Hava elementinden ve Değişken nitelikteki İkizler değişim ihtiyacında, hareketli, entelektüel ve son derece işlek zekalıdır. Yani İkizler ebeveyn, çocuklarını en çok eğlendiren, neşelendiren ve eğitsel anlamda geliştirebilecek anne-babalardır.

Hayatında değişime duyduğu ihtiyaç ve gelişkin adaptasyon yeteneği yüzünden, stabil düzenlerden uzak kalmayı yeğleyen İkizler anne-baba, çocuğunun da erken yaşlardan itibaren esnek bir sistemin içerisinde büyümesini tercih eder.

Düşünsel yanı kuvvetli olan İkizler, ebeveyn rolünü üstlendiğinde de entelektüel kapasitesi, zengin deneyim deposu ve hemen her konuda sahip olduğu bilgi birikimiyle çocuklarının da bu yönde zenginleşmesini sağlarlar.

Düşünmeye verdiği önem ve bu arenadaki doğal başarısını, kimi zaman duygusal platformda gösteremez. Erken yaşlarda daha çok duyguları ve içgüdüleri ile hareket eden çocuklar, İkizler anne-babadan gerekli uyaranları alamadıklarında duygularını dışa vurmakta gecikebilir ya da bu yanlarını hiç geliştirmeyebilirler.

İkizlerin her zaman bir yanının çocuk kalması, çocuklarının en şanslı oldukları özellikleridir. İkizler ebeveyn, çocuklarının yaşına inmeyi büyük başarıyla becerebilir. Birlikte kurdukları oyunlarda ya da diğer sosyal faaliyetlerde, çocuklarının arkadaş ihtiyacını karşılayarak ve sosyal hayata hazırlanmasını sağlar.

İkizler anne-baba davranışlarını çocuğuna empoze etmeye, ona kendisiyle aynı davranışlarda bulunması veya benzer reaksiyonlar vermesi gereği konusunda telkinlerde bulunmaz. Dolayısıyla bir İkizler ebeveynin çocuğu kendi kişilik özelliklerini ve naturasının ihtiyaçlarını yaşamında gerçekleştirmekte büyük bir şansa ve fırsata sahiptir.

Sevgiyle


Yorumlar

Popüler Yayınlar