Bir evvelki paylaşımda da belirttiğim gibi, doğum haritasında Tepe Noktası mesleki seçimlerde, yaratmak istediğimiz kariyerde, toplumsal statümüzde, toplum içinde edindiğimiz yerde ve bu alandaki hedeflerimizde belirleyiciliğe sahiptir.

Tepe Noktasının transitlerle ya da ilerletmelerle aldığı etkiler, sahip olduğumuz olumlu ya da olumsuz potansiyelin açığa çıkmasında, ilerleme fırsatlarının yakalanmasında ya da blokajların yaşanmasında zamanlayıcıdır.

Bu nokta genellikle X.Ev başlangıç çizgisi olarak da kabul edilir ve burada bulunan gezegenler, hayatımızdaki beklentileri, sahip olduğumuz mesleki özellikleri, toplumsal davranış kalıplarını ve geniş ölçekli ilişkilerdeki beklentilerimizi belirler.

Tepe Noktasındaki burcu, gezegenleri ve açılarını, bu gezegenlerin hayatın geri kalanını belirleyen alanlardaki etkileşimlerini bilmek, doğru hedefler koymakta, uygun seçimler yapmakta büyük bir yardımcı olarak kullanılabilir. Diğer yandan bu bilgiye sahip olmak, sosyal ve toplumsal bağlantılarda, otorite figürleriyle ilişkilerde, dünyada kendimize edinmek istediğimiz yerin anlaşılmasında büyük ipuçları verir.

Sizler de Tepe Noktanızı bulmak istiyorsanız, www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz. Çıkarttığını haritalarda “MC” olarak kodlanmış noktada bulunan burç Tepe Noktanızın burcu olacaktır. Konuyla ilgili diğer paylaşımımda bu alandaki farklı burçların etkilerine bakmak istiyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar