Bugün İkizler burcunda Güneş Tutulması ile birlikte meydana gelen Yeniay hayatlarımızda yaklaşık 6 aylık bir dönemin belirleyicisi olacaktır. Her Yeniay’da olduğu gibi bu Yeniay temasında da tabi olarak başlangıçlar, yenilikler ve ilk adımlar söz konusu. Ancak bu Yeniay’a özel bir durum olduğunu, Merkür’ün Güneş-Ay ikilisine sıkı bir kavuşum yaptığını ve geri hareket halinde olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Dolayısıyla İkizler teması dahilinde en önemli konular muhakeme, iletişim, bilgi, araştırma, her türlü aktarma ve nakil olacaktır. Ancak şakacı İkizler ile şakacı Merkür’ün oyunbazlığı burada yoğun şekilde kendini gösterebilir. Topladığımız bilginin yanlış olması, muhakemelerimizde yanılmamız, alınan kararların ertelenmesi ya da tekrardan gözden geçirilmesi, uygulamaların gecikmesi bu gökyüzü şartlarında olasıdır. Dolayısıyla elastikiyet ve adaptasyonun yanı sıra, hareket ihtiyacına işaret eden bu Güneş Tutulması ve Yeniay döneminde bizler de esnek, toleranslı olmalı ve inisiyatifi de elimizden bırakmamalıyız.

Burçlara ve yükselen burçlara göre etkileri aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, yolculuklar, eğitim ve ticari konularda yeniliklerin olması, taze başlangıçların yapılması söz konusu. Ancak Merkür’ün geri hareketini hesaba katarak, her zamankinden tedbirli ve sorgulayarak yaklaşmanız gereğini hatırlamalısınız. Eşiniz ya da ortağınızla birlikte kısa yolculukları planlamak, detaylarına eğilmek, ihtiyacınız olan teknolojik yatırımlarla alakalı planlama yapmak, araştırmak için çok uygun bir dönem. Yanı sıra kardeşlerinizle eskiden kalmış meseleleri çözümlemek, aydınlığa kavuşturmak fırsatını da yakalayabilirsiniz. Aile ve ev yaşantısındaki sorunları da çözmek için yeni olanakların doğması mümkün olacaktır.

Boğa ve yükselen Boğa için kazanç kapasitesini arttırmak, kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek için yeniliğe gitme zamanı. Bu alanda inisiyatifi elden bırakmamalı ancak Merkür’ün geri hareketini hesaba katarak çok da acele etmemelisiniz. Maddi konularda oluşacak yeni imkanlar, günlük çalışma sisteminizi ya da günlük hayat akışınızı da olumlu yönde etkileyerek daha dengeli ve rahat bir şekle sokmanıza hizmet edebilir. İletişim ve eğitim alanında kendinizi kontrol etmeniz, disiplin oluşturmanız gereken günlerin sonuna geliyorsunuz. Son bir gayret ile bu alandaki eksikleri tamamlamak, sorunları çözmek için olasılıkları değerlendirebilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Geri hareket halindeki Merkür’ün burcunuzdaki varlığı özellikle dikkatli olmanız gereğini ön plana çıkarıyor. Dış görünüşünüzden başlayarak hayatınızın hemen her alanında fırsatlarla karşılaşabilir, yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Sağlığınızı daha iyi bir noktaya taşımak için spora ya da diyete başlamak için en uygun zamanlardasınız. Bir dönemdir sıkışık giden maddi konuların da çözümlendiğini görmek, yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek ve eğlenceye de zaman ayırmak için motive edecektir. Ayrıca çocuklarınızla geçireceğiniz zamanlar da tazelenmiş hissetmenizde önemli rol oynayabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç için aileyle birlikte rutin sağlık kontrollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara daha önem verilmesi gereken bir dönem. Özellikle bir süredir süregelen telaşlı, endişeli davranışlarınızın ve zaman zaman yersiz öfkenin hayatınızdan uzaklaşacağı bir döneme giriyorsunuz. Hem kendi kişisel bakımınıza, hem de evinizin konforu ve dekorasyonu için planlar yapabilirsiniz, ancak uygulamaya geçmeden istediklerinizden ve ihtiyaçlarınızdan emin olmalısınız. 23 Haziran’a kadar, sizden gizlenmiş, özellikle sizi korumak için saklanmış bazı şeyleri duymanız söz konusu olabilir. Bu konular sizi şaşırtsa bile, zaman içinde duygusal alanda daha iyi bir hale geldiğinizi görebilirsiniz.

Aslan ve yükselen Aslan için gündemde sosyal bağlantılar, arkadaşlıklar, gruplar, hayaller ve planlar var. Bu alanlardaki iletişimin çok yükselmesi söz konusu. Ancak kulağınıza gelen ya da öğrendiğiniz her şeyi olduğunca kabul etmemeli, doğruluğu konusunda araştırmacı bir yaklaşım içinde olmalısınız. 23 Haziran’a kadar dostluklarınızda ve arkadaşlar arasında bazı yanlış anlaşılmaların ya da güven sarsıcı yaklaşımların olması mümkün. Bu alanda da tedbirli ve hazırlıklı olmalısınız. Yeni insanlarla tanışmak, bağ kurmak, farklı gruplara dahil olmak için fırsatlarınız olabilir. Birdenbire yakınlaşmamaya, samimiyet kurmadan evvel iyice tanımaya özen göstermelisiniz.

Başak ve yükselen Başak için toplumsal yaşam, kariyer ve meslek hayatında yanı sıramaddi kaynaklar ile alakalı bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Ancak yine de Merkür’ün geri hareketini göz önüne alarak 23 Haziran’dan önce son kararlarınızı vermemeli, detaylara, elde ettiğiniz bilgilere tedbirli bir yaklaşım içerisinde olmalısınız. Özellikle kariyer alanındaki gelişmelerin ve başlangıçların ev ve aile yaşantısını, ebeveynlerle ilişkilerinizi de biraz zorlayacak şekilde etkilemesi söz konusu olabilir. Bu dönemde arkadaşlarınızdan ve dostlarınızdan gelen olumlu yaklaşımlar ve sosyal hayatınızın hareketlenmesi moralinizin yükselmesine yardımcı olacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi için yeniliklere adım atma zamanı. Dış görünüşünüzle alakalı değişimler için son derece uygun bir zamandasınız, Yengeç burcundaki Venüs’ün güzelleştiren enerjisine kendinizi açmalısınız. Meslek hayatınızı da olumlu yönde etkileyecek yeni bir eğitim almak, yurt dışı bağlantılarınızı gözden geçirerek, yeni olasılıkları değerlendirmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ancak bu konularda dikkatli olmalı, kararlarınızı her detayıyla gözden geçirmeli, mümkünse asıl başlangıçlarınızı 23 Haziran sonrasına bırakmalısınız. Ayrıca seyahat olasılıkları söz konusu ise, bu alanda da mümkün olduğunca dikkatli ve hazırlıklı olmalısınız.

Akrep ve yükselen Akrep için özellikle ortak maddi kaynaklarla alakalı yeniliklerin olması, bazı adımların atılması söz konusu olabilir. Özellikle Yengeç burcundaki Venüs’ün katkılarıyla yurt dışından da yeni maddi kaynaklar bulabilirsiniz. Olumlu bir dönem ve iyi başlangıçlar olmasına karşın, yine de Merkür’ün Retro hareketini göz önüne alarak, tüm araştırmaları yapıp, alt yapıyı hazırlamalı ama asıl başlangıçları 23 Haziran sonrasına planlamalısınız. Miras ya da vergi problemleri söz konusu ise bu alandaki gelişmeler de memnun edici olacaktır. Ancak yine detaylar ve öğrendikleriniz konusunda hassasiyet gereklidir.

Yay ve yükselen Yay bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. İkizler’de meydana gelen Yeniay sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızı aktive ederek, yeni başlangıçlara hazırlayacak. Özellikle bekar Yay ve yükselen Yay burçları sosyal gruplarda ya da arkadaşları vasıtasıyla tanıdıkları kişilerle birliktelik kurma noktasına gelebilirler. Ancak Merkür’ün geri hareket etmesi, bazı gecikmelerin, yanlış anlaşılmaların olabileceğine, alınan kararların ertelenebileceğine de işaret ediyor. Aile üyeleriyle birlikte, çok olumlu maddi kararlar alabilir, yeni emlak yatırımlarına girebilirsiniz. Bu kararların uygulamasını da 23 Haziran sonrasına planlamanız sorunsuz akışı sağlayacaktır.

Oğlak ve yükselen Oğlak için günlük akış ve sağlık alanında bazı yenilikler, gelişmeler yaşanabilir. Çalışma hayatında yapabileceğiniz bazı girişimler, mesleki kariyerinizde ilerlemenizin, terfi imkanlarının doğmasının ilk adımları olabilir. Çalışma arkadaşlarınızla ilişkilerinizin yeni bir seviyeye taşınması, günlük yaşamda sizi rahatlatacak bazı yeni yöntemleri ve tercihleri hayatınıza almaya karar verebilirsiniz. Ancak çok hızlı kararlar almamaya, en azından uygulamaya geçmek için 23 Haziran sonrasına planlamaya dikkat etmelisiniz. Toplumsal yaşama ve eşinize de zaman ayırmak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

Kova ve yükselen Kova için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Yeniay’ı en rahat geçiren burçlardan birisi olarak, şansın, keyif, zevkin çok yoğun olduğu bir dönemden geçiyorsunuz. Yeni yatırım olasılıkları ya da yaratıcılık gerektiren konularda fırsatlar önünüze gelebilir. Gerekli araştırmaları yapmak, detaylara bakmak çok faydalı olacaktır. Ancak planlarınızı uygulamaya koymak için 23 Haziran sonrasını beklerseniz daha başarılı olabilirsiniz. Ayrıca çalışma hayatınızdaki gelişmeler ve değişimler maddi konularda da rahatlamaların olmasında etkili rol oynayacaktır.

Balık ve yükselen Balık için ebeveynler, aile bağları ve ev yaşantısında yeni bir dönem söz konusu. Eşinizle ya da ortağınızla birlikte özellikle maddi konularda birlikte alacağınız kararların çok olumlu yansımalarını ev hayatınızda ve aile yaşantınızda görebileceksiniz. Gayrimenkul alanında yeni adımlar atabilir, girişimlerde bulunabilirsiniz. Yaşadığınız mekanda bir değişiklik kararı alarak, sizin için daha konforlu, daha estetik bir evde yaşamak için taşınma ya da mülk sahibi olma kararını alabilirsiniz. Ancak planlarınızı detaylandırmalı ve uygulamalar için 23 Haziran sonrasını beklemelisiniz. Ebeveynlerinizle ilgilenmek de kendinizi rahatlamış hissetmenize yardımcı olacaktır. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar