Bugün İstanbul saatiyle 15:01’de Kova burcunun en son derecesinde bir Dolunay meydana gelecek. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta Yay burcu yükseliyor. İkinci kez Kova burcunda yaşadığımız bu Dolunay “Mavi Ay” olarak kabul edilir. Geçtiğimiz Dolunay’ı bu burcun ilk derecelerinde yaşadık, şimdikini ise son derecelerde yaşayacağız. Her burcun ilk ve son derecelerinde meydana gelen oluşumlar uranüsyen bir doğaya, yani beklenmedik, sürprizli etkilere açıklık getirir.

Dolunay, yangın felaketini tetikleyen Mars-Jüpiter karşıtlığı derecesinde meydana geldiği için bazı soru işaretleri oluştursa bile, büyük şans gezegeni Jüpiter’in ve kraliyet yıldızlarından Regulus’un başrolde olması pozitif etkilerin, iyicil gelişmelerin daha ön planda olacağı düşüncesini de getiriyor.

Kova’da Jüpiter-Satürn kavuşumu ile başladığımız bu senede, üst üste gelen Satürn-Uranüs kareleri, ikinci Kova Dolunay’ı, Jüpiter’in uzun bir ziyaret için bu burca geri dönmesi Kova temasını tekrar tekrar gündeme alarak bize bir şeyler anlatma isteğinde olarak kabul edilebilir.

Kova teması, teknoloji, bilim, havacılık, uzay, demokrasi, kolektif değerler, halk hareketleri, yenilik ve değişim konusunda geldiğimiz noktanın değerlendirilmesi ile alakalıdır. Jüpiter’in Kova’daki geri hareketi, bize bu alanlardaki eksikleri görmek, tamamlamaları yapmak, kaçırdığımız olumlu ihtimallerle bir kez daha buluşabilmek için imkân yaratacaktır. Kova’daki bu son Dolunay, Jüpiter ve Regulus’un da işin içinde olması nedeniyle, en üst kademedeki yöneticiden sıradan vatandaşa kadar herkesin, birlik, beraberlik, eşitlik, toplumsal çıkarlar, demokrasi alanında ilerlemek için, bütünün hayrına odaklanması gerektiğini göstermekte.

Venüs, Satürn ve Kuzey Ay Düğümü’nü içine alarak meydana gelen Hava Büyük Üçgeni, aklın ve muhakeme etmenin, etkin ve stratejik iletişimin, bizi ileriye götürebileceğine, özellikle çalışanlar, sağlık konuları, ekonomi ve yönetim gibi alanlarda gelişme sağlanabileceğini göstermekte. Aynı açı, her türlü sosyal ve romantik ilişkide sağlam ve ileri dönük gelişmeler sağlanabileceğini de işaret ediyor.

Dolunay anının belki de en zorlayıcı açısı Merkür-Mars kavuşumunun Neptün ile yaptığı karşıt açı. Başak-Balık burçları ve 3.-9.Ev ekseninde meydana gelen bu açı, yalancılık, sahtekârlık, dolandırıcılık, hırsızlık gibi tatsız, sıkıntı ve stres yaratabilecek bazı durumlara da açık bir zaman diliminde olduğumuza işaret etmekte.

Dolunay anının Yükselen Burcunun Yay olması, hukuki, dini konuların, dış ilişkilerin, göçlerin, medyanın, eğitim ve öğretimin bu dönemde gündemde olacağına da işaret etmekte.

Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının da 3.-9.Evlerinde meydana gelen bu Dolunay, TC Ay’ına tam bir üçgen yapıyor. Dolayısıyla medya, hukuk, dış ilişkiler, ticaret ve eğitim alanında halkın yararına gelişebilecek bazı durumların da olduğuna işaret etmekte. Dolunay haritasının Venüs’ü TC Mars'ı ile kavuşum halinde. Terazi burcundaki bu kavuşum silahlı kuvvetlerle alakalı bir değerlendirme döneminin, bu alanda olumlu yönde gelişmelerin olabileceğinin, diplomasinin de yoğun şekilde gündemde olacağının göstergesi. Yine de Dolunay Merkür, Venüs ve Tepe Noktasının 4.Evde konumlanması, gözlerin sınırlar, toprak bütünlüğü ve zenginliği konularına çevrileceğine işaret etmekte.

Birbirinden biraz uzaklaşmış olmalarına rağmen halen devam eden Satürn-Uranüs karesi, ekonomik sıkıntılara işaret ederken, 9.Evde konumlanan Ay-Jüpiter kavuşumu ve 3.Evdeki Güneş ve Mars ticaret hacminde artışı, dış ticarette yeni iş bağlantıları potansiyelini ifade ediyor. Dolunay’ın Yükselen Burcunun Mars ile yaptığı kare 6.-3.Evlerine içine alırken, iç turizmdeki hareketliliğin sağlık problemlerinde (pandemi) gerginlik yaratan bir yükselişe neden olabileceğinin ifadesi.


Yorumlar

Popüler Yayınlar