Mars 1,5 ayı aşkın bir süredir İkizler’de sürdürdüğü yolculuğuna bugün son vererek, 14:50 itibariyle Yengeç burcuna geçti. 11 Haziran’a kadar buradaki hareketine devam edecek. Klasik astrolojide Mars’ın Yengeç’teki konumu zararlı olarak kabul edilir, gerçekten de iki kavramın yani Mars ve Yengeç sembolizmasının birbiriyle örtüşmesi oldukça güçtür.

Direkt hareket etmektense, yan yan ilerlemeyi tercih eden, çok çabuk alınıp kırılan, kabuğuna çekilerek, kendini kapatan Yengeç davranışı ile mücadeleyi, karşı durmayı, dirayeti anlatan Mars’ın birlikteliği en yalın anlamıyla duygusal fırtınalar olacaktır. Su ve Ateş elementi birlikte yakıcı gözyaşlarına ve sönmüş ateşe işaret eder.

Pasif-agresif enerjinin hakimiyeti bu konumun en belirgin karakteristiğidir. Beğenmediğimiz, hoşlanmadığımız durum ve olaylara itiraz ederek, karşı durmak yerine, içe kapanmak, karşımızdakilerin durumu ve duygularımızı anlamasını beklemek ve utangaçlıkla gerçek ihtiyaç ve talepleri dillendirmemek bu konumun etkisi altında son derece olasıdır.

Özellikle Yengeç yükselen burçları ve burçları bu dönemde memnuniyetsizlik ve anlaşmazlıkları açıkça ortaya koymaktansa, duygusal seviyede krizler, alınganlık, küskünlükler ve öznel değerlendirmelerin sonucu olan tavırlarla ruh hallerini yansıtmaya çalışabilirler.

Aynı şekilde diğer Öncü, Koç, Terazi ve Oğlak burçları ve yükselen burçları da bu dönemde her zamankinden daha düşük bir enerjiyle hayata katılımda bulunduklarını hissedebilirler. Bu burçların hayatlarındaki önemli alanlar etkileneceği ve az da olsa mücadele gerektiren durumlarla karşılaşabilecekleri için, rasyonelliklerini korumaları, enerjilerini yüksek tutmaya çalışmaları çok değerli olacaktır.

Boğa, Başak, Akrep ve Balık burçları ve yükselen burçları için Mars’ın bu konumunda kalışı nispeten daha rahat olacaktır. Sosyal yaşamlarının, ilişkilerinin, kardeşleriyle ve çocuklarıyla bağlarının gündemde olması söz konusudur. Zaten haritalarında bu alanlarda daha duygusal yaklaşımlara aşina oldukları için, yoğunlaşan duygusal enerjiyi yönetmekte zorlanmayabilirler.

İkizler, Aslan, Yay ve Kova burçlarının ve yükselen burçlarının özellikle maddi konulara odaklanmaları söz konusu. Bu alanlardaki kararlarda mümkün olduğunca akılcı davranmaları gerekebilir. Ayrıca yoğunlaşan günlük iş akışı sağlık alanında ihmallere de neden olabilir. Gerek akut gerekse kronik hastalıklara bu dönemde daha fazla dikkat etmek, dönemin rahat geçirilmesinde etkili ve faydalı olacaktır.

Mars’ın bu konumunu hepimizin hasarsız ve enerjimizi kaybetmeden tamamlamamız dileğiyle.


Yorumlar

Popüler Yayınlar