Bu gece 00:51’de Aslan burcundaki Merkür ile Kova burcundaki Satürn arasında bir karşıt açı kesinleşecek. Merkür çok hızlı hareket ettiği için etkilerini bu gece ve yarın hissediyor olacağız. Kaşıt açı olması nedeniyle etkilerini daha çok ikili ilişkilerde hissedebiliriz ama genel olarak iletişim, ticaret, eğitim, gençlik, bireysel ve toplumsal değerler alanında bir şeylerin ortaya çıkması, eksiklerin tüm açıklığıyla fark edilmesi ve durumun yaratacağı gerginlikler, yaptırımlar söz konusudur.

Kaynağını Ocak-Şubat aylarındaki kavuşumdan alan bu açı, yukarıda sözü geçen konularda eksik bırakılan, ötelenen, sorumluluk alınmayan, korkulan, baskı hissedilen durumlarla yüzleşme gereğini anlatır. Bu açının önemli bir fazını Nisan ayında yaşadık. Öğlen saatlerinde kesinleşen Aslan’daki Güneş-Merkür kavuşumundan hemen sonra gelmesi, finansal piyasalarda baskının çok artabileceğini, teknolojik konularda açıkların ortaya çıkabileceğini de ifade ediyor. Bu açının etkisi altında belki de SUSMAK çok şey anlatabilir.

Öncelikle Aslan ve Kova olmak üzere, Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının ilk yarısında doğanlar ve herhangi bir astrolojik noktaları bu burçların 8-12 derecelerinde olanların dikkatli olması önemli. Kişisel sağlık, davranışlar, ikili ilişkiler, aile ve kariyer alanında çatışmalı, geriye götüren, geciktiren ve eksiklerle yüzleştiren bazı deneyimler söz konusu olabilir.

Koç, İkizler, Terazi ve Yay burç ve yükselen burçlarının çocuklar, arkadaşlar, komşular, kardeşler gibi insan ilişkileriyle alakalı, hukuk ve eğitim alanında, ticaret ve yolculuklar gibi alanlarda çözülmesi çok zor olmayan bazı problemlerle karşılaşması söz konusu olabilir.

Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık burç ve yükselen burçlarının ise, maddi konularda ve sağlık alanında, kriz yaratabilecek sorunlarla karşılaşması olasıdır. Elastikiyet, düşünce ve söylemlere dikkat fayda sağlayacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar