Bugün İstanbul saatiyle 13:52’de İkizler burcunun 19.derecesinde Yeniay ile birlikte senenin ilk Güneş Tutulması meydana gelecek.

Bu tutulmada da, geride bıraktığımız Ay Tutulmasında olduğu gibi, yüksek öğrenim, toplumsal kurallar, seyahatler, uzak yolculuklar, medya, dış ticaret, göçler ve bireysel haritalarda sentezleme ile bağlantılı 9.Ev aktif. Kuzey Ay Düğümünde meydana gelen bu Yeniay’a Merkür kavuşum ile, Balık burcundaki Neptün de kare açı ile dahil oluyor. Tutulma anının Yükselen burcu 0 derece Terazi, tepe Noktası ise 1 derece Yengeç.

Haritanın genel teması geçen tutulmada olduğu gibi, değişim, yeniliğe adaptasyon ve hareket. Ancak tutulum anında hiç Ateş elementinin olmaması enerjinin düşüklüğüne, Değişken ve Öncü niteliğin baskınlığı ise konsantrasyon sağlamanın güçlüğüne işaret ediyor.

Geçen tutulmada olduğu gibi bu tutulmada da yine İkizler vurgusuna önemli bir gönderme var. Yine soru sorma gereği, araştırma ihtiyacı, elde edilen verinin, bilginin Merkür’ün geri hareketi nedeniyle, geçmişle bağdaştırılarak ve biraz zamana yayarak içselleştirilmesi gereği söz konusu. Her iki ana aks noktasının Öncü burçların başlangıç derecesinde olması, inisiyatifin elden bırakılmaması gereğine işaret ediyor. Manevi değerlerimizi, sahip olduklarımızı (Yengeç-Tepe Noktası) kullanarak, kollektif bir kriter haline getirerek, uyum yaratarak, mutabakatla, anlaşarak ve empatiyi güçlü tutarak (Terazi-Yükselen), kendimizi karmaşaya kaptırmadan, illüzyonlara kapılmadan (Neptün) hareket etmeliyiz.

Tutulum haritasının en dikkat çekici açılarından bir tanesi Güneş-Ay-Merkür kavuşumuna Neptün’ün 6.Evden yaptığı kare. Bu açı özellikle çalışanları, sağlık konusunu, hizmet sektörünü, medyayı, eğitimi ilgilendiren bazı kararlarda yanılgıların, karmaşaların yaşanabileceğinin, geri adım atılabileceğinin ifadesi. Ayrıca akademik hayata ait, düzenlemelerin, atamaların ve sınav sistemlerinin içinde bulunduğu, turizm, seyahatler ve medya ile bağlantılı gelişmelerin olabileceğini de ancak bunların da tekrardan ele alınması gerekebileceğini gösteriyor.

10.Evde, Yengeç burcundaki Venüs ile 3.Evde Yay burcunda bulunan Güney Ay Düğümü arasında meydana gelen 150 derecelik açı, medya, internet kullanımı ve yönetim ilişkisinde de bazı düzeltme gereksinimlerine işaret etmekte. Tutulmadan sadece 5 gün sonra kesinleşecek olan Satürn-Uranüs karesi, yine finansal evlerde yerleşerek, ekonominin yakın bir tarihte daha keskin sesler çıkaran çanları çalacağına işaret ediyor.

Güneş Tutulmasının gezegenleri ağırlıklı olarak Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 12.Evine düşüyor. Uzun zamandır olduğu gibi yine kronikleşen sağlık problemleri, hastaneler, hapishaneler gündeme gelebilir. Ayrıca Neptün karesi, gizli yapılanmaların, yönetim tarafından üzeri örtülmüş konuların karmaşık, hatta bazen yanılgılara neden olacak şekilde ortalığa dökülebileceğine de işaret ediyor. Ayrıca kesinleşecek olan Satürn-Uranüs karesi de büyük meblağlı maddi konularda, vergilerle bağlantılı kararlarda gelişmelerin olabileceğinin işaretcisi.


Yorumlar

Popüler Yayınlar