Bugün İstanbul saatiyle 14:13’de her Dolunay’da olduğu gibi ilişkilerin, yanı sıra sağlık, çalışma, araştırma, öğrenme ve dogmalardan kurtulma konularının hakim olduğu bir Dolunay yaşadık. Ay Tutulması ile birlikte gerçekleşen ve Yay burcunda meydana gelen bu Dolunay’ın ana teması farkındalığı yükselterek, detaylara bakmayı bilmek, yeniliklere açık olmak ve adaptasyon yeteneklerimizi geliştirmek.

Bu Dolunay’ın etkilerini 10 Haziran tarihinde meydana gelecek Yeniay’a ve Güneş Tutulmasına kadar hissedeceğiz. Özellikle İkizler, Başak, Yay ve Balık burç ve yükselen burçlarının toleransı yüksek tutmalarının çok faydalı olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çalışma hayatına, sağlığa, detaylara ve pragmatik öğrenmeye yaklaşımlarımızı, değerlerimizi bir kez daha gözden geçirmemiz gereğini bize hatırlatan bu Dolunay’ın her birinize iyilikle gelmesini dilerim. Burç ve Yükselen burçlara göre bu Dolunay’ın etkilerini çoklu gönderide bulabilirsiniz.

Koç

Yay Dolunayı ile birlikte yurt dışı bağlantılarınızda gelişmelerin yaşanması, belli sonuçlara ulaşmanız mümkün olacaktır. Yeni eğitim olanaklarını değerlendirmek, bu alandaki çalışmalarınızı sonuçlandırmak için uygun bir zamandasınız. Hukuki problemleriniz varsa bazı sonuçlar alabilirsiniz, ama gereğinden fazla feragatte bulunmadığınızdan ve detaylara gereken önemi verdiğinizden emin olmalısınız. Gerek eğitim gerekse hukuki alandaki gelişme ve kararlar çalışma ve günlük hayatınızın etkilenmesine neden olacaktır. Ayrıca bu dönemde sağlığınıza her zamankinden fazla önem vermeli ve kendinize ayıracağınız zamanlarla, düzenli uyku saatleriyle bağışıklığınızı güçlendirmelisiniz.

 

Boğa

Yay Dolunayı ile birlikte eşiniz ya da iş ortağınızla beraber sahiplendiğiniz yatırımlara ve beraber yapılan bütçelere, harcamalara odaklanmanız gerekebilir. Bu alandaki bireysel istekleriniz konusunda biraz daha ölçülü olmalısınız. Tek başınıza kullanacağınız inisiyatifler ilişkilerinizde sıkıntılar yaşamanıza neden olabilir. Hayata bakışınız, idealleriniz, hayalleriniz ve hatta arkadaşlık ilişkileriniz gündeme gelebilir. Bu alandaki hedeflerinizi bir kez daha gözden geçirmeli ve daha gerçekçi bir platformda tutmaya gayret etmelisiniz. Yatırımlarınızda detaylara önem vermek, arkadaşlardan fikir almak faydalı olacaktır.

 

İkizler

Karşıt burcunuzda meydana gelen bu Dolunay’da ikinci baş rol oyuncusu sizsiniz. Bu günlerde, partnerinizle veya iş ortağınızla ilişkiniz ve paylaşımlarınız üzerine düşünmeniz ve bazı kararlara varmanız gerekebilir. Bu kararlar ve uygulamalar sayesinde biraz fedakârlık gerekse bile ilişkinizin farklı bir boyuta taşınması ve aradaki bağın kuvvetlenmesi söz konusu olacaktır. Özellikle aile ve ev yaşantısıyla alakalı kararlarınıza daha yakından bakmak, kariyer hedeflerinizle etkileşimlerini gözden geçirmek, her türlü kararınızı netleştirmek için biraz sabırlı olmak önemli fayda sağlayacaktır. Maddi konularda da güç elde etmek isteğinizi kontrollü şekilde kullanmanızı tavsiye etmek isterim.

 

Yengeç

Günlük hayattaki rutinlerinizi, çalışma sisteminizi gözden geçirmeniz gereken bir döneme girdiniz. Bırakacağınız bazı alışkanlıklarınız ve düzeltmeler bedensel ve ruhsal olarak kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu yenilikleri yaparken, ailenizin desteği, ev hayatınıza yeni bir düzen getirmek amaçlarınıza daha kolay ulaşmanızda etkili olacaktır. Sinirsel gerginliğinizi ve nedenini bilemediğiniz öfke duygusunu kontrol altına almak, sağlığınızın, ilişkilerinizin daha iyiye gitmesine, bedensel ve ruhsal enerjinizin yükselmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca yakın çevrenizle ve kardeşlerinizle ilişkilerinizi güçlendirmek için önemli fırsatlar yakalayabileceğiniz günlerdesiniz.

 

Aslan

Yay Dolunay’ının sizin hayatınızdaki gündemi çocuklar, yaratıcılık ve aşk. Çocuklarla alakalı bazı konularda yeni düzenlemeler yaparak çözümler yaratmanız bu dönemde kuvvetli bir olasılık. Onlar için üreteceğiniz çözümler maddi konularda rahatlamalara, kaynaklarda artışa yardımcı olacaktır. Maddi alanda eşinizle ya da ortağınızla işbirliğine gitmeniz de imkanların artmasına katkı yapacaktır. Bu olumlu değişimlerden faydalanarak, biraz daha sanata, eğlenceye ve yaratıcılığa vakit ayırıp, bu alanda faal olabilirsiniz. Dostluklarınızı, sosyal bağlantılarınızı gözden geçirmenizi gerektirecek ufak tefek deneyimler yaşamanız bu Dolunay etkisi altında mümkün. Ancak her zamankinden daha çabuk sinirlenmeye yatkınlığınız, tartışmalara da neden olabilir.  

 

Başak

Yay Dolunayı’ndan en fazla etkilenenlerden birisi de sizsiniz. Ev yaşamı, aile, ebeveynlerle alakalı konular gündeminizi alabilir. Evde bir dönemdir devam eden aksaklıkları gidermek, ebeveynlerle alakalı konuları sonuçlandırmak için oldukça uygun bir dönemdesiniz. Ancak bu kararlarınıza partnerinizi ya da eşinizi dahil etmeyerek bireysel hareket ederseniz, sorunlar yaşanabilir. Herhangi bir taşınma ya da mülk edinme kararı için de biraz beklemek daha akıllıca olacaktır. Sağlık konusunda da biraz daha dikkatli olmanız gereken günler söz konusu. Biraz kendinize dönmek, kişisel ihtiyaçlarınızın farkına varmak, ruhsal olarak dinginleşmenize yardımcı olacaktır.

 

Terazi

Yay Dolunayı kardeşleriniz, kuzenleriniz ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde bazı yargılara varmanıza, kafanızdaki sorulara cevap bularak, son değerlendirmeleri yapmanıza yardımcı olacak bir enerji getiriyor. Kariyer ve toplumsal yaşantınızdaki aksaklıkların giderilmesi için biraz daha sakin yaklaşımları benimsemeye çalışmalısınız. Yeni bir şeyler öğrenmek, bazı eğitimler almak ya da seyahat planlarını sonuçlandırmak size çok iyi gelecektir. Ayrıca bu dönemde yurt dışı bağlantılarınız varsa, bu konularla alakalı bazı neticelere de ulaşmanız mümkün. Kanuni alandaki bazı konuların da sonuca doğru ilerlemesi, rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

 

Akrep

Yay Dolunayı’nda gündeminiz maddi konular, kazandığınız para ve harcama alanlarınız olacaktır. Bu alanda bazı kararlar almanız, lüzumsuz gördüğünüz kalemleri çıkartmanız ve bütçenizi yeniden yapılandırmanız gerekebilir. Eşiniz veya ortağınız ile ortak karar almak, birlikte hareket etmek, sorunların daha kolay çözülmesinde önemli olacaktır. Bu kararlarda üzerinize düşen fedakârlıkları yapmaktan çekinmemelisiniz. Sosyal bağlantılarınızda ve arkadaşlıklarda aktif, heyecanlı ve atak olduğunuz bir dönemdesiniz. Yeni dostluklar maddi konularda gelişmelere yardımcı olabilir. Ayrıca yaratıcı ve farklı bir düşünce tarzı da maddi alanda çözümler bulmanıza neden olacaktır.

 

Yay

Bu Dolunay’ın baş rol oyuncusu sizsiniz. Burcunuzdaki Dolunay, bireysel ihtiyaç ve isteklerinizle, ilişkilerin gereksinimleri arasında bir denge yaratmak için sizi zorlayacaktır. Denge yaratmak isterken, kendinizden fazla vermediğinizden, gereğinden çok fedakârlık yapmadığınızdan da emin olmalısınız. Toplumsal yaşamda ve mesleki hayatta, yoğun baskı hissetmeniz ve dengesiz durumlar yaşamanız mümkün. Ancak ailenizden alacağınız destek ve birlikte oluşturacağınız hareket planı, bu alandaki sorunların çözülmesinde çok etkili olacaktır. Bu dönemde biraz kendinize dönmeniz, değerlerinizi rasyonel şekilde gözden geçirmeniz kararlarınızı netleştirmenize yardımcı olacaktır.

 

Oğlak

Yay Dolunayı içe kapanma, kendinize dönme ihtiyacınızın artmasına neden olabilir. Uyku düzeninizde yenilikler yapabilir, daha sağlıklı olmak için kronikleşmiş alışkanlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Sakin, meditasyona ve ibadete zaman ayırabileceğiniz, ruhunuzu yenileyip huzura ereceğiniz bir dönemdesiniz. Yine de buna çok ihtiyaç hissetseniz bile fazlaca kendinize dönerek günlük rutininizi de ihmal etmemeyi dikkate almanız gerekiyor. Günlük yaşamda ve iş akışında yapacağınız değişimler, düzenlemeler, kendinize, okumaya ve yakın çevrenizle ilişkilerinize daha fazla zaman ve enerji ayırabilmenize yardımcı olacaktır.

 

Kova

Yay Dolunayı ile birlikte sosyal hayatınıza, arkadaşlık ilişkilerinize yeni bir yön verebilirsiniz. Bu alanda rahatsız olduğunuz konular varsa, yeniden yapılandırmak, çözüm üretmek için son derece uygun bir dönem. Bu doğrultuda kendinizi sosyal paylaşımlara biraz kapatmak, insanlardan uzak tutmak gibi kararlarınız da olabilir. Ama sosyal yaşantıyı, toplum içinde olmayı sevdiğiniz için, sizin bu olmadığınızı da kabul etmeniz gerekiyor. Bu Dolunay’da çocuklarınızla alakalı ideallerinizi, fikirlerinizi tekrardan gözden geçirerek, bazı toleranslar tanımanız da olası. Çalışma yaşamında ve sağlık konusunda hızlı karar almamak ve eyleme geçmemek için kendinizi denetlemeniz gereken bir dönemdesiniz.  

 

Balık

Yay Dolunayı ile birlikte toplumsal yaşamınız ve kariyerinizle alakalı bazı kararlara varabilir, sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu alanda gereğinden fazla fedakârlıkta bulunmadığınızdan emin olmanız gerekli. Günlük yaşamda ve çalışma hayatında hızlı olmanız gereken bir dönemdesiniz. Ancak aynı zamanda bu alanda toleransınız da daha düşük. Dolayısıyla dikkatli olmanız önemli. Bu dönemde bol bol taze gıda ile bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz faydalı olacaktır. Bu arada sosyal ve mesleki yaşamın zorunluluklarından da biraz bunaldıysanız, eşinizle zaman geçirmelisiniz. Ayrıca evinizle ilgilenmek ve ailenizle zaman geçirmek kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar