardımcı olacaktır. Bu dönemde duygusal ilişkilerinizde biraz aksamalar olabilir. Sabırlı olmaya, ilişkinizin ve partnerinizin gerçek değerlerini görmeye odaklanmalısınız. Ortak maddi konularda ve sahipliklerde beraberce karar almak ve uygulamak için son derece uygun zamanlardasınız.

 

Aslan

İkizler Dolunay’ı sosyal hayat, arkadaşlık ilişkileriyle alakalı alanınızda gerçekleşiyor. Yeni idealler için yer açacak sonuçlar elde edebilir, eski dostluklarla alakalı değerlendirmeler yapabilirsiniz. Arkadaşlarınız ve dostlarınızla maddi alış-verişlere girmemek, bu alanda çıkabilecek sorunları baştan kontrol altına almak faydalı olacaktır. Venüs’ün geri hareketi çalışma hayatınızı sembolize eden alanda olduğu için bazı gecikmeler, uyum ve denge sorunları yaşanabilir. Bu dönemde iş arkadaşlarınız, personeliniz ya da çalışma ortamının fiziksel koşullarıyla alakalı değerlerinizi belirlemelisiniz. Yarım kalmış diyetlere ya da spora tekrar başlamak, sağlıkla ilgili ihmalleri gidermek için çok uygun bir dönemdesiniz.

 

Başak

İkizler Dolunayı ile toplumsal yaşamınız ve kariyerinizle bağlantılı gelişmeler ve sonuçlar elde edebilirsiniz. Ailevi gereksinimlerle toplumsal ve mesleki yaşama katılım ihtiyaçları arasında bir denge yaratmaya çalışmanız kıymetli katkılar sağlayabilir. Bu konularda her zamankinden daha aktif olmanız ve odaklanmanız gerekebilir. Yine de bu konularda öfkenizi ve hızlı karar alma ihtiyacınızı denetlemenizi tavsiye ederim. Yarım kalmış yaratıcı projeleri, çocuklarınızla alakalı askıda kalmış işleri tekrardan gözden geçirmek, tamamlamak için uygun bir dönem sizi bekliyor. Eskiden ilişkide olduğunuz birisinden bir haber alabilir ya da bir karşılaşma yaşayabilirsiniz.

 

Terazi

İkizler burcunda meydana gelen Dolunay’ı en rahat geçiren burçlardan birisi olarak, yurt dışı bağlantılarınızda, yasal konularda ve akademik alanda pozitif gelişmelerin yaşanması, olumlu sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Bu alanda yaratıcılığınız kullanarak ilerleyebilirsiniz. Kardeşlerinizle alakalı konularda olumlu sonuçların elde edilmesi, ticari konularda bazı projelerin tamamlanması da rahatlamanızda etkendir. Aileyle ilişkilerde, evle alakalı konularda, değerlerinize tekrardan bakmanız, gözden geçirmeniz gerekebilir. Alacağınız kararları uygulamaya koymak için Şubat ayının ortalarını beklemek çok faydalı olacaktır.

 

Akrep

İkizler Dolunayı’nda da eşiniz ya da iş ortağınızla beraber sahiplendiğiniz yatırımlara ve beraber yapılan bütçelere, harcamalara odaklanmanız, olumlu sonuçlar elde etmeniz söz konusu. Bu alanlarda ailenizin desteğinden faydalanmak, onaylarını almak da faydalı sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Ebeveynler ve aile alakalı konularda hareketli olumlu gelişmelerin olması, sorunların çözüme ulaşması, net sonuçların elde edilmesi çok memnun edici olacaktır. Kardeşlerinizle ilişkilerinize, eğitim ve seyahat programlarınıza yakından bakmanız, burada önemli olan değerleri saptamanız için uygun bir dönemdesiniz. Bu konularla ilgili kararlarınızı uygulamaya Şubat ayı sonlarında geçebilirsiniz.

 

Yay

Karşıt burcunuz İkizler’de meydana gelen bu Dolunay’da ikinci baş rol oyuncusu sizsiniz. Bu günlerde, partnerinizle veya iş ortağınızla ilişkinizi maddi konuları, eğitim ve seyahat planlarınızı da dahil ederek değerlendirmeniz gerekebilir. İlişkilerinizde önemli kararlara varmanız, daha önce görmediğiniz ya da görmek istemediğiniz detayları görmeniz söz konusu olabilecektir. Bu alanda sorunlar varsa sağlıklı ve verimli bir iletişim kurma şansınızın çok yüksek olduğunu, bu yolla çözüm sağlayabileceğinizi de belirtmek isterim. Kardeşlerinizle birebir ilişkinlerinizin çok daha olumlu hale gelmesi, sevindirecek deneyimlerin yaşanması bu dönemde olasıdır. Hiçbir konuda hızlı karar almamanızı, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanızı tavsiye ederim.

 

Oğlak

İkizler Dolunay’ı size yeniden günlük rutininizi, çalışma düzeninizi değerlendirmeniz gereğini hatırlatmakta. Hayatınızın her alanında değerlendirmeler yaparken, daha yakından bakmaya, detayları görmeye eğilimli bir dönemdesiniz. Aldığınız kararları uygulamaya sokmak için Şubat ayının sonlarına kadar beklemenizi tavsiye ederim. Bu dönemde sizden gizlenmiş bazı konuların açığa çıkması, dışarı yansıtmasanız bile öfkelenmeniz söz konusu olabilir. Ayrıca iş hayatındaki gelişmeler maddi olarak da rahatlamanıza, kendinizi güvende hissetmenize yardımcı olacaktır. Günlük yaşam akışında, sağlık konularında olumlu neticeler verecek değişimlere gitmek, kararlara varmak için de uygun zamandasınız.

 

Kova

İkizler Dolunay’ının hayatınızdaki gündemi çocuklar, yaratıcılık ve aşk. Şu sıralarda uyum ve denge yaratma yeteneğiniz her zamankinden daha kuvvetli olduğu için, bu konulardaki kararları uygulamaya koymanız da pozitif sonuçlar doğuracaktır. Arkadaşlarınızdan ve sosyal bağlantılarınızdan alacağınız desteklerin de bu gelişmelere önemli katkıları olabileceğini unutmamalısınız. Bu dönemde maddi alana odaklanarak, yeni bir bütçe yapmanız, kendinize yeni kurallar ve yeni bir sistem yaratmanız verimli sonuçlar almanıza, devam eden sorunların çözülmesine yardımcı olacaktır. Başta zorlansanız bile, olumlu etkilerini kısa sürede görebilirsiniz.

 

Balık

İkizler Dolunayı’ndan yoğun etkilenen burçlardan birisi olarak, aile, ebeveynler, ev hayatı, kariyer toplumsal yaşantınızda sorunların çözülmesi, projelerin tamamlanması, attığınız adımlardan olumlu neticeler almanız rahatlamanızda etkili olacaktır. Bu dönemde fazla baskıcı ve aceleci olmadığınızdan, adil ve uyum yaratacak şekilde davrandığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim. Bu dönem hissettiğiniz gerginliği ibadet, meditatif faaliyetler, düzenli ve yeterli bir uykuyla daha rahat yönetebilirsiniz. Kronik sağlık sorunları varsa bu günlerde çözümlenmesi ya da gelişme yaşanması daha kolay olacaktır. Sosyal bağlantılarınızda yaşanabilecek aksaklıklara takılmamanızı, Şubat sonunda bu alanda daha rahat ilerleyebileceğinizi belirtmek gerekir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar