Bugün 21:27 itibariyle sistemin en dış gezegeni Pluto Oğlak burcundaki direkt hareketine başlayacak. 248 yılda bir döngüsünü tamamlayan ve kitlesel olaylar üzerinde büyük etkiye sahip gezegen, doğal olarak çok ağır hareket eder.

Bireysel doğum haritalarında da etkisi olmakla beraber, bu ağır hareketi sayesinde geniş ölçekli insan toplulukları üzerinde, ince ince işleyerek, zamanın gerektirdiği değişim ve dönüşümü sağlayacak, deneyimleri de getirir. Her değiştirdiği burçla beraber, burca ait temel prensiplere ait kavramları, olayları, değişim ve dönüşümleri, toplumlara entegre eder.

Nisan ayının son günlerinde bir Dolunay gününde geri hareketine başlayan Pluto, şimdi de bir Yeniay gününde direkt hareketine başlıyor. 2022 senesinin Mayıs başına kadar da bir daha geri gitmeyecek ve bu dönemde Oğlak burcunun farklı derecelerinde de uzun sürelerle kalacak.

Pluto’nun bu ilerleyen hareketi, bireysel seviyede yapabilirliklerimizin, gücümüzün daha derinden farkına varmak, fark etmediğimiz içsel rezervlerimizle karşılaşmak, daha iyi bir versiyonumuza ulaşmak için bu değerlerimizi kullanıma sokabileceğimiz deneyimlerle karşılaşmak olabilir.

Pluto bu senenin sonuna kadar Oğlak burcunun 24-25 derecelerinde hareket ediyor olacak. Dolayısıyla Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının son haftasında doğanlar, herhangi bir astrolojik noktaları ya da yükselenleri bu burçların 23-26 derecelerinde olanlar daha yoğun etkileneceklerdir.

Kitlelerle alakalı Pluto’nun pandemi sürecinin başlangıcında Satürn ile yaptığı kavuşum büyük belirleyiciliğe sahipti. Geldiğimiz noktada, hareket yönünün değişmesi, şimdiye kadar bulunmadığı ileri derecelere doğru gitmesi, bu kitlesel sorunun evrilmesinde de önemli bir role sahip olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar