Bugün Terazi burcunda meydana gelen Yeniay hayatlarımızda 20 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Dolunay’a kadar etkilerini sürdürecek. Bu Yeniay, ilişkiler, ilişkilerdeki maddi ve cinsel değerler, ulusal medya, yüksek öğrenim, hukuk, dış ilişkiler ve ticaret, inançlar alanında öfke kontrolü gerektiren, diplomasiyi ön plana almayı tavsiye eden bir mesaj taşıyor.

Yeniay’ın derecesine Algorap sabit yıldızı oldukça yakın bir kavuşum yapıyor. Terazi burcunun anlaşmaya gelmeyen yanını sembolize eden bu sabit yıldız, aynı zamanda şiddet, hırsızlık, yalancılık gibi negatif etkilerle de alakalıdır. Dolayısıyla zaten öfke, mücadele, “ham” güç temalarıyla bağlantılı Mars Yeniay’da bu kadar hakimken, bir de bu sabit yıldızın etkisiyle savunma, öfke kontrolü ve yapıcılık çok daha önemli ve kıymetli bir hale gelecektir.

Bu Yeniay en yoğun şekilde Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının ortalarında doğanları, yükselen burçları ya da herhangi bir astrolojik ögeleri 11-15 derece bu burçlarda olanları daha fazla etkileyecektir. Yapıcı ve adil olmaya çalışmak, sahiplenmeci, kıskanç tavırlarımızı kontrol altına almak, rasyonel düşünmek ve akılcı kararlar almak bu Yeniay fazı için çok önemli olacaktır.

Burçlara ve yükselen burçlara göre etkileri aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. Terazi’de meydana gelen Yeniay sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızı aktive ederek, yeni bir faza geçiş yapmanızda etkili olacaktır. Ancak var olan ilişkilerde de yeni başlangıçlarda da dürtüsel hareket etmemek, akılcı davranmak, diplomatik olmak ve karar alırken biraz beklemek çok yararlı olacaktır. İlişkilerdeki huzursuzlukları kişisel seviyede eski yaralarla ilişkilendirmek enerjinizin iyice düşmesine ve öfke kontrolünün zorlaşmasına da neden olabilir. Ayrıca ortak maddi konulardaki zorluklara bireysel bakış açınızı değiştirerek yaklaşmak da çözüm getirebilir. İlişkinizin cinsel boyutuyla alakalı sorunları, kıskançlık hislerinizi bastırmaktansa açıkça partnerinizle paylaşabilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa için günlük akış, çalışma ortamı ve sağlık alanında bazı yeni adımların atılması başlangıçların yaşanması olasıdır. Çalışma hayatında yüksek enerji gerektiren bazı planların yapılması, adımların atılması, bedensel sağlığınıza da özen göstermeniz gereğini bir kez daha önünüze getirebilir. Günlük yaşam akışı kadar, beslenme rejimizin değiştirmek, daha fit bir vücuda sahip olmak için egzersiz ve diyete başlamak için de uygun dönemlerdesiniz. Çalışma arkadaşlarınızla yaşayabileceğiniz anlaşmazlıklarda diplomasiden uzaklaşmamaya, adil olmaya ve rasyonel şekilde muhakeme etmeye dikkat etmeniz çok kıymetli olacaktır. Yurt dışı bağlantılı ya da kanuni alandaki gelişmeler de rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Yoğun heves ve enerji hissederek yeni bazı hobileri hayatınıza almanız, yaratıcı faaliyetlere başlamanız için çok uygun zamanlardasınız. Çocuklarınız varsa, onlarla iletişiminizde öfkenizi kontrol ettiğinizden, şiddetten kaçındığınızdan emin olmanızı tavsiye etmek isterim. Çalışma hayatınıza gelen yeni uygulamalar, kurallar ya da hiyerarşik olarak yaşanan değişimler, biraz bocalamanıza neden olsa da uyum sağlamakta gecikmeyeceksiniz. Bu dönemde, eğlenceli bir şeyler yapmak, dostlarla, arkadaşlarla vakit geçirmek istemeniz doğaldır. Ancak aradaki iletişimin kırıcı olmaması için azami dikkat kıymetli olacaktır.

Yengeç ve yükselen Yengeç için ebeveynler, aile bağları ve ev yaşantısında yeni bir dönem söz konusu. Yaşadığınız alanla ilgili yeni adımlar atmak, kararlar vermek isteyebilirsiniz. Bu hayat alanlarıyla alakalı bazı gerginliklerin, beklenmediklerin olması programlarınızın kaymasına neden olabilir, dolayısıyla esneklik çok faydalı olacaktır. Ne olursa olsun ani kararlardan, dürtüsel hareketlerden uzak kalmanız, düşünerek harekete geçmenizin ve duygudan çok mantık tarafında kalmanızın ileride ne kadar yararlı olduğunu anlayabilirsiniz. Bütün bu eylemlerde, kararlarda partnerinizin, ortağınızın, yol arkadaşınızın yardımları rahatlamanıza katkı sağlayacaktır. Birlikte hareket etmek, maddi alanda da onun desteğini almak sorunların çözülmesinde etkili olacaktır.

Aslan ve yükselen Aslan için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, yolculuklar, eğitim ve ticari konularda yeniliklerin olması, enerjik başlangıçların yapılması söz konusu. Seyahat ya da eğitim olasılıklarıyla alakalı gelişmelerin, önerilerin fazla abartılmadığından emin olmaya çalışmalısınız. Önünüze çıkan olasılıkları değerlendirirken, acele etmemek, evdeki ve ailedeki gereksinimleri de hesaplamak daha rahat hareket etmenize yardımcı olacaktır. Çalışma hayatındaki sorunların kurallara uygun şekilde çözülmesi için de yeni fırsatların gelmesi, bu konuda farklı fikirler üretmeniz olasıdır. Ebeveynler ya da sahip olduğunuz mülklerle alakalı kanuni yükümlülükleri de göz ardı etmemeniz gerek bir dönemde olduğunuzu hatırlatmak isterim.

Başak ve yükselen Başak için kazanç kapasitesini arttırmak, kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek için yeniliğe gitme zamanı. Bu Yeniay’da kendi yeteneklerinize güvenmeniz, hareket planlarınızı kendinize göre yapmanız daha iyi olabilir. Ama bu alandaki tüm girişimlerinizde hiç acele etmeden, adım adım, stratejik bir şekilde ilerlemek için plan yapmanız çok kıymetli olacaktır. Unutulmuş alacaklar ya da borçlar için de bir “B” planınız olması fayda sağlayacaktır. Emeğinizin karşılığını alamadığınızı düşündüğünüz zamanlar olabilir. Ama geniş bir perspektiften bakmak, konuyla ilgili öfkeyi, agresyonu yönetmek uzun vadede daha iyi sonuçlar elde etmenize neden olacaktır. Kardeşlerinizle alakalı resmi konulardaki gelişmeler sevindirici olabilir.

Terazi ve yükselen Terazi bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Burcunuzda meydana gelen Yeniay, her alanda bir tazelenme ve enerji yükselmesi getirecektir. Ancak Yeniay’ın zorlayıcı açıları yüksek enerjiniz, patlamaya hazır öfkenizi, taşan sabrınızı sıkı bir kontrol altına almanız ve diplomasiden, nezaketten ayrılmamanız gereğine işaret ediyor. Sakinleşmek ve dinginleşmek için mümkün olduğunca evde zaman geçirmek, ailenizle sıkıntıları paylaşmak gerginlikten kurtulmanızda etkili olacaktır. Ayrıca maddi konularda yaşanabilecek gelişmeler de, hareket kabiliyetinizin yükselmesine ve daha kolay karar vermenize yardımcı olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep için aileyle birlikte rutin sağlık kontrollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara daha fazla önem verilmesi gereken bir dönem. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeniz, bedensel ve ruhsal sağlık için duyarlı davranmanız faydalı olacaktır. Özellikle Ay'ın ikinci yarısından sonra sağlık alanında daha da dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Düşünsel ve duygusal olarak çok aktif, yeniliklere açık bir dönemden geçiyorsunuz. Sizden gizlenmiş, özellikle maddi kaynaklarla ve cinsel paylaşımlarla alakalı bazı şeylerin açığa çıkması, bunları duymanız ya da tanıklık etmeniz, sinirlerinizin gerilmesine neden olabilir. Bu konularda kardeşlerinizin, yakın çevrenizdeki insanların yardımları faydalı olacaktır. Ayrıca küçük bir tatil de dinginleşmenize katkı sağlayacaktır.

Yay ve yükselen Yay için gündemde sosyal bağlantılar, arkadaşlıklar, gruplar, hayaller ve planlar var. Yeni dostluklar oluşturma, farklı gruplara girme potansiyeliniz bu dönemde çok kuvvetli ama arkadaşlarla, dostlarla problemler yaşamanız, anlaşmazlıkların ortaya çıkması da bir kadar olası. Özellikle çalışma arkadaşlarınızla yaşayabileceğiniz sorunlarda diplomatik davranmanız, öfkenizi kontrol altına almanız, sonradan kapanması zor olan yaraların açılmasını engelleyecektir. İş hayatında sizi rahatsız edebilecek, gizli kalmış konular açığa çıksa bile esnek davranmanız, sabır göstermeniz ve akılcı açıklamaları beklemeniz değerlerinizi korumanız açısından çok faydalı olacaktır. Ayrıca maddi konulara bulunan çözümler de rahatlamanızda etkili olacaktır.

Oğlak ve yükselen Oğlak için toplumsal yaşam, kariyer ve meslek hayatında bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Yoğun çaba ve enerji gerektiren kariyer planları, iş değişiklikleri için atılan adımlar canlanmanıza yardımcı olacaktır. Ancak yine de yeni teklifler ve olasılıklar konusunda tedbirli olmalı, tüm boyutlarıyla ölçüp-biçip-tartmadan son karara varmamalısınız. Bu alandaki gelişmeler ve yeni ihtimaller maddi konulardaki sorunların da çözülmesinde etkili olacaktır. Bu dönemde kendinize zaman ayırmak, kişisel ihtiyaçlarınızı göz önüne almak ve karşılamaya çalışmak da çok faydalı olacaktır. Arkadaşlar arasında çıkabilecek tartışmalarda taraf olmamayı tercih ederseniz, sonradan canınız sıkılmaz, başınız ağrımaz. 

Kova ve yükselen Kova için yüksek öğrenim, dış ticaret, seyahatler, hukuki konularla alakalı yeniliklere adım atma zamanı. Bu konularla alakalı detaylara, planlamaya her zamankinden fazla önem vermeli ama çabuk karar almamak konusunda da kontrollü olmalısınız. Bu alanlarda çıkabilecek sorunlara ya da yaşanan anlaşmazlıklara akılcı çözümler üretmek, agresyonu kontrol altında tutmak, kanuni boşluklara ve ihmallere dikkat etmek her zamankinden çok daha kıymetli olacaktır. Toplumsal yaşam ve kariyer planlarınızın da hareketli olduğu bir dönemdesiniz. Bu alandaki yeni fikirler oluşturabilir, konuyla alakalı iletişime geçebilir ve amaçlarınıza da ulaşabilirsiniz. Görüşmelerinizde stratejik ve diplomatik davranmak yararınıza olacaktır.

Balık ve yükselen Balık için özellikle ortak maddi kaynaklarla alakalı yeniliklerin olması, bazı adımların atılması söz konusu olabilir. Bu konuların kanuni boyutuna bakmayı, detayları muhakeme etmeyi ve ideal yolu bulmayı denemeniz gereken bir dönemdesiniz. Ortak ve bireysel maddi konulardaki kararlarda stratejik ve diplomatik şekilde ilerlemeye gayret etmelisiniz. Hızlı hareket etmemeye çalışmak, para yüzünden yaşanabilecek anlaşmazlıklarda yapıcı olmak da yararlı olacaktır. Bu günlerde karşılaştığınız her sorunda dostlarınızın, içinde bulunduğunuz sosyal grupların size çok yardımcı olacağına, maddi ve manevi katkılarıyla sizi rahatlatacağına güvenebilirsiniz. Sadece birlikte zaman geçirmek bile rahatlamanızda çok önemli rol oynayacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar