Boğa ve Terazi burçlarının yönetici gezegeni, değerlerimiz ve bu değerlerden kaynağını alan duygularımızla bağlantılı Venüs bugün 13:37 itibariyle Oğlak burcunun 26.derecesinde geri hareket etmeye başladı. 29 Ocak 2022 tarihinde Oğlak burcunun 11.derecesinde direkt seyrine dönecek.

Venüs duygusal yanıyla aslında Satürn yönetimindeki Oğlak burcunda çok rahat değildir. Satürn’ün kuralcı, mesafeli, serin etkisi Venüs'ün duyguları tam anlamıyla ortaya çıkartmasını, kitabına uydurmak için bir şeylere bağlaması ihtiyacını doğurur. Şimdi bir de geri hareket halinde olması, biraz fazla hesabi, maddi değerleri ve çıkarları öne alan, ilişkiler, sosyal bağlantılar kurulmasında etkili olacaktır.

Diğer yandan bu geri hareket sürecinin Oğlak burcunda yaşanması, çok yakın zamanda yaşayacağımız ve finansal olarak ciddi etkilerini hissedeceğimiz Satürn-Uranüs son karesinin de hazırlığı niteliğinde. Bu kare 24 Aralık günü kesinleşirken, Venüs'ün geri hareketi de devam ediyor olacak. Dolayısıyla bu Venüs retrosu ekonomide, finans dünyasında, her alandaki yönetim mekanizmalarında ve siyasette ciddi yankılar yaratacağa benziyor.

Dolayısıyla Venüs'ün buradaki hareketi sırasında kendini daha dünyevi değerlere ve hedefler odaklanmış hissetmesi, duyguların olduğunca bırakılamaması, hesabi ilişkilerin yaşanması söz konusu olabilecektir.

Bu süreç bireysel seviyede ilişkiler, sosyal bağlantılar, maddi konular ve haritalarımızda bulunduğu burç, ev ve yönettiği alanlar doğrultusunda değerlerimizle alakalı gözden geçirmeler ve yeniden yapılandırmalar fırsatını da beraberinde getirir. Haritalarımızın vaadi doğrultusunda Venüs’ün geri hareket dönemlerinde geçmişte kalan ilişkiler, eski sevgililer ve eşlerle alakalı durumlar da gündeme gelebilir. Venüs'ün geri gittiği devreler evlilikler, ortaklıklar kurmak; yeni maddi girişimlerde bulunmak, estetik müdahalelerde bulunmak ve haritanızda sembolize ettiği konularla alakalı yenilikler için uygun olarak kabul edilmez.

Venüs’ün bu yön değişikliği en fazla Oğlak burç ve yükselen burcunun etkilenmesinde önemli rol oynayacak. Fiziksel görüntü ve bedensel sağlık ile alakalı kendine bir kez daha bakmak, eksik ve yanlışları saptamak, ilişkilerde aksayan yanları görmek için uygun bir dönem. Değer olarak düşünülen her şeye yakından bakmak, tekrardan değerlemek için kullanılabilir günler olduğunu söylemek isterim.

Diğer Öncüler, Koç, Yengeç ve Terazi burç ve yükselen burçları için, mesleki yaşamda ve aile hayatında, ayrıca ilişki ve ortaklıklarda aksayan, uyum ve dengede problemi olan, duygusal, maddi her türlü insani bağın ve duygunun gözden geçirilmesi, eskiden yarım kalmış bazı bağlantıların tekrar gündeme gelmesi mümkündür.

Boğa, Başak, Akrep ve Balık burç ve yükselen burçlarının ise, sosyal hayatlarına yeniden bakması olasıdır. Bu burçlar için yarım bırakılmış sanatsal ve yaratıcı faaliyetlerin tekrardan gündeme gelmesi, çocuklarla alakalı ertelenmiş konuların ele alınması, kardeşlerle bağlantılarda maddi ve manevi alış-verişin tekrardan değerlendirilmesi, hukuki konulardaki pürüzlerin fark edilerek düzeltilmesi, arkadaşlıklarda ilişkinin kattığı değere bakılması olasıdır.

Koç, İkizler, Yay ve Kova burçlarının da hayatında maddi konularda, ortaklı mallarda, çalışma hayatında, iş arkadaşlarıyla ilişkilerde, çalışma ortamının fiziksel koşullarında ve sağlık konularında uyum, denge, adalet ve farkındalık yaratacak bazı deneyimlerin yaşanması söz konusu olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar