30 Mayıs günü İkizler burcunda geri hareket etmeye başlayan Merkür, dün gece 01:01 itibariyle normal hareketine döndü. Bu gerileme yöneticisi olduğu İkizler burcunda gerçekleştiği için diğerlerinden biraz daha etkili ve önemli olarak kabul edilir.

Merkür’ün direkt harekete geçmiş olmasına rağmen, yine de bir süre daha yani “gölge periyodu” olarak kabul edilen günlerde de dikkat etmek gerekir. Bazı ekollerde geri hareketin etkisinden tamamıyla kurtulmak için hız kazanması, ki bu tarih 1 Temmuz, bazı ekollerde ise geri harekete başladığı Zodyak konumuna tekrardan gelmesi, ki bu tarih de 7 Temmuz, gerektiği söylenir. Yani her ne kadar geri hareket bitmiş olsa da bir süre daha etkilerini hissetme olasılığımız olduğunu hatırlamalıyız.  

1 Temmuz’dan sonra ilerlemeye başlayan Merkür, 11 Temmuz itibariyle Yengeç burcuna geçecek hızla hareket ederek ay sonunda da Aslan burcunda hareket etmeye başlayacak. Yani Temmuz ayı içerisinde Merkür’ü 3 ayrı burçta göreceğiz.

Bu Merkür gerilemesini hepinizin hasarsız atlatmış olduğunuzu umuyorum. Bu senenin son gerilemesinin de 27 Eylül – 18 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunun son derecelerinde olacağını hatırlatmak istiyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar