Bugün öğlen 13:21’de Balık burcunda bir Yeniay gerçekleşecek. Bildiğiniz gibi Yeniay’da Güneş ve Ay kavuşum halindedir. Yani bu sefer de Balık burcunda bir aşk gününe tanıklık edeceğiz. Bu Yeniay’ın en büyük özelliği Güneş-Ay kavuşumuna Venüs ve Neptün’ün de eşlik etmesi. Böylelikle yöneticisi olan Neptün’ün ve bu burçta yükselim halinde olan Venüs’ün etkisiyle Balık vurgusunu çok daha fazla hissedeceğiz. Üstelik bu Yeniay esnasında ufukta Yengeç burcu yükseliyor. Yani Terazi burcunda gerçekleşecek bir dahaki Dolunay’a kadar Su elementinin, başka bir deyişle, duyguların, sanatın, ailevi bağların, sezgilerin ve de fedakarlıkların ana tema olacağı bir dönem bizi bekliyor.

Doğal olarak tema Balık olunca, sanat, maddeyle bağların zayıflaması, aşk, inançlar, hapishane, hastane, bakımevi gibi kurumlar, bütünün hayrına yapılanlar, günlük hayatın gereksinimlerinden uzaklaşma gibi kavramlar ön plana çıkacak. Balık’ta meydana gelen bu gezegen toplaşmasının Ay Düğümleri dışında hiçbir astrolojik ögeden kötü bir açı almaması da uzun zamandır hakimiyetinde olduğumuz gerilimli günlerden sonra, bizlere biraz rahat bir nefes aldıracak.

Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının X.Evinde meydana gelen bu Yeniay, yönetimde bir takım yeniliklerin ve değişikliklerin yapılabileceğine, uzun vadede etkilerini hissedebileceğimiz bazı yeni projelere adım atılabileceğini gösteriyor. Yeniay etkisi altında yasadışı bir takım örgütlenmelerin açığa çıkabileceği, ya da yapılan gizli saldırı planlarının ifşa olabileceği bir dönem olduğunu söylemek gerekir.

Bireysel düzlemde ise, tabii ki her Yeniay zamanında olduğu gibi yeni başlangıçlar yapmak, tohum ve adım atmak için uygun zaman. Ama bunun yanında ilişkilerde fedakarlıklar, gereğinden fazla taviz verme, kendini kurban edebilme eğilimlerini görmemiz de olası. Yine de genel olarak bakıldığında duygusal bağlantıların çok kuvvetlendiğini, ailevi ilişkilerin, milliyetçiliğin, atalara saygının hepimizin gündeminde olacağını söylemek gerekir. İyilik yapmak, yardımlaşmak, karşılıksız, beklentisiz el uzatmak, birlik olmak, beraberce temelini duygulardan alan bir şeylere katkıda bulunmak arzumuz her zamankinden daha yüksek olacaktır. Ancak Balık burcunun temalarından bir tanesi de biraz fazla rahatlıktır. Sorumluluklardan uzaklaşma ve erteleme genel karakteristiklerindendir. Gökyüzü bu kadar rahatlamışken, hiçbir geri giden gezegen yokken, lütfen önünüze çıkan, ayağınıza gelen fırsatları kaçırmamaya çalışın.

Balık burcunun baskınlığı, dans etme, ritme uyma ihtiyacının artmasına neden olacaktır. Ama aynı zamanda ayakların da hassasiyet kazanmasına neden olabilir. Özellikle İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının bu dönemde ayak sağlığına fazladan dikkat etmesini de tavsiye etmek isterim. Yeniay’da ufukta yükselen burç da Yengeç olunca mide ve sindirim sistemi için de bir ikaz gerekiyor. Hiçbir kötü açı olmamasına rağmen yine de yediklerimiz içtiklerimiz konusunda biraz daha dikkatli olmalıyız.

Burçlara göre halleri bir sonraki gönderide paylaşacağım.

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar