Bugün İstanbul saatiyle 11:57’de Boğa burcunda, Ay Tutulmasıyla beraber bir Dolunay gerçekleşti. Zodyak’ın para, sahiplik, toprak, güvenlik, kararlılık konularıyla bağlantılı Boğa-Akrep ekseni ve Dolunay Yükselen Burcunun Oğlak, Tepe Noktasının Akrep olması maddi konuların ve bu alandaki güvenliğin ana tema haline gelmesine işaret ediyor. Güneş ve Ay'ın konumları (1.-4.Evler – Oğlak-Yengeç teması) aile, güvenliği sağlayan yaşam alanı, barınma, beslenme ve yönetimler alanındaki problemlerin tüm çıplaklığıyla görünür olmasını ifade ediyor. Bu Ay Tutulması ve Dolunay ile birlikte harcamalara, kaynaklara dikkat etmeye, sahip olduklarımızı korumaya, tasarruf etmeye daha fazla değer vermemiz gerektiğini idrak edeceğimiz deneyimler yaşamamız olasıdır.

Bu Dolunay’da Caput Algol sabit yıldızı Ay ile kavuşum halinde bulunuyor. Ünü çok da iyi olmayan bu yıldız, mağduriyetleri, haksızlığa uğramayı, çaresizlik içinde kurban edilmeyi sembolize eder. Bir yanıyla da aslında bu durumlara karşı panzehiri içinde bulundurur. Yılan saçlı ve başı kesilen Medusa mitiyle bağlantılı bu sabit yıldızın, Dolunay derecesiyle yaptığı kavuşum, baş, boyun bölgesiyle alakalı sorunlar olabileceğine, özellikle alkol (Algol) tüketimiyle birlikte şiddet eğiliminin yükselebileceğine, haksızlık ve mağduriyet temalarının her zamankinden fazla görülebileceğine işaret ediyor.

Algol ağrılarla (algoloji) da bağlantılı bir yıldız olduğu için özellikle Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının son haftasında doğanların ve bu burçların 25-29 derecelerinde herhangi bir astrolojik noktası olanların hassasiyetlerinin artabileceğini söylemek isterim.

Ayrıca New York borsası başta olmak üzere, Tokyo, Londra, Amsterdam, Zürih, Toronto ve İstanbul borsalarının ve pek çok diğerinin kuruluş haritalarında Güneş-Ay gibi önemli astrolojik noktaları Algol derecesiyle kavuşum halindedir. Zaten para-finans temasının Boğa-Akrep hattında hakimiyeti olması bu alanlarda da değişimlerin olabileceğine, tutulmanın bu kurumları yoğun etkileyebileceğine işaret ediyor.

Dolunay’ın her birinize iyilikle gelmesini, ihtiyacınız olanı görünür kılmasını dilerim. Burç ve Yükselen Burçlara göre bu Dolunay’ın etkilerini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz.

Koç

Boğa Dolunayı’nda maddi konular, para kazanma ve harcama davranışlarınızla alakalı sorunların daha görünür olması sizi yeni kararlara götürebilir. Bütçeye tekrardan bakmak, düzeltmeler yapmak, olası finansal kaynakları değerlendirmeye almak için son derece uygun bir dönemdesiniz. Bu dönemde gerçekçi olmak, ani karar vermemek, kararlarda ve eylemlerde partnerle birlikte olmak rahat ettirecektir. Maddi alanda yapacağınız yenilikler olumlu sonuçların doğmasına ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Kariyer alanından gelebilecek imkanları ve ilerleme olasılıklarını da göz ardı etmemelisiniz.

 

Boğa

Bu Dolunay’da başrol oyuncusu sizsiniz. Burcunuzun son derecelerine gerçekleşen Dolunay’da ilişkilerinizi ve ortaklıklarınızı gözden geçirmeniz ve kararları uygulamaya koymanızın zamanı. Kendi ihtiyaçlarınız ve beklentilerinizle ilişkilerin gereksinimleri arasında bir denge yaratırken adil ve empati kurarak davrandığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim. Bu alandaki kararlarınızda sakin olmak, kurallara ve toplumsal gereksinimlere göre davranmak, ileride pişmanlık hissetmenizi de önleyecektir. Hissedebileceğiniz toplumsal baskıya karşı hazırlıklı olmalı, kararlarını ailenizle paylaşarak, onların da desteğini almalısınız.

 

İkizler

Boğa Dolunay'ında her zamankinden daha fazla içe dönmeye, psikolojinizi ve ruh halinizi gözden geçirmeye ihtiyacınız olabilir. Kronikleşmiş sağlık sorunlarınız varsa, bu alandaki bazı yeni yaklaşımlar ya da sizin eksik bıraktıklarınız daha net anlaşılabilir. Uykunuza dikkat etmeniz, günlük akışa bir yenilik getirmeniz kendinizi daha iyi hissetmenize çok yardımcı olacaktır. Sistematik şekilde spor yapmak, yürüyüşe çıkmak, rahatsız edici alışkanlıklardan uzaklaşmak için çok uygun bir dönemdesiniz. Ayrıca gizli kalmış konularda edindiğiniz bilgiler için de son kararlarınızı alabilirsiniz. Özellikle ortak maddi kaynaklarla alakalı çözümlerin bulunması rahatlamanızda etkili olacaktır.  

 

Yengeç

Boğa Dolunay’ı sosyal hayat, arkadaşlık ilişkileriyle alakalı alanınızda gerçekleşiyor. Yeni idealler için yer açacak sonuçlar elde edebilir, eski dostluklarla alakalı değerlendirmeler yapabilirsiniz. Arkadaşlarınız ve dostlarınızla maddi alış-verişlere girmemek, bu alanda çıkabilecek sorunları baştan kontrol altına almak faydalı olacaktır. Venüs ikili ilişkiler alanınızda olduğu için romantik bağlantılarınızın güçlenmesi ya da yeni ilişkiler bu dönemde olasıdır. Çocuklarla alakalı problemlerde sonuca ulaşmak, bu alanda daha rahat ve dingin bir faza geçmenizde çok etkili olacaktır. Yaratıcı faaliyetlere başlamak ya da bir projeyi tamamlamak için de uygun günlerdesiniz.

 

Aslan

Boğa Dolunayı ile toplumsal yaşamınız ve kariyerinizle bağlantılı gelişmeler ve sonuçlar elde edebilirsiniz. Ailevi gereksinimlerle toplumsal ve mesleki yaşama katılım ihtiyaçları arasında bir denge yaratmaya çalışmanız kıymetli katkılar sağlayabilir. Aile, ebeveynlerle yapacağınız konuşmalar, birlikte alacağınız kararlarda uyum ve adalet kavramlarını unutmamalısınız. Eşinizin ya da partnerinizin beklentilerini de hesaba katarak bir hayat dengesi yaratmak bu dönemde en faydalı çözümünüz olacaktır. Çalışma arkadaşlarınızla ilişkilerinizi daha iyi bir noktaya gelmesi, sosyal hayatta da paylaşımlar yaşamanız, iş yaşamına bakışınızı değiştirebilir.

 

Başak

Boğa burcunda meydana gelen Dolunay’ı en rahat geçiren burçlardan birisi olarak, yurt dışı bağlantılarınızda, yasal konularda ve akademik alanda pozitif gelişmelerin yaşanması, olumlu sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Kardeşlerinizle alakalı konularda olumlu sonuçların elde edilmesi, ticari konularda bazı projelerin tamamlanması da rahatlamanızda etkendir. Sözlü ve yazılı iletişimde dikkatli olmalı, söylemlerinizin haddini aşmadığından emin olmalısınız. Bu dönemde maddi konularda biraz temkinli davranmaya, özellikle çocuklarla ve sosyal hayatla bağlantılı harcamalarda optimumu yakalamaya çalışmalısınız.

 

Terazi

Boğa Dolunayı’nda da eşiniz ya da iş ortağınızla beraber sahiplendiğiniz yatırımlara ve beraber yapılan bütçelere, harcamalara odaklanmanız, olumlu sonuçlar elde etmeniz söz konusu. Bu alanlarda detaylara ve akılcı muhakemelere odaklanmak çok daha tatminkâr sonuçlar almanızda etkili olacaktır. Ebeveynler ve aile alakalı konularda hareketli olumlu gelişmelerin olması, sorunların çözüme ulaşması, net sonuçların elde edilmesi çok memnun edici olacaktır. Günlük yaşamınıza, sağlığınıza ve çalışma hayatınıza her zamankinden biraz daha fazla odaklanmanız yaşam kalitenizin ve enerjinizin yükselmesinde önemli faydalar getirebilir.

 

Akrep

Karşıt burcunuz Boğa’da meydana gelen bu Dolunay’da ikinci baş rol oyuncusu sizsiniz. Bu günlerde, partnerinizle veya iş ortağınızla ilişkinizi aile hayatınızı, ev yaşantınızı da dahil ederek değerlendirmeniz gerekebilir. Partnerinizle birlikte yaşadığınız alanda ya da ortağınızla birlikteki işinizde yeni kurallar yaratmak, sınırlamalar koymak daha dengeli ve tatminkâr bir ilişki doğmasına yardımcı olacaktır. Yeni bir eğitime başlamaya, kardeşlerinizle çok tatmin edici zaman geçirmeye ve bağlarınızı daha kuvvetli bir hale getirmeye de uygun bir dönemdesiniz. Ev hayatında ya da aile ilişkilerinde de denge ve uyum yaratmak için harekete geçebilirsiniz.

 

Yay

Boğa Dolunay’ı size yeniden günlük rutininizi, çalışma düzeninizi değerlendirmeniz gereğini hatırlatmakta. Bu dönemde elinizdeki her işi hızla bitirme potansiyeline de sahip olduğunuzu hatırlatmak isterim. Kardeşlerle ve yakın çevreyle ilişkilerde kronikleşmiş sorunların çözümlenmeye başlaması, bu alandaki kararlarınız ileriyi daha rahat görmenizde çok etkili olacaktır. Maddi konularda gelişmeler yaşayabileceğiniz, kazanç akışının ama harcamaların da hızlandığı günlerdesiniz. Sağlık alanında değişimler yapma, rahatsız edici alışkanlıkları terk etmek ve yeni beslenme rejimlerini hayatınıza entegre etmek için de Dolunay sonrası zamanları tercih edebilirsiniz.

 

Oğlak

Boğa Dolunay’ının hayatınızdaki gündemi çocuklar, yaratıcılık ve aşk. Şu sıralarda uyum ve denge yaratma yeteneğiniz her zamankinden daha kuvvetli olduğu için, bu konulardaki kararları uygulamaya koymanız da pozitif sonuçlar doğuracaktır. Arkadaşlarınızdan ve sosyal bağlantılarınızdan alacağınız desteklerin de bu gelişmelere önemli katkıları olabileceğini unutmamalısınız. Bu dönemde maddi alana odaklanarak, yeni bir bütçe yapmanız, kendinize yeni kurallar ve yeni bir sistem yaratmanız verimli sonuçlar almanıza, devam eden sorunların çözülmesine yardımcı olacaktır. Başta zorlansanız bile, olumlu etkilerini kısa sürede görebilirsiniz.

 

Kova

Boğa Dolunayı’ndan yoğun etkilenen burçlardan birisi olarak, aile, ebeveynler, ev hayatı, kariyer toplumsal yaşantınızda sorunların çözülmesi, projelerin tamamlanması, attığınız adımlardan olumlu neticeler almanız rahatlamanızda etkili olacaktır. Bu dönemde fazla otoriter olmadığınızdan, adil ve uyum yaratacak şekilde davrandığınızdan emin olmanızı tavsiye ederim. Maddi konularda sorunları çözmek için artık daha fazla imkânınız olduğunu görmek, rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Tedbirli davranmaya ve birikim yapmaya başlamanın da tam zamanı olduğunu, bu konudaki atılımlarınızın başarılı olacağını söylemek isterim.

 

Balık

Boğa Dolunayı’nda da ticari konularda, eğitim meselelerinde, kardeşlerinizle ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde sonuçlara ulaşmanız, neticeler almanız mümkün olabilecek. Özellikle ticari ve eğitimle alakalı konularda sizi manevi olarak da tatmin edebilecek yaklaşımlar ve bağlantılar çok daha verimli olacaktır. Sosyal ve toplumsal yaşamdaki hareketlilik, fazladan enerji gerektirebilir. Zamanı daha iyi kullanmak, ruhen daha dingin ve rahatlamış hissetmek için çocuklarınıza zaman ayırmak ya da sanat gibi yaratıcılık gerektiren alanlarda faal olmak size çok iyi gelecektir. Maddi konulardaki sorunları çözmek için daha net ve hedefe odaklanan bir bakış açısı geliştirmeye gayret edebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar