Bugün İstanbul saatiyle 11:57’de Boğa 27°14’ noktasında bir Ay Tutulması ile birlikte Dolunay meydana gelecek. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta da Oğlak burcu yükseliyor. Merkür Güneş ile açık bir kavuşum yaparken, Dolunay haritasının Tepe Noktası ve Ayak Ucu Noktalarını Mars-Uranüs karşıtlığı tutmuş vaziyette. Bu karşıtlığa kare yapan Satürn ise bir T-Kare kalıbının meydana gelmesinde etkili. Haritanın 1.Evinde, Kova burcunda bulunan Jüpiter de Güneş-Ay ikilisiyle yine bir T-Kare yoluyla ilişki halinde. Ayrıca yine 1.Evde, Oğlak burcunda yerleşen Pluto da, Akrep vurgusunu güçlendirmek istercesine üçgen açıyla Güneş’i, altmışlıkla Ay’ı destekliyor.

Bu Dolunay’ın etkilerini 16 Mayıs 2022 tarihinde, yine Boğa-Akrep aksında ve yakın derecelerde gerçekleşecek olan sonraki Ay Tutulmasına kadar hissediyor olacağız. Her Dolunay fazında olduğu gibi bu sefer de yine ikili ilişkiler, hayatın çeşitli alanlarında sonlanmalar, karanlıkta kalan konular, detayların tüm çıplaklığıyla görülmesi, bize “ayna”lık yapacak deneyimlerin yaşanması söz konusu. Ancak bu Dolunay Ay Tutulmasıyla beraber geldiği için, uzun süreli etkileri olacak bu faz, kadersel değişim ve dönüşümlerle, zaten olması beklenen olayların hızlanmasıyla, bazen de beklenmedik durumların ortaya çıkmasıyla alakalıdır.

Boğa-Akrep ekseninde meydana gelen bu ilk tutulma, 2023 senesinin Ekim ayına kadar devam edecek bir serinin ilki. Uzun zamandır yaşanan Sabit burçlardaki yoğunlaşma (Jüpiter & Satürn-Kova, Uranüs-Boğa), Ocak ayı ile birlikte Boğa-Akrep eksenine geçecek olan Ay Düğümleri, maddi konuların, ekonominin, kararlılığın, fayda sağlamanın, sabrın ve sebatın değerini bizlere anlatan deneyimleri de beraberinde getiriyor.

Boğa-Akrep ekseni her zaman değer ve kaynak yaratmak, finans, menkul ve gayrimenkul sahiplikleriyle bağlantılıdır. Ayrıca güvenlik, koruma, sürdürülebilirlik, köklenmek, kökleri yaşatmak için gerekli değişimi-dönüşümü ağır ağır gerçekleştirmek de bu burçların sembolizması içindedir. Boğa’nın ana temalarından bir tanesi de basitlik ve fonksiyonelliktir. Aralık ayında başlayacak Venüs’ün (Boğa burcunun yönetici gezegeni) Oğlak burcundaki geri hareketiyle de bu değerleri-kavramları bir kez daha yakından fark edebilme şansımız olacak.

Bu Ay Tutulmasını tüketim alışkanlıklarımızı, kaynaklarımızı elde etme ve kullanma şeklimizi, yarattığımız maddi ve manevi güvenlik alanlarımızı, sahipliklerimizle alakalı karar ve eylemlerimizi tüm çıplaklığıyla göreceğimiz ve gözden geçirmemiz gerekecek bir döneme girdiğimizin habercisi olarak da kabul edebiliriz. Başka bir deyişle, 2023 senesine kadar devam edecek Boğa-Akrep eksenindeki tutulmalar ve Ay Düğümlerinin buradaki yolculuğu maddeyle ilişkimizi yeniden şekillendirmemizde çok etkili olacak.

Merkür'ün Akrep burcundaki Güneş’e yakınlığı, değişimi başlatmak için rasyonel muhakemelere ve veri analizine ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Jüpiter’in yaptığı kare ise maddi konulardaki aşırılıkların fark edilmesi için bir tetikçi vazifesinde. Dolunay anının Yükselen Burcunun Oğlak olması, maddi ve finansal alanda somut adımlarla harekete geçilebileceğinin, inisiyatif alınabileceğinin bunun için stratejik kararlar almanın çok kıymetli olduğunun göstergesi. Pluto’nun yaptığı üçgen ise sahip olduğumuz değişim dönüşüm gücünün farkına varmamız gerektiğinin ifadesi.

Tepe Noktası, Ayak Ucu ve Yükselen Burç arasında meydana gelen Mars-Satürn-Uranüs T-Karesi, yukarıda bahsettiğim kavramlarla alakalı gerek bireysel gerekse kolektif seviyede beklenmedik, bazen yıkıcı olabilecek, kısıtlayıcı, harekete geçmeyi gerektiren ama blokajlarla gecikmelere neden olabilecek deneyimlerin habercisi. 4.-10. ve 1.Ev ekseninde meydana gelen bu kalıbın çözümü ise 7.Evde. Yani birlikte hareket etmek, beraber karar almak, ortak hareket etmek, daha iyi bir hayat sağlayabilmek için bir yoldaş edinmekle alakalı.

Bu Ay Tutulması Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 5. ve 11.Ev ekseninde ve Jüpiter’e çok yakın bir konumda meydana geliyor. Jüpiter TC haritasında çalışanları, halkın genel sağlığını, yöneticileri, devlet mekanizmasını, borsa, finans ve bankacılık konularını ve büyük şirketleri sembolize eder. Dolayısıyla bu alanlarda bazı tatsız deneyimlerin yaşanması da olasıdır. Meydana geldiği alanlar ise toplumdaki dengesiz gelir dağılımının iyice hissedilebileceğinin göstergesi. 11.Evde ve Boğa burcunda bulunan Ay, halkın duygusal tepkilere açık olduğunun, aile devamlılığı, güvenliği, beslenme gibi çok temel ihtiyaçlarla fazlasıyla ilgilenmek durumunda kalabileceğine işaret ediyor.

Bireysel düzlemdeki Dolunay etkilerini bir sonraki gönderide burçlara ve Yükselen burçlara göre bulabilirsiniz.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar