Bu sabah 05:36’da Kova burcunun ilk derecelerinde bir Dolunay meydana geldi. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda Yengeç burcu yükseliyor. Geride bıraktığımız Yengeç Yeniay teması, yani milli değerler, aile, koruma, şefkat, beslenme ve sular teması yine gündemde.

Bu Dolunay Kova-Aslan burcunda meydana geldiği için, ana tema, teknoloji, bilim, havacılık, uzay, demokrasi, kolektif değerler, halk hareketleri, yenilik ve değişim konusunda geldiğimiz noktanın değerlendirilmesi ile alakalı olabilir.

Kova burcundaki Dolunay’ın derecesi, Aralık ayında yaşadığımız Jüpiter-Satürn kavuşumu derecesini de harekete geçiriyor. Dolayısıyla büyük ölçekli oluşumlarla özellikle toplumsal sağlık ve hastalıklarla bağlantılı bu açının tetiklenmesi, Dolunay haritasında XII.Ev’deki Merkür-Yükselen Burç kavuşumu ve bu kavuşuma VI.Ev’deki Pluto’nun karşıtlığı pandemi konusunda, baskı yaratabilecek, çözüme ulaşamayan, kronikleşen ve kuralların koruyuculuğunun çok da yeterli olmadığı bir duruma işaret etmekte.

Tüm sene boyunca devam eden Satürn-Uranüs etkisinde gerçekleşen mutasyonlar doğrultusunda aşıların bilimsel olarak tekrardan değerlendirilmesi, yeni bilimsel araştırmalardan sonuçlar alınması söz konusu olabilecektir.

Aynı Merkür-Pluto açısı çalışanların ve servis sektörünün sıkıntılarına, işaret ederken Neptün’ün Merkür-Yükselen Burç kavuşumuna IX.Ev’den yaptığı açı, seyahatlerin, turizmin, dış ticaretin olumlu etkilerini görebileceğimize de işaret etmekte. Gerek bu açı, gerekse, Venüs-Jüpiter arasındaki karşıt açı, ikili ilişkilerin yine gergin bir dönemde olduğuna, beklentileri ölçülü tutmak gerektiğini ifade etmekte. Güç söylemlerine girmeden, baskı yapmadan, gerekli değişim adımlarını atmak, sahip olduğumuz değerleri koruyarak hareket etmek faydalı olacaktır. Ayrıca II-VIII aksında meydana gelen Venüs-Jüpiter karşıtlığı, harcamalar konusunda aşırıya kaçmamak, detaylı analiz ederek, gerçek ihtiyaçlarımızı saptamak ve değerinde almak için dikkatli olmamız konusunda da bir uyarı niteliğinde.

Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının da II-VIII aksında meydana gelen bu Dolunay, ayrıca Yükselen Burcun da bu alana düşmesi, öncelikle ekonomik konuların çok yoğun şekilde gündemi tutacağının göstergesi. Ay'ın ilk açısını Satürn ile yapacak olması, finansal sorunların kısıtlama yaratan, baskı unsuru olan bir şekilde ortaya çıkacağına, durumun gereği olarak yeni düzenlemelerin gelebileceğine işaret etmekte.

Merkür-Pluto ve Venüs-Jüpiter karşıtlığı ise, dış ilişkilerde, turizm ve ticaret ile bağlantılı konularda bazı problemlerin yaşanabileceğine, mutabakat sağlanması için girişimler yapılması gereğini de ifade etmekte.

Genel olarak çok zor bir Dolunay değil am, yine de konuşmalarımıza, harcamalarımıza, ikili ilişkiler ve en önemlisi sağlığı korumak için kurallara dikkat etmemiz gereken bir dönemde olduğumuzu söylemek isterim.


Yorumlar

Popüler Yayınlar