Bugün öğlen İstanbul saatiyle 14:05’de Terazi burcunun 13.derecesinde bir Yeniay meydana gelecek. Bu Yeniay’da Güneş-Ay kavuşumuna Mars eşlik ediyor, yanı sıra biraz uzak olsa bile geri hareket halindeki Merkür de kavuşumun içinde.

Yeniay esnasında ufukta Oğlak burcu yükselirken, haritanın ulusal medya, yüksek öğretim, dış ilişkiler ve ticaret, göçler, yolculuklar, turizm, hukuki konularla alakalı 9.Evinde doluluk söz konusu. Yeniay, eksiklikleri, yaraları, iyileşmeyen travmaları sembolize eden Chiron ile de bir karşıt açı yapmakta. Bu karşıtlık acıların ortaya çıkmasına, yaraları fark etmemize ve yeni yaraların oluşabileceğine işaret etmekte. Ayrıca bu gezegen toplaşmasının meydana geldiği Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs de Akrep burcunda olduğu için, evliliklerde, ortaklıklarda kaynağını kıskançlıklardan, maddi kaynaklardan, cinsel paylaşım konularından alan anlaşmazlık durumlarının yaşanması söz konusu olabilecektir.

Terazi burcunda meydana gelen bu Yeniay’ın ana teması her türlü yoldaşlık gerektiren ilişkiler ve bu ilişkilerdeki yıkım enerjisinin kendini göstermesi. Yine Terazi burcundaki Merkür’ün de geri hareketi hesaba katıldığında, çok eski olmasa bile geçmişten gelen, halledilmeden rafa kaldırılmış sorunların, tatminsizliklerin, eksik bırakılmış konuların gündemi alması ve bu defa kendini yıkım enerjisi ile açığa çıkartması bu Yeniay konumlanmasında büyük bir ihtimal. Ancak bu enerji açığa çıksa ve radikal çözümlerle ilerlemek içinizden gelse bile, Satürn’ün olumlu açıları bu enerjinin kontrol edilebileceğine, yapıcı ve kalıcı olacak şekilde olumluya çevrilebileceğine işaret etmekte.

9.Ev’deki yoğunlaşma ve buradaki Merkür’ün ayrı ayrı Jüpiter ve Neptün ile yaptığı 150 derecelik açılar, sezgileri de kullanarak, daha özgürlükçü, yenilikçi bir muhakemeye ve senteze varılması gereğine işaret ediyor. İçgüdüsel Mars'ın bu kadar hakimiyet gösterdiği bir durumda Merkür'ün eksikleri, tamamlanmamışları ve yenilenmesi gereken düşünceleri kullanmak için yarattığı fırsatı fark etmek ilişkilerin, ortaklıkların korunması, gelişmesi ve yeni bir faza geçebilmesi için çok kıymetli olacaktır.

Yeniay haritasının geneline baktığımız zaman Hava elementindeki yoğunlaşma, tek çıkış yolunun aklı ön plana almak, doğru iletişim kurmak ve rasyonel tespit ve muhakemelerle ilerlemek olduğunu gösteriyor. Ayrıca Terazi burcunun bu kadar yoğun şekilde hissediliyor olması, adil, uyumlu herkesin eşit şekilde kazanım içinde olduğu eylemlere ve amaçlara yönelmenin de çok önemli olacağına işaret etmekte.

Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 4.Evine ve Mars'ın üstüne düşüyor. Dolayısıyla bir dönemdir devam eden, askeri konuların, sınırların, toprak bütünlüğü ve zenginliği gündeminin devam ettiğini ifade ediyor. Bu konularla alakalı yeni adımların atılması, düzenlemelerin yapılması, askeri alanda ve savunmayla bağlantılı hareketliliğin yaşanması bu dönemde söz konusu.

Ayrıca Uranüs’ün Yeniay ile yaptığı 150 derecelik açı ve yükselen burcun ortaklıklar alanına düşmesi, iş birlikleri, ortak hareket kararlarıyla alakalı düzenlemelere ve yeniliklere de işaret etmekte. Bu dönemde dost ülkelerden gelen farklı talepleri ifade etmekte. Pluto’nun Yeniay’ın hemen ertesinde direkt hareketine geçecek olması ve TC Merkür'ü ile yapacağı kare, eğitim, ticaret, yolculuklar ile alakalı bazı yeniliklerin yapılabileceğinin de göstergesi.

Terazi burcunda meydana gelen bu Yeniay’ın sizlere kavgasız-gürültüsüz, dengeli ve uyumlu beraberlikler, ilerlemenize hizmet eden birliktelikler getirmesini dilerim. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar