Bugün İstanbul saatine göre 14:13’de Yay burcunda bir Ay Tutulması ile birlikte Dolunay meydana gelecek. Yay- İkizler aksında meydana gelen bu son Ay Tutulması bu burçların 5.derecesinde yer alıyor ve Dolunay anının Yükselen Burcu 23 derece Başak. Temel unsurlar Değişken burçlarda yer aldığı gibi, Ay Düğümleri, Merkür, Venüs ve Jüpiter de Değişken burçlarda ve haritanın Değişken evlerinde yoğunlaşma söz konusu. Dolayısıyla genel tema, adaptasyon, elastikiyet, araştırma, öğrenme, değişime direnç göstermeme ve yeni bir faza geçmek için hazırlanma.

Balık burcunda ve 6.Evde konumlanan Jüpiter, Güneş ve Ay’a kare yaparak, meydana gelen T-Kare’nin fokal pozisyonunu tutuyor. Ayrıca Balık burcunda ve yine 6.Evde yerleşmiş Neptün de haritanın yükselen noktasına bir karşıt açı yapıyor. Altıncı ev sağlık, hizmet sektörü, günlük çalışma yaşantısı ile alakalıdır. Dolunay anında ufuktaki Başak burcu da yine aynı temaları içerir. Dolayısıyla çalışanlarla, sağlıkla ve günlük akışla alakalı, aşırıya kaçan, karmaşa yaratan, dağınıklığa, yanlış anlaşılmalara neden olabilecek bazı, duyarsız, sağduyu eksikliği taşıyan kararların alınması mümkün olabilecektir.

Bir dönemdir İkizler’de yoluna devam eden Kuzey Ay Düğümü, Yay’ın dogmatik, detayları görmek istemeyen, bildiğinden başka doğru olmayacağına inanan, her zaman büyük resme odaklanan, önyargıya yatkın tavrından uzaklaşarak, İkizler’in soru soran, öğrenmeye açık, merak eden, pragmatik, düşünsel paylaşımları tercih eden tavrına yaklaşmamız gerektiğini ifade ediyor. Bu son tutulmada belirgin şekilde hissedilen Başak vurgusu da detayların, nüansların, çalışmanın, bilgi konusunda tevazu sahibi olmanın önemli olduğunu, duyduklarımızı, öğrendiklerimizi kendi filtrelerimizden geçirerek, analiz etmemiz gerektiğini ifade ediyor.

Ayrıca İkizler-Yay sembolizması doğrultusunda bakıldığında, inançlar, din, bireysel felsefeler, kanunlar, eğitim, yüksek öğrenim, medya, yayıncılık, ticaret, iletişim, seyahatler, göçler konusunda zorlayıcı, stres ve karmaşa yaratıcı, hızlı, dogmatik olabilecek, sağduyu eksikliğiyle bazı karar ve sonuçlara varılabileceğini de gösteriyor. Bu sonuçların en fazla çalışma hayatlarını ve sağlık konusunu etkilemesi söz konusu.

Dolunay anında meydana gelen ikinci T-Kare’de, Merkür, Venüs, Neptün ve Yükselen Burç noktası dahil olmuş durumda. Özellikle medya, ticaret, eğitim, finans alanında alınacak bazı idari kararların, rasyonel olmadığını, idealle realitenin arasında, aşılması çok zor olan engeller bulunduğunu, bunun gerginliklere ve çatışmalara neden olabileceğini gösteriyor.

Dolunay anında karşıt konumda bulunan Mars ve Pluto da gerginliklerin, kolluk gücünün, manipülatif yaklaşımların ölçüsüz kullanılabileceğinin göstergesi. Tutulmadan sonra bu açı kesinleşerek, daha etkili bir hal alacağı için, aslında sert, şiddet içeren durumların yüksek potansiyel olduğuna da işaret etmekte.

Dolunay ve Ay Tutulması Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 6. ve 12.Evlerinde meydana geliyor. Ayrıca İkizler’deki diğer gezegenler de 12.Evde yerleşmiş durumda. Bu konumlar, halk sağlığının ve çalışma hayatının gündemde olacağını, ekonomi, eğitim gibi alanlarda problemlerin kronik bir hal alabileceğini ifade ediyor. Bu alanların doluluğu ve Dolunay yükseleninin TC 4.Evine düşmesi, evde kalmayı hala en kuvvetli çıkış noktası olarak kullanabileceğimizin ifadesi.

Bireysel düzlemdeki Dolunay etkilerini bir sonraki gönderide burçlara ve Yükselen burçlara göre bulabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar