Bu gece sabaha karşı (03:21) Başak burcundaki Venüs ve Balık’daki Neptün arasında bir karşıt açı kesinleşti. Venüs hızlı hareket ettiği için açının etkisi gün içinde, akşama doğru bile hafiflemiş olacak.

Birbirine benzeyen bu iki gezegen arasında meydana gelen bu açı kaynağını Mart ayında yaptıkları kavuşumdan alıyor. Bu açının zorlayıcı bir fazını ise Mayıs ayının sonlarında yaşadık. Genel olarak bu açının, maddi değerler, ilişkiler, sanat, yaratıcılık alanında gereğinden fazla değer verme, hayatımızdaki bu unsurları kutsallaştırma, çokça anlam yükleme gibi bir teması vardır. Ya da kutsal olan, dokunulmaz olarak nitelendirdiğimiz değerlerimizi dünyevi platforma çekmek, maddileştirmek, sıradanlaştırmak zorunda kalmakla da bağdaştırılabilir.

Her durumda gelinen faz durumun tüm açıklığıyla karşımızda durması ve bizim de bununla yüzleşme gereğimizdir. Karşımıza gelen ya da karşımıza aldığımız bu durumu, uzlaşmaya, adım atmaya hazır bir davranış biçimiyle ele alabilmek, kayıpsız, karmaşaları gidererek optimum bir netice elde etmemizde yararlı olacaktır. İster kavramsal olsun ister eylemsel olsun değerlendirmelerimizde aşırı detaya kaçmadan, mükemmeli beklemeden ama diğer taraftan da kutsiyetini basitleştirmeden yaklaşmak gerekir.

Bu açı İkizler, Başak, Yay ve Balık burç ve yükselen burçlarını, herhangi bir astrolojik ögesi bu burçların 20-24 derecelerinde bulunanları doğal olarak daha fazla etkileyecektir.

Koç, Aslan, Terazi ve Kova burç ve yükselen burçlarının günlük çalışma hayatı, sağlık, ortak ve bireysel maddi kaynaklarla alakalı konularda dikkatlerini toplamaları ve ortalamayı bulmaya çalışmaları önemlidir.

Boğa, Yengeç, Akrep ve Oğlak burç ve yükselen burçları için ticaret, eğitim, seyahatler, hukuki ve sosyal bağlantılar, yaratıcılık ve çocuklarla alakalı konularda gerçekçilik önemli olacaktır.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar