Kova, kendini düşünceleriyle özdeşleştirir ve entellektüel yanıyla tanınmak ister. Demokrattır ve özgürlük sınırını kendisi belirleyerek, kimseden de onay beklemez. Rasyonellik ve objektivite Kova’nın temel özellikleridir. Doğrunun, gerçeğin peşinden gitmek, bilimsel verilerle hareket ederek karar almak ister. Özgürlük ihtiyacı insan ilişkilerinde belirleyiciliğe sahiptir. Kova kendi bireysel isteklerine ve amaçlarına oldukça dönüktür. Dayatmalara gelemediği için çok yakın, samimi bağlantılardan ve bu ilişkilerin getireceği yükümlülüklerden uzak kalmayı tercih eder.

Kova ebeveyn olarak oldukça sakin, rasyonel ve algılarını her zaman objektif şekilde muhakeme eden bir yapıdır. Demokratik yaklaşımları ve insan haklarına duyduğu saygı, çocuğunu da birey olarak kabul etmesini sağlar. Ebeveyn Kova çocuklarına düşünmeyi öğreterek, gelişiminde önemli ve olumlu rol oynamak ister.

Kova anne-baba çok özgür ve demokrat bir ruha sahip olduğu için, çocuğunun da dilediği gibi yaşaması için her şartı hazırlamaya gayret eder. Yani ebeveyn-çocuk ilişkisinde, arkadaşlık ve ömür boyu sürecek bir dostluğun temelleri çok erken yaşlarda atılır. Orijinalite ve özgünlüğü yaşamında apayrı bir yere yerleştiren Kova ebeveyn çocuğunun kendi macerasını yaşamasına izin vermenin en iyi şey olduğunu düşünür. Dolayısıyla çocuk Kova ebeveyniyle bulduğu sınırsız özgürlüğü hiç bir şeyle değişmek istemez.

Entelektüel yanı kuvvetli Kova anne-baba, hiçbir zaman otorite figürü olmak istemez. Yine de keskin zekası ve kuvvetli birikimiyle, çocuğunun sorduğu her soruya verebileceği bir cevabının olması, küçüğün kolaylıkla Kova ebeveyni idealize etmesine neden olur. Kova’nın düşünmeyi ve fikir üretmeyi, paylaşmayı ön plana alan, ilişki kurma tarzı da, çocuklarının erken sosyalleşmesine, gelişmesine yardımcı olacaktır.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar