Yengeç kadar ebeveyn rolüne yakışan diğer bir burç da Aslan’dır. Yengeç burcunda daha anaerkil karakteristikler ön plana çıkarken, Aslan’da da “baba”ya özgün prensiplerin ve davranış biçimlerinin yansımaları görülür.

Aslan ebeveyn için kendi çocuğuna sahip olmak ve kendinden “ölümsüz” bir parça bırakmak çok önemlidir. Yani Aslan, çocuğuna çok düşkündür ve onunla ilişkisi çok kıymetlidir. Aslan ebeveyn, kendisi kadar parlak, asil ve kendine çok benzeyen bir çocuk sahibi olmak ister. Fakat bu beklentiler ve yüceltmeler bazen çocuğun baskılandığını düşünmesine, ebeveynin isteklerine cevap veremeyerek yetersizlik ya da suçluluk hissetmesine neden olabilir.

Sevgisine ve sıcaklığına rağmen Aslan ebeveyn çocuğuyla saygının önde olduğu bir ilişki kurar. Çocuğa erken yaşlarda bu otoriteye uyum sağlamak kolay olsa da, ileride gencin otorite karşısında kişiliğine müdahale edildiği düşüncesiyle, çatışmalar ve itirazlar daha yoğun yaşanabilir.

Aslan anne-babanın gösterdiği özel sevgi ve verdiği değer, çocuğun özgüvenini bütüncül şekilde kazanmasına, yaşamı boyunca ailesinden aldığı destek ve sevgiyle güven içinde ilerlemesine nedendir.

Aslan ebeveynin gölgesinde yetişen her çocuğun yaşantısında gelişme dönemi boyunca çeşitli travmatik durumlarla karşılaşma potansiyeli yüksektir. Ancak zaman içerisinde ormanın hakiminin kim olduğuna karar verildiği zaman, dengeler kendiliğinden oturur. Bu anne-baba-çocuk ilişkisindeki sıcaklık, samimiyet ve içtenlik, saygının da korunması halinde, küçük için yaşam boyu hiç bir şeyle değiştirilemeyecek kadar değerli bir dostluk olacaktır.

Sevgiyle, 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar